Νευραλγία του τριδύμου: Αντιμετώπιση με τρεις θεραπείες

Η αντιμετώπιση της νευραλγίας του τριδύμου είναι δύσκολη, αλλά μπορείτε να έχετε αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα με κάποιες φυσικές θεραπείες.
Νευραλγία του τριδύμου: Αντιμετώπιση με τρεις θεραπείες
Sergio Alonso Castrillejo

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: φαρμακοποιό Sergio Alonso Castrillejo.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η αντιμετώπιση για τη νευραλγία του τριδύμου μπορεί να είναι δύσκολη. Γενικά, αυτή η αισθητηριακή διαταραχή προκαλεί ένα είδος «ηλεκτροπληξίας» στην περιοχή του κεφαλιού, του προσώπου και του λαιμού που είναι αρκετά επώδυνη. Έτσι, σήμερα θα θέλαμε να σας πούμε πώς να την αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας μερικές φυσικές θεραπείες.

Ως επί το πλείστον, τα άτομα που πάσχουν από νευραλγία είναι συνήθως άνω των 50 ετών. Ωστόσο, τα συμπτώματα δεν ίδια στον καθένα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περάσουν πολλές εβδομάδες κατά τις οποίες ένα άτομο δεν εμφανίζει συμπτώματα. Γι ‘αυτό το λόγο η έγκαιρη διάγνωση δεν είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ως προς το αν μια συγκεκριμένη κατάσταση είναι στην πραγματικότητα νευραλγία. Κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η κατάλληλη θεραπεία.

Θεραπείες για νευραλγία του τριδύμου

Ωστόσο, προτού σας πούμε για μερικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αντιμετώπιση για τη νευραλγία του τριδύμου, ας υπογραμμίσουμε τη σημασία του να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι θεραπείες από μόνες τους δεν θα λύσουν το πρόβλημά σας, θα σας βοηθήσουν μόνο να αισθανθείτε καλύτερα σε συνδυασμό με την ιατρική περίθαλψη.

Αυτές οι θεραπείες δεν αντικαθιστούν καθόλου την ιατρική περίθαλψη. Αυτός ο τύπος διαταραχής απαιτεί συγκεκριμένα φάρμακα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, χειρουργική θεραπεία.

Δείτε ακόμα: Βελτίωση της ηπατικής υγείας με μια απλή θεραπεία: μπόλντο

1. Κουφοξυλιά

Κουφοξυλιά για τη Νευραλγία του τριδύμου
Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται συχνά για την επίδρασή της στους αγγειακούς σπασμούς και βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της νευραλγίας.

Η κουφοξυλιά είναι μια δημοφιλής θεραπεία για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων της νευραλγίας. Στην πραγματικότητα, τα λουλούδια της χρησιμοποιούνται ευρέως στη φυτοθεραπεία λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους που είναι χρήσιμες στη θεραπεία των συμπτωμάτων της νευραλγίας.

Ακολουθούν μερικές από τις αξιοσημείωτες ιδιότητές της:

 • Μαλακτική: Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά.
 • Αντισπασμωδική: Αποτρέπει την αίσθηση σοκ.
 • Προωθεί τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Η κουφοξυλιά εφαρμόζεται εξωτερικά. Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια έγχυση με φύλλα της. Στη συνέχεια, μουλιάστε μερικές κομπρέσες και βάλτε τις όπου πονάτε στο κεφάλι, στο πρόσωπο ή στο λαιμό σας. Θα νιώσετε άμεση ανακούφιση.

2. Βετιβέρ για τη νευραλγία του τριδύμου

Φυτό βεριβέρ

Για τη δεύτερη θεραπεία μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βετιβέρ, το οποίο μπορείτε εύκολα να βρείτε ως αιθέριο έλαιο. Συνολικά, οι καταπραϋντικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν εξαιρετικό σύμμαχο στη διαχείριση του πόνου της νευραλγίας.

Ωστόσο, για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, πρέπει να εγχύσετε τη ρίζα του φυτού. Στη συνέχεια, απλώστε το απευθείας στην πληγείσα περιοχή (κεφάλι, πρόσωπο, λαιμός) με ένα απαλό μασάζ.

3. Άρνικα

Φυτό άρνικα για νευραλγία του τριδύμου
Το ισχυρό ηρεμιστικό αποτέλεσμα αυτού του φυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της νευραλγίας.

Η άρνικα είναι η τρίτη θεραπεία μας κατά των συμπτωμάτων της νευραλγίας. Αυτά τα κίτρινα λουλούδια έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες και μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων με αυτά.

Για παράδειγμα, η άρνικα:

 • Είναι αντιφλεγμονώδης.
 • Είναι αναλγητική.
 • Μπορεί να μειώσει το οίδημα (πρήξιμο).

Συνολικά, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο είναι τοπικά σε μορφή βάμματος. Για να ξεκινήσετε, αραιώστε το σε νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε το με ένα απαλό μασάζ σε οποιαδήποτε πληγείσα περιοχή.

Να θυμάστε

Πρέπει να θυμάστε ότι παρόλο που αυτές οι τρεις θεραπείες είναι εξαιρετικές για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της νευραλγίας, δεν θα θεραπεύσουν την πάθηση. Επομένως, πρέπει να δείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή έλεγχο και ιατρική περίθαλψη.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις θεραπείες ως συμπλήρωμα στη θεραπεία που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Ομοίως, φροντίστε να ρωτήσετε τον γιατρό εάν αυτές οι θεραπείες θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την κύρια θεραπεία με οποιονδήποτε τρόπο. Τα φάρμακα που θα συνταγογραφήσει ο γιατρός σας πιθανότατα θα αποτελούνται από αντισπασμωδικά και μυοχαλαρωτικά. Επίσης, μπορεί επίσης να σας συστήσουν ενέσεις botox (σε πολύ μικρές δόσεις).

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση θα είναι η καλύτερη λύση σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Έχετε διαγνωστεί με νευραλγία του τριδύμου; Γνωρίζετε κάποιον που υποφέρει από αυτήν; Ελπίζουμε ότι όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις θεραπείες, θα βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Brecher, E., Kutner, M., Viswanath, A., Finkelman, M., Reid, D., Chang, D. & Papageorge, M. (2019). Homeopathic arnica montana in reducing edema and pain following third molar extraction. International Journal of Oral and Maxillofacial Surgery, 48(61). DOI:10.1016/j.ijom.2019.03.186
 • Clapé Laffita, Oneyda, & Alfonso Castillo, Alfredo. (2011). Caracterización fármaco-toxicológica de la planta medicinal Sambucus nigra subsp. canadensis (L). R. Bolli. Revista Cubana de Farmacia45(4), 586-596. Recuperado en 15 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75152011000400013&lng=es&tlng=es.
 • del-Puerto-Horta, M., Casas-Insua, L. & Cañete-Villafranca, R. (2013). Usos más frecuentes de Arnica montana. Revista Cubana de Plantas Medicinales18(2), 315-326. Recuperado en 15 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962013000200014&lng=es&tlng=es.
 • Grover, M., Behl, T., Bungau, S., & Aleya, L. (2021). Potential therapeutic effect of Chrysopogon zizanioides (Vetiver) as an anti-inflammatory agent. Environmental science and pollution research international28(13), 15597–15606. https://doi.org/10.1007/s11356-021-12652-z
 • Madaleno, I. M., & Delatorre-Herrera, J. (2013). Medicina popular de Iquique, Tarapacá. Idesia (Arica)31(1), 67-78.
 • Palomino, O., García-Aguilar, A., González, A., Guillén, C., Benito, M. & Goya, L. (2021). Biological Actions and Molecular Mechanisms of Sambucus nigra L. in Neurodegeneration: A Cell Culture Approach. Molecules, 26(16)https://doi.org/10.3390/molecules26164829
 • Prieto, A., Ocampo, A. A. D., Fernández, A., & Pérez, M. B. (2005). El empleo de medicina natural en el control de enfermedades de organismos acuáticos y potencialidades de uso en Cuba y México. TIP. Revista especializada en ciencias químico-biológicas8(1), 38-49.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.