Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κρεμμύδια για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων

Τα κρεμμύδια, εκτός από το ότι χρησιμοποιούνται συχνά στην κουζίνα, χρησιμοποιούνται και σε διάφορες λαϊκές θεραπείες.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κρεμμύδια για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Διάφοροι τύποι οικιακών θεραπειών έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων για τα κονδυλώματα. Μια από τις πιο δημοφιλείς ήταν το ταπεινό κρεμμύδι και θα εξετάσουμε τη θεραπεία των κονδυλωμάτων με κρεμμύδια σε αυτό το άρθρο.

Αν και δεν έχει πολύ ευχάριστη μυρωδιά όταν κόβεται, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, όταν το εφαρμόζετε, μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των κονδυλωμάτων ή οποιουδήποτε άλλου στοιχείου του δέρματος που προκαλεί ενόχληση.

Εδώ θα σας πούμε περισσότερα για αυτό το φάρμακο για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων. Μην το χάσετε!

Θεραπεία των κονδυλωμάτων με κρεμμύδια

Αυτό το λαχανικό είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις πολλές μαγειρικές του χρήσεις. Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως δημοφιλές φάρμακο λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του.

Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη των κρεμμυδιών εδώ: 8 άγνωστα οφέλη του κρεμμυδιού για την υγεία

Αν και δεν έχει αποδειχτεί οριστικά ότι το κρεμμύδι είναι αποτελεσματικό κατά των κονδυλωμάτων, πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να απαλλαγούν από αυτά. Οι μέθοδοι που εφαρμόζουν είναι οι εξής:

 • Κόψτε το στη μέση και απλώστε το απευθείας στις πληγείσες περιοχές.
 • Ετοιμάστε ένα χυμό με φρέσκο κρεμμύδι, για να το καταναλώνετε κάθε μέρα. Μερικοί άνθρωποι εφαρμόζουν το χυμό κρεμμυδιού για να προσπαθήσουν να μαλακώσουν τα κονδυλώματα και έτσι να διευκολύνουν την εξάλειψή τους.

Πώς να προετοιμάσετε το κρεμμύδι ως θεραπεία

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κρεμμύδια για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων

Το να εκμεταλλευτείτε τα κρεμμύδια για να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τα μικρά κονδυλώματα από το δέρμα είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Μάλιστα, όπως ήδη αναφέραμε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά. Έτσι, εάν θέλετε να το καταναλώσετε, πάρτε 3 κουταλιές της σούπας χυμό κρεμμυδιού την ημέρα.

Ωστόσο, για να το εφαρμόσετε εξωτερικά, ακολουθήστε τη διαδικασία που θα σας δώσουμε παρακάτω.

Συστατικά

 • 1 ωμό κρεμμύδι
 • Βαμβάκι
 • Αυτοκόλλητος επίδεσμος

Παρασκευή

 • Κόβετε το ωμό κρεμμύδι.
 • Επεξεργαστείτε το στο μπλέντερ (με πολύ λίγο νερό) μέχρι να πάρετε έναν χυμό χωρίς σβόλους. Από την άλλη, το μείγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ πηχτό.

Τρόπος εφαρμογής

 • Βουτήξτε το βαμβάκι στο υγρό και τρίψτε το στα κονδυλώματα.
 • Στη συνέχεια καλύψτε με έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε τον επίδεσμο και ξεπλύνετε.
 • Επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε βράδυ μέχρι να αφαιρεθούν τα κονδυλώματα.

Δεν υπάρχει προτίμηση σχετικά με τον τύπο κρεμμυδιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε – μπορείτε να επιλέξετε είτε κόκκινα είτε λευκά κρεμμύδια.

Σημείωση: Τα κρεμμύδια μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος γιατί, όταν κόβονται, απελευθερώνουν μια ερεθιστική ουσία: το θειοπροπανικό σουλφοξείδιο. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μια περιοχή πριν χρησιμοποιήσετε το μείγμα στο σύνολό του. Εάν υπάρχει μια δυσμενή αντίδραση, είναι καλύτερο να διακόψετε τη χρήση, να πλύνετε την περιοχή και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα κρεμμύδια εδώ: Πώς να καλλιεργήσετε κρεμμύδια στο σπίτι

Τι είναι καλύτερο για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων;

Παρόλο που μπορεί να συνιστώνται οικιακές θεραπείες, είναι καλύτερο να πάτε στον γιατρό για αξιολόγηση και διάγνωση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κρεμμύδια για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων

Δεν είναι σκόπιμο να καταφύγετε σε αυτοθεραπεία ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο χωρίς την άδεια ενός επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλά μέτρα, παρόλο που μπορεί να φαίνονται αβλαβή, μπορεί να είναι αντιπαραγωγικά.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα με κοπτικές ή επιθετικές μεθόδους. Ο ακατάλληλος χειρισμός μπορεί να διευκολύνει την εξάπλωσή τους σε άλλα μέρη του σώματος. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές.

Ένας δερματολόγος μπορεί να πραγματοποιήσει μια εξέταση και, ανάλογα με τον τύπο ανάπτυξης, θα συνταγογραφήσει μια θεραπεία για να σας βοηθήσει να τα βελτιώσετε. Μην προσπαθείτε να μαντέψετε τι έχετε – είναι εξαιρετικά σημαντικό να πάτε στο γιατρό σας εάν έχετε κονδυλώματα ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Οι καλές συνήθειες υποστηρίζουν την ιατρική θεραπεία

Να θυμάστε ότι, μαζί με τη θεραπεία που σας έχει συνταγογραφηθεί, θα πρέπει να διατηρήσετε καλές συνήθειες στον τρόπο ζωής, προκειμένου να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να μεγιστοποιήσετε την ευημερία σας.

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι αυτές οι θεραπείες είναι μια έγκυρη επιλογή, θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι, μόνο και μόνο επειδή παρασκευάζονται με φυσικά συστατικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να σας βλάψουν. Επιπλέον, το σώμα κάθε ατόμου είναι διαφορετικό και μια θεραπεία που μπορεί να προκαλέσει θετική αντίδραση σε ένα άτομο μπορεί να κάνει το αντίθετο σε κάποιον άλλο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.11.058
 • Association, N. O. (1964). Onions – phytochemicals and health properties. Soil Science.
 • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
 • Corzo-Martínez, M., Corzo, N., & Villamiel, M. (2007). Biological properties of onions and garlic. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2007.07.011
 • McLaughlin, J. S., & Shafritz, A. B. (2011). Cutaneous warts. Journal of Hand Surgery. https://doi.org/10.1016/j.jhsa.2010.11.036

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.