Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες

Το ροχαλητό είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τον ύπνο.
Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Ekhiñe Graell

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Το ροχαλητό είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τον ύπνο και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικό για τον άλλο που κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι, δωμάτιο ή ακόμη και στο ίδιο διαμέρισμα. Θα μπορούσε να συνδεθεί με μια ασθένεια που είναι κάπως σοβαρότερη. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες.

Σταματήστε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες

Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες αλλά και ορισμένες υγιεινές συνήθειες. Σημειώστε τις.

Κοιμηθείτε με Περισσότερα Μαξιλάρια

Λόγω του ότι το ροχαλητό προκαλείται από προβλήματα στο κανάλι  που επιτρέπει στον αέρα να περάσει, μια πολύ απλή και πρακτική λύση είναι το να προσθέσετε λίγα παραπάνω μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι και τον λαιμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξετε το κανάλι του αέρα και θα σταματήσει το ροχαλητό.

Κοιμηθείτε στο πλάι

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα για να σταματήσετε το ροχαλητό ή τουλάχιστον να μειώσετε το πόσο δυνατά ακούγεται, είναι να κοιμηθείτε στο πλάι. Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος με το πρόσωπο προς τα πάνω έχει ως συνέπεια η γλώσσα να εμποδίζει την δίοδο του αέρα, κάνοντάς σας να ροχαλίζετε. Το να κοιμάστε στο πλάι εμποδίζει το ροχαλητό.

Μέντα

Η μέντα είναι πολύ δραστικό και φυσικό προϊόν και μπορεί να σταματήσει το ροχαλητό, ειδικά όταν το ροχαλητό προκαλείται από αναπνευστικά προβλήματα όπως τα κρυώματα ή τις γρίπες. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέστε απλώς μια σταγόνα μέντας σε ένα ποτήρι κρύο νερό και κάντε γαργάρες.  Ο λαιμός σας θα αναζωογονηθεί και θα επιτρέψει το πέρασμα του αέρα.

Εκχύλισμα Τσουκνίδας

Η τσουκνίδα είναι ένα άλλο πολύ δραστικό και φυσικό προϊόν για να σταματήσετε το ροχαλητό. Είναι καλύτερο να ετοιμάσετε ένα εκχύλισμα τσουκνίδας και να το αφήσετε να καθίσει για 10 λεπτά. Στραγγίστε κι έπειτα πιείτε το.

Σταματήστε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες - Τσουκνίδα

Ελαττώστε το  Βάρος σας

Η παχυσαρκία ή το να είστε υπέρβαρος είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν το ροχαλητό. Επομένως, μια σπουδαία λύση είναι το να χάσετε βάρος. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με πολλούς διαφορετικούς δρόμους. Φυσικά, όλοι απαιτούν υπομονή, και πάνω από όλα, πολλούς συμβιβασμούς και προσπάθεια. Παρά το γεγονός αυτό, το να φροντίζετε για το βάρος σας είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα βελτιώσετε την υγεία σας και το ροχαλητό θα σταματήσει.

Σταματήστε το Κάπνισμα

Όπως ακριβώς η παχυσαρκία, το κάπνισμα είναι μια από τις βασικές αιτίες του ροχαλητού σύμφωνα και με τη μελέτη της Δρ. Trenchea M. Όπως όλοι ξέρουμε, αυτή είναι μια ιδιαίτερα βλαβερή συνήθεια για το σώμα σας επειδή, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ή ορισμένα είδη καρκίνου. Το σώμα σας θα ωφεληθεί ποικιλοτρόπως σταματώντας το κάπνισμα. Επιπλέον από την στιγμή που έχετε καλή υγεία, το ροχαλητό θα μειωθεί σημαντικά.

Σταματήστε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες - Γυναίκα σπάει ένα τσιγάρο στη μέση

Μην πίνετε Αλκοολούχα Ποτά πριν πάτε για Ύπνο

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει ροχαλητό. Το αλκοόλ χαλαρώνει την γλώσσα σας κι άλλα μέρη του σώματος σας, πράγμα το οποίο εμποδίζει την διέλευση του αέρα. Επομένως, είναι καλύτερο να μην πίνετε αλκοολούχα ποτά πριν πάτε για ύπνο. Το συγκεκριμένο αποτελεί περισσότερο μια υγιεινή συνήθεια

Προσέξτε το οξύ του στομάχου

Μερικοί ειδικοί προτείνουν να είμαστε προσεκτικοί με το οξύ του στομάχου γιατί αυτό μπορεί να αποτελεί την αιτία του ροχαλητού. Για να το επιλύσετε αυτό, υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες και πολλές από αυτές είναι φυσικές. Θα πρέπει επίσης να δίνετε προσοχή στους τύπους ροχαλητού που κάνει ένα άτομο, καθώς μπορείτε να  ανιχνεύσετε εάν υπάρχει ένας άλλος τύπος ασθένειας όπως η άπνοια κατά τον ύπνο.

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμοι οι τρόποι αυτοί για να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικές θεραπείες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.