Πώς να τονώσετε τους μύες του στήθους σας

· 3 Αυγούστου 2015

Η περιοχή του στήθους μπορεί να χάσει τη σφριγηλότητά της για διάφορους λόγους, όπως ο θηλασμός, η ηλικία και η απώλεια βάρους. Υπάρχουν, ωστόσο, απλές ασκήσεις που σας βοηθούν να σφίξετε και να τονώσετε τους μύες του στήθους σας.

Όταν ξεκινάτε οποιοδήποτε είδος άσκησης, πρέπει να φροντίζετε να κάνετε το απαραίτητο ζέσταμα και να ξεκινάτε κάνοντας πολύ απλές ασκήσεις που δεν απαιτούν υπερβολική δύναμη. Έπειτα αυξάνετε αργά και σταδιακά την ένταση και τη διάρκειά τους.

Πρέπει να κάνετε συχνές επαναλήψεις των ασκήσεων με αφοσίωση· να θυμάστε να τις κάνετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να σφίξετε και να τονώσετε τους μύες του στήθους σας.

Ασκήσεις για σφιχτό στήθος

Άσκηση #1

Ξαπλώστε ανάσκελα πάνω σε έναν πάγκο, τεντώστε την πλάτη σας ώστε να είναι επίπεδη, με τα πόδια σας να πατούν σταθερά στο πάτωμα. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας μύες και πάρτε ένα βαράκι σε κάθε χέρι, κρατώντας τα μπροστά σας σε γωνία ενενήντα μοιρών. Ξεκινήστε τεντώνοντας τους βραχίονές σας προς τα πάνω, και έπειτα χαμηλώνοντάς τους αργά· κάντε δεκαπέντε με είκοσι επαναλήψεις.

askiseis-apoleia-varous-spiti

Μια άλλη άσκηση που μπορείτε να κάνετε πάνω σε πάγκο είναι να διατηρήσετε την προηγούμενη θέση και να κρατήσετε ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Κρατήστε τα μπροστά σας, στο ύψος του στήθους σας, έπειτα ανοίξτε τους βραχίονές σας αργά προς τα πλάγια, προσπαθώντας να τους κρατήσετε στο ύψος των ώμων. Σηκώστε τους ξανά αργά, για είκοσι επαναλήψεις.

Άσκηση #2

Ενώστε τις παλάμες των χεριών σας, προσπαθώντας να κρατήσετε τους καρπούς σας μπροστά στο σαγόνι σας. Προσπαθήστε να κάνετε τα χέρια σας να ακουμπήσουν χωρίς τα δάχτυλά σας να χωριστούν. Αναπνέετε αργά και βαθιά. Επαναλάβετε είκοσι φορές.

Άσκηση #3

Τεντώστε τους βραχίονές σας και τοποθετήστε τους μπροστά σας, κλείνοντας τη γροθιά του ενός χεριού και βάζοντας την ανοιχτή παλάμη του άλλου χεριού επάνω της. Πιέστε δυνατά σαν να θέλατε να σπρώξετε το ένα χέρι προς την άλλη πλευρά. Κάντε δέκα ως δεκαπέντε επαναλήψεις πίεσης για κάθε βραχίονα.

Να θυμάστε…

Οι ασκήσεις που προτείνονται για ένα τονωμένο και σφιχτό στήθος είναι πολύ απλές στην εκτέλεση και αρκετά αποτελεσματικές. Αν γίνονται τακτικά, τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα ορατά.