Πώς μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους;

Αν και ίσως δεν μπορείτε να συνδέσετε αυτά τα δύο, το άγχος μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την υγεία της σπονδυλικής σας στήλης, επειδή προκαλεί ένταση.
Πώς μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους;
José Gerardo Rosciano Paganelli

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους;  Το άγχος καταλήγει πάντοτε να έχει επιπτώσεις στη σωματική σας κατάσταση και την υγεία σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στη σπονδυλική στήλη εξαιτίας αυτού του προβλήματος είναι ένα παράδειγμα αυτού του γεγονότος.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας όλες τις αλλαγές και τις ανωμαλίες που προκαλούνται σε αυτήν την περιοχή λόγω του στρες.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι τα υψηλά επίπεδα στρες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχοσωματικών ασθενειών. Επιπλέον, όμως, έχουν επίδραση στην σπονδυλική σας στήλη.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους:


1. Μεταβολή από τη σπονδυλική στήλη λόγω άγχους: πόνος στο άνω αυχενικό τμήμα της σπονδυλικής στήλης

μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους

 

Τα προβλήματα του πόνου στην περιοχή του αυχένα συχνά προκαλούνται από ψυχολογικό τραύμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικές ευθύνες και προβλήματα.

Όταν το σώμα καταπονείται, αντιδρά με αυτόν τον τρόπο.

 

2. Μεγαλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης σκολίωσης

Με το στρες, καταλήγετε να έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης σκολίωσης. Αυτή είναι μια ασθένεια που μπορεί να εμφανιστεί αν το άτομο πρέπει να περνάει χρόνο έχοντας την πλάτη σε μη όρθια θέση.

Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι υποβάλλονται σε μεγάλη πίεση στο σπίτι ή στην εργασία.


3. Πόνος στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης


μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους

Πόνος στη μέση

Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει ισχυρό πόνο στην περιοχή της κάτω ράχης, σχεδόν στο επίπεδο της μέσης.

Εάν διαπιστώσετε ότι υποφέρετε από αυτό το είδος προβλήματος χωρίς προφανή λόγο και δεν έχετε βάλει υπερβολικό βάρος, είναι πιθανό ότι η αιτία του προβλήματός σας θα μπορούσε να είναι ψυχολογική.

  • Το άγχος και η ανησυχία συχνά προκύπτουν λόγω εργασίας ή προσωπικών προβλημάτων. Προσπαθήστε να εντοπίσετε τι σας ανησυχεί και να το επιλύσετε.

Πόνος στον κόκκυγα

Μια άλλη περιοχή της κάτω ράχης που μπορεί να επηρεαστεί είναι ο κόκκυγας. Αυτή είναι μία από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από το άγχος.

Αυτή η περιοχή είναι συχνά ιδιαίτερα επώδυνη εάν είχατε τραυματιστεί εκεί στο παρελθόν.

Για να προσπαθήσετε να επιλύσετε αυτό το είδος πόνου, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να ενισχύσετε τους κοιλιακούς μυς σας και ιδιαίτερα εκείνους της κάτω πλάτης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε την υγεία της σπονδυλικής στήλης σας.

Συνολικά, πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι η κοιλιακή περιοχή που υποστηρίζει το σώμα σας και βοηθά στη μείωση του φορτίου του βάρους της πλάτης.

Έτσι, έχοντας ισχυρούς κοιλιακούς μυς θα εξασφαλίσετε την καλύτερη φυσική υποστήριξη για τη σπονδυλική σας στήλη.

 

Άλλοι λόγοι που μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους


γυναίκα που γέρνει σε υπολογιστή- μεταβάλλεται η σπονδυλική στήλη λόγω άγχους
  • Προβλήματα που σχετίζονται με τη στάση του σώματος. Αυτά είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι πιστεύετε επειδή, εξαιτίας παραγόντων όπως είναι η εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια θέση, καταλήγετε με προβλήματα όπως είναι το ραιβόκρανο.
  • Εκφυλιστικά προβλήματα που προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από τη φθορά των αρθρώσεων, όπως για παράδειγμα η αρθροπάθεια.
  • Προβλήματα που σχετίζονται με τους μεσοσπονδύλιους δίσκους, τα οποία είναι υπεύθυνα για την προστασία και την προστασία του σπονδύλου, προκαλούν επίσης βλάβη στη σπονδυλική στήλη.
  • Μερικές φορές προκαλούνται προβλήματα και από τραυματισμούς που προκύπτουν από ατυχήματα, εξάρσεις, διαστρέμματα, κήλες και μυϊκούς τραυματισμούς.
  • Τέλος, ένα άλλο κίνητρο είναι η πιθανότητα μόλυνσης του σκελετικού ή νευρολογικού συστήματος.
  • Προβλήματα όπως η φυματίωση ή η μηνιγγίτιδα, ή οι όγκοι ή οι φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ταιριάζουν σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο.

Τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε μια σειρά θεραπειών για να απαλλαγείτε από αυτή τη δυσφορία.

Συνολικά, υπάρχουν συγκεκριμένες θεραπείες για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση:

  • Αυτή μπορεί να γίνει με αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη φάρμακα, χειρουργικές επεμβάσεις ή μοσχεύματα.
  • Οι θεραπείες τείνουν να λειτουργούν συνδυαστικά με ασκήσεις αποκατάστασης για την ανάκτηση της λειτουργίας των αρθρώσεων και των μαστών που έχουν προσβληθεί.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υποβληθείτε σε θεραπεία για να τερματίσετε τον φυσικό πόνο, αν δεν καταφέρετε να εντοπίσετε την πηγή του στρες που σας προκαλεί αυτό το πρόβλημα.

Εάν είστε κάποιος που υποβάλλεται συνεχώς σε αγχωτικές καταστάσεις, μην αφήνετε αυτό να επηρεάσει τη δραστηριότητα του νευρικού σας συστήματος.

Για να το πετύχετε αυτό, υιοθετήστε μια σειρά από συνήθειες που σας επιτρέπουν να φροντίζετε για αυτή την περιοχή του σώματός σας. Κάντε τες τακτικά, πριν αναπτύξετε οποιοδήποτε είδος τραυματισμού ή πιο σοβαρό πρόβλημα.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.