Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν δωρίσετε τα μαλλιά σας

Μην αφήσετε τα μαλλιά σας να χαθούν στο πάτωμα ενός κομμωτηρίου. Ενημερωθείτε και δωρίστε τα για καλό σκοπό. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν δωρίσετε τα μαλλιά σας
Leidy Mora Molina

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Έχει γραφτεί από Maria Margarita Barrios Quintero

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν αποφασίζετε να δωρίσετε τα μαλλιά σας, βοηθάτε γυναίκες και κορίτσια που έχουν περάσει την οδυνηρή εμπειρία της απώλειας των μαλλιών τους. Και είναι απλό- αρκεί να ακολουθήσετε τις απαιτήσεις που θέτουν οι οργανώσεις που προσφέρουν δωρεάν ή με χαμηλό κόστος περούκες σε όσους παλεύουν με ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Όπως αναφέρει δημοσίευση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO ), μια περούκα μπορεί να δώσει δύναμη, ελπίδα και αυτοπεποίθηση σε όσους παλεύουν με τις συναισθηματικές προκλήσεις της απώλειας των μαλλιών τους λόγω ασθένειας. Τώρα, τι πρέπει να ληφθεί υπόψη για να γίνει κάποιος δωρητής; Ας δούμε.

Γιατί να δωρίσετε τα μαλλιά σας;

Το να υποφέρετε από μια ασθένεια όπως ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αυτοεκτίμηση. Προσθέστε σε αυτό επιθετικές θεραπείες και παρενέργειες όπως η απώλεια μαλλιών,και είναι φυσιολογικό οι ασθενείς να αισθάνονται άβολα με το σώμα τους.

Ωστόσο, η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης αυτών των ανθρώπων είναι εξαιρετικά σημαντική. Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αναδεικνύουν τη σημασία της βοήθειας των ασθενών με καρκίνο με δράσεις και στρατηγικές για την αντιμετώπιση της σωματικής και ψυχοκοινωνικής τους κατάστασης.

Αυτό συμβαίνει επειδή μια καλή αυτοαντίληψη τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς και τους επιτρέπει να έχουν θετικές σκέψεις για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που επιβάλλει η ασθένειά τους.

Πολλές γυναίκες και κορίτσια πρέπει να περάσουν από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ως εκ τούτου, η δωρεά των μαλλιών σας σε μια οργάνωση που ασχολείται με την κατασκευή και παράδοση δωρεάν ή χαμηλού κόστους περούκας μπορεί να τους ξαναδώσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και, φυσικά, να τους δώσει κίνητρο σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Donating Your Hair
Η δωρεά μαλλιών είναι μια μορφή υποστήριξης για τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Απαιτήσεις της δωρεάς μαλλιών

Ούτε η ηλικία ούτε το φύλο έχουν σημασία όταν πρόκειται για δωρεά μαλλιών. Θα γίνουν δεκτά από τις οργανώσεις, αρκεί να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Πρέπει να είναι υγιή. Εάν πρόκειται να κάνετε δωρεά, βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά δεν έχουν υποστεί ζημιά από βαφή, περμανάντ ή χημικό ίσιωμα. Επίσης, να θυμάστε ότι αν και τα βαμμένα μαλλιά είναι αποδεκτά (εφόσον είναι υγιή), τα μαλλιά με ανταύγειες δεν είναι αποδεκτά.
 • Δεν πρέπει να είναι βρώμικα ή βρεγμένα. Τα μαλλιά πρέπει να παραδίδονται καθαρά και στεγνά στις ενώσεις. Διαφορετικά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 • Τα γκρίζα μαλλιά δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 5%. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα γκρίζα μαλλιά θα μπορούσαν να περιπλέξουν τη διαδικασία επεξεργασίας και βαφής των μαλλιών.
 • Το μήκος τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Αυτό είναι το ελάχιστο μήκος που πρέπει να έχουν τα μαλλιά. Ωστόσο, εάν το παιδί σας είναι κάτω των 14 ετών, το ελάχιστο μήκος μειώνεται στα 20 εκατοστά.
 • Οι τούφες πρέπει να κόβονται στο ίδιο ύψος και στην ίδια κατεύθυνση. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να χρειαστεί να τα μαζέψετε σε πλεξούδες ή κοτσίδες.

Πώς να κόψετε και να δωρίσετε τα μαλλιά σας μόνοι σας

Είστε σχεδόν έτοιμοι να κόψετε και να στείλετε τα μαλλιά σας για να γίνουν μια όμορφη περούκα για τον καρκίνο. Δείτε πώς θα το κάνετε:

 • Ξεκινήστε με το λούσιμο και το στέγνωμα των μαλλιών σας. Λάβετε υπόψη ότι δεν συνιστάται η χρήση προϊόντων styling. Πρέπει να περιμένετε να στεγνώσουν τα μαλλιά πριν τα κόψετε.
 • Στερεώστε τα μαλλιά σε μια αλογοουρά. Χρησιμοποιήστε μια ζώνη και για τις δύο άκρες.
 • Κόψτε πάνω από την επάνω ζώνη.
 • Τοποθετήστε την αλογοουρά που έχετε κόψει σε μια κλειστή τσάντα.
 • Παραδώστε την ή ταχυδρομήστε την στο σωματείο της επιλογής σας.

Τώρα, αν αισθάνεστε πιο σίγουροι στα χέρια ενός επαγγελματία, να θυμάστε ότι μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε έναν από τους αλληλέγγυους κομμωτές που είναι ενταγμένοι σε κάποια από τις οργανώσεις που είναι υπεύθυνες για την κατασκευή των περουκών.

Donating Your Hair
Για να δωρίσετε τα μαλλιά σας, πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Ιδανικά, το μήκος τους πρέπει να είναι περίπου 30 εκατοστά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε αυτό το άρθρο: 12 καλλυντικές χρήσεις της βαζελίνης

Η δωρεά βοηθάει

Αν μια μέρα ξυπνήσατε και νιώσατε ότι θέλετε να κόψετε τα μαλλιά που αφήσατε να μεγαλώσουν τόσο καιρό, μην τα αφήσετε να χαθούν στα πατώματα των κομμωτηρίων, δωρίστε τα και χαρίστε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μιας γυναίκας ή ενός κοριτσιού που περνάει δύσκολες στιγμές.

Λάβετε υπόψη σας ότι αν είστε κομμωτής, μπορείτε επίσης να βοηθήσετε και να γίνετε αλληλέγγυοι κομμωτές.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Hibbs, S. (2018). How to Donate Your Hair to Help People With Cancer. American Society of Clinical Oncology (ASCO). Available in https://www.cancer.net/blog/2018-04/how-donate-your-hair-help-people-with-cancer
 • Leite, M. A., Nogueira, D. A., & Terra, F. (2015). Evaluation of self-esteem in cancer patients undergoing chemotherapy treatment. Revista latino-americana de enfermagem, 23(6), 1082–1089. https://doi.org/10.1590/0104-1169.0575.2652
 • Dua P, Heiland MF, Kracen AC, Deshields TL. Cancer-related hair loss: a selective review of the alopecia research literature. Psychooncology. 2017 Apr;26(4):438-443. doi: 10.1002/pon.4039. Epub 2015 Nov 23. PMID: 26594010.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.