Αρνητική ενέργεια στο σπίτι; 10 συμβουλές για να την απομακρύνετε

Πώς θα διώξω την αρνητική ενέργεια από το σπίτι μου; Το σπίτι μας θα πρέπει να είναι το καταφύγιό μας, το μέρος όπου αισθανόμαστε ελεύθεροι και χαλαροί αφήνοντας μακριά τις ανησυχίες και τις εντάσεις της κάθε μέρας. Όμως αρκετές φορές, με τα τόσα προβλήματα που έχουμε, η ατμόσφαιρα στο περιβάλλον αυτό αρχίζει να γίνεται τεταμένη και το σπίτι αντί για καταφύγιο μετατρέπεται σε  δυσάρεστο μέρος.
Αρνητική ενέργεια στο σπίτι; 10 συμβουλές για να την απομακρύνετε

Τελευταία ενημέρωση: 02 Ιανουαρίου, 2019

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αισθάνεσθε όταν βρίσκεστε το σπίτι σας. Αν συνηθίζετε να μαλώνετε με το σύντροφό σας ή τα παιδιά σας τότε το σπίτι σας γεμίζει αρνητική ενέργεια, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στη διάθεση και  την ευεξία σας. Ακόμα και η ύπαρξη αρνητικών ανθρώπων μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον του σπιτιού σας.

Τις περισσότερες φορές, ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε αυτή την κατάσταση είναι να κάνετε μια εσωτερική αλλαγή, μια αλλαγή στον εαυτό σας, η οποία θα έχει έντονη επίδραση στη ζωή σας, στις σχέσεις σας και σε οτιδήποτε σας περιβάλλει.

Εκτός από αυτή την εσωτερική διεργασία, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές που θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας που πνίγει το σπίτι, δημιουργώντας θετικές αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους του όσο και  στους επισκέπτες του.

Αν παρατηρήσετε ξαφνικά ορισμένες αλλαγές που δεν είναι θετικές, όπως για παράδειγμα τη συνεχή αλλαγή διάθεσης, καυγάδες ή ακόμα και το να μην αισθάνεστε άνετα στο σπίτι σας, τότε ήρθε η ώρα να δράσετε.

 

 

Συμβουλές για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια

  • Δεν είναι καλό να στοιβάζετε πράγματα το ένα πάνω στο άλλο, ιδίως αν δεν τα χρησιμοποιείτε. Όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα το επιβεβαιώνουν. Κάντε λοιπόν ένα ξεκαθάρισμα όλων αυτών των σωρών και θα δείτε βελτίωση της ενέργειας στο σπίτι σας ενώ παράλληλα θα είναι πιο οργανωμένο και έτσι πιο ευχάριστο.
  • Το φως του ήλιου είναι εξαγνιστικό για τα φυσικά περιβάλλοντα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να αφήνετε τα παράθυρά σας ανοικτά ώστε να μπει το φως του ήλιου.
  • Ο σωστός αερισμός του σπιτιού είναι επίσης πολύ σημαντικός. Ο αέρας θα πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα. Μην αφήνετε κουρτίνες και παράθυρα κλειστά για μέρες. Μην ξεχνάτε ότι αυτό όχι μόνο απομακρύνει την αρνητική ενέργεια, αλλά δημιουργεί πιο υγιεινές συνθήκες διαβίωσης, μακριά από σκόνη και ακάρεα.
  • Τα φρούτα μειώνουν επίσης την κακή ενέργεια και γι αυτό θα πρέπει να θυμάστε να έχετε πάντα φρέσκα φρούτα στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία.
  • Τα φυτά στο σπίτι έχουν αντίστοιχα ευεργετική δράση και δημιουργούν ηρεμία και γαλήνη στο σπίτι.
  • Ακόμα μια αποτελεσματική μέθοδος είναι ο καθαρισμός του πατώματος με μείγμα από νερό και αλάτι, περίπου 6 κουταλιές της σούπας αλάτι σε έναν κουβά νερό.
  • Ο κάκτος διώχνει επίσης την αρνητική ενέργεια. Τοποθετήστε τον κάπου κοντά στο παράθυρο, αλλά πάντα από έξω.
  • Ακούστε όσο είστε στο σπίτι σας χαλαρωτική μουσική. Αυτό θα φέρει σε ισορροπία το μυαλό σας και θα διώξει μακριά την αρνητικότητα.
  • Επίσης, κάντε χρήση της αρωματοθεραπείας. Υπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν.
  • Είναι επίσης σημαντικό να έχετε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι. Η ακαταστασία προσελκύει τα άσχημα vibes…

 

 

Διαλογισμός

αρνητική ενέργεια, διαλογισμός

Ο διαλογισμός αποτελεί μια φανταστική επιλογή για τέτοιες περιπτώσεις. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σπίτι από αρνητική ενέργεια άλλα θα καθαρίσετε και το μυαλό σας. Απελευθερώστε τον εαυτό σας από την ένταση, φανταστείτε οτιδήποτε επιθυμείτε χωρίς φόβο, αναλύστε τον εσωτερικό σας κόσμο, για να μπορέσετε να βγάλετε τον καλύτερό σας εαυτό  και να τον προσφέρετε σε αυτούς που αγαπάτε.

Ένα διαταραγμένο μυαλό δεν έχει τη δυνατότητα να δείξει όλες του τις ικανότητες. Ο διαλογισμός αφαιρεί τα εμπόδια που εμείς οι ίδιοι βάζουμε πολύ συχνά στον εαυτό μας και ζωντανεύει τη ζωή. Παλέψτε για τα όνειρά σας ώστε να γίνουν πραγματικότητα.

Μια αλλαγή στη συμπεριφορά θα σας ανανεώσει. Αγαπήστε τον εαυτό σας και πολεμήστε γι’αυτόν κάθε μέρα. Κρατήστε στο μυαλό σας αυτές τις συμβουλές και απολαύστε εσείς και οι αγαπημένοι σας το σπίτι που σας αξίζει.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.