Η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του Αντάμα Τραορέ

Ο Αντάμα Τραορέ είναι πολύ γρήγορος και δυνατός παρά τον μεγάλο μυϊκό του όγκο. Θα σας πούμε πώς πέτυχε τη σωματική αλλαγή που παρουσιάζει τα τελευταία 7 χρόνια.
Η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του Αντάμα Τραορέ
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Fernando Clementin

Τελευταία ενημέρωση: 17 Νοεμβρίου, 2022

Παρακολουθώντας την εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του Αντάμα Τραορέ στον αγωνιστικό χώρο, είναι εντυπωσιακό το πόσο διαφορετικός είναι από τους αντιπάλους και τους συμπαίκτες του όσον αφορά τη σωματική διάπλαση. Η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση που διαθέτει βασίζεται, φυσικά, στη στοχευμένη προπόνηση και διατροφή.

Οι πιο δυνατοί σωματικά παίκτες τείνουν να παίζουν στην άμυνα ή ως σέντερ φορ. Αυτό τους επιτρέπει να βγαίνουν μπροστά και να ανακτούν ή να προστατεύουν την μπάλα, ανάλογα με τις ανάγκες, χωρίς να υφίστανται τις συνέπειες.

Όμως ο Τραορέ δεν παίζει σε καμία από αυτές τις θέσεις καθώς είναι ακραίος επιθετικός στα πλάγια. Και παρά το μεγάλο του σώμα, είναι σχεδόν ασταμάτητος.

Πώς ο Αντάμα Τραορέ πέτυχε την εντυπωσιακή του σωματική διάπλαση;

Η γενετική μάλλον ευνοεί τον Αντάμα Τραορέ για τη σωματική μεταμόρφωση που έχει υποστεί ο παίκτης από το ντεμπούτο του με την FC Barcelona το 2015. Έκτοτε, καθώς πέρασε από την Άστον Βίλα, τη Μίντλεσμπρο και τη Γούλβερχαμπτον, η μυϊκή του μάζα αυξήθηκε τρομερά. Όταν επέστρεψε στην Μπάρτσα το 2022, δεν ήταν πια εκείνος ο αδύνατος, ψηλός νεαρός που είχε φύγει.

Πέρα από τα γονίδια, η προπόνηση που ακολούθησε ο παίκτης αυτό το διάστημα έπαιξε επίσης ρόλο στην αλλαγή του σώματός του. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τα κλειδιά που οδήγησαν στην εντυπωσιακή σωματική διάπλαση που έχει σήμερα.

Η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του Αντάμα Τραορέ
Αν και υπάρχει γενετική βάση που εξηγεί την ικανότητα του παίκτη να αυξάνει τη μυϊκή του μάζα, δεν μπορεί κανείς να αφήσει στην άκρη την αφοσίωση και την πειθαρχία του.

Απαιτητική προπόνηση, αλλά χωρίς βάρη

Σε συνέντευξή του, ο Αντάμα Τραορέ δήλωσε ότι δεν γυμνάζεται με βάρη στο γυμναστήριο. Ο παίκτης εξήγησε ότι η γενετική του κάνει τη μυϊκή του μάζα να αναπτύσσεται με τον τρόπο που αναπτύσσεται.

Ο Ισπανός ακολουθεί την προπόνηση με το βάρος του σώματός του για να βελτιώσει την ευκινησία, την εκρηκτικότητα και τη δύναμή του, σύμφωνα με τον προσωπικό του γυμναστή, Nacho Villalba. Η επικράτηση των λευκών ινών στους μυς του δημιουργεί μεγαλύτερο όγκο, χωρίς να χρειάζεται να κάνει απομονωμένη δουλειά για κάθε μυ στο γυμναστήριο.

Ένα από τα στοιχεία που βοηθούν τον Αντάμα Τραορέ στις προπονήσεις του είναι οι ελαστικές ταινίες. Αν και μπορεί να φαίνονται απλές, αυτές είναι ικανές να προσφέρουν αντίσταση έως και 50 κιλά και είναι ιδανικές για τη δουλειά στο κάτω μέρος του σώματος.

Βασίζεται επίσης στα μηχανήματα ισοδυναμικής προπόνησης, τα οποία είναι εξίσου ή και περισσότερο απαιτητικά από τα παραδοσιακά μηχανήματα. Αυτά χρησιμεύουν για να δουλέψουν τόσο τη μυϊκή σύσπαση όσο και τη διάταση.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Τραορέ δημιουργεί αρκετή μυϊκή ένταση μέσω της άσκησης ώστε να προκαλεί στους μυς του ρήξη ινών. Αυτές, όταν ξαναχτίζονται μετά την άσκηση, προσαρμόζονται ώστε να αντέχουν αυτά τα ερεθίσματα και οδηγούν σε υπερτροφία.

Πιστεύουμε ότι μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Το κύπελλο EURO γυναικών: Γυναίκες ποδοσφαιρίστριες μαγνητίζουν την προσοχή του κόσμου

Άλλοι ποδοσφαιριστές καταφεύγουν στο γυμναστήριο

Η σωματική προπόνηση του Αντάμα Τραορέ τον διαφοροποιεί από αυτή άλλων ποδοσφαιριστών, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για να ενισχύσει το μυϊκό του σύστημα και είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που σήμερα απολαμβάνει προνομιακή σωματική διάπλαση.

Το ίδιο με τον Ρονάλντο κάνει και ο Λέον Γκορέτσκα, ένας Γερμανός ποδοσφαιριστής που το 2020 υπέστη μια μεταμόρφωση πολύ παρόμοια με αυτή που βίωσε ο Τραορέ. Και οι 3 κατάφεραν να προσαρμόσουν την προπονητική τους ρουτίνα στις ιδιαιτερότητες του σώματός τους για να πετύχουν το στόχο τους.

Η διατροφή δεν μπορεί να λείπει από τη σωματική μεταμόρφωση

Κάθε προπόνηση που πραγματοποιείται, είτε για να αποκτήσει μυς, είτε για να χάσει βάρος, είτε για να τονώσει το σώμα, πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογη διατροφή. Στα χρόνια που ο Τραορέ έθεσε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της μυϊκής του μάζας, η πρωτεΐνη ήταν το κεντρικό θρεπτικό συστατικό στη διατροφή του.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως δείχνει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, η πρωτεΐνη συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη προπόνηση. Ωστόσο, οι υδατάνθρακες παίζουν επίσης ρόλο, ιδίως μετά την προπόνηση και τους αγώνες, καθώς συμβάλλουν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου.

Τα λίπη είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που υπάρχει στα γεύματα του Αντάμα Τραορέ, καθώς παρέχουν ενέργεια και έχουν σημαντικές ορμονικές λειτουργίες. Τέλος, τα συμπληρώματα αποτελούν επίσης μέρος των συνηθειών του. Αυτή είναι μια πτυχή στην οποία ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, καθώς οι κανόνες αντιντόπινγκ του ποδοσφαίρου απαγορεύουν την κατανάλωση ορισμένων ουσιών ικανών να αυξήσουν αφύσικα την απόδοση.

Η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του Αντάμα Τραορέ
Οι πρωτεϊνούχες δίαιτες προάγουν την αύξηση της μυϊκής μάζας. Ομοίως, ορισμένα νόμιμα και επιτρεπόμενα συμπληρώματα συμβάλλουν στη διαδικασία.

Σας αρέσει αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Kylian Mbappé: Η αυστηρή ρουτίνα άσκησης και διατροφής του επόμενου μεγάλου αστέρα του ποδοσφαίρου

Η εντυπωσιακή σωματική διάπλαση του Αντάμα Τραορέ λειτουργεί υπέρ του

Εκτός από τη βελτίωση της απόδοσής του, η ύπαρξη ενός ανεπτυγμένου μυϊκού συστήματος έχει “θωρακίσει” τον Τραορέ έναντι τραυματισμών. Αν εξαιρέσουμε ένα κάταγμα μεταταρσίου τη σεζόν 2015/2016, ο επιθετικός δεν είχε σχεδόν καν δύο τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός δράσης για περισσότερες από 20 ημέρες.

Ο ένας ήταν το 2015 και ο άλλος είναι πιο πρόσφατος. Όσον αφορά τον τελευταίο, πρόκειται για έναν μυϊκό τραυματισμό στον μηρό τον Ιούλιο του 2022.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη και προσθέτοντας τη δύναμη που επιδεικνύει ο παίκτης στα τρεξίματά του σε ταχύτητα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η σωματική διάπλαση δεν αποτελεί βάρος, αλλά εργαλείο για το παιχνίδι του. Ο Αντάμα Τραορέ είναι, άλλωστε, ένα ακόμη παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει η προπόνηση και η διατροφή σε ένα άτομο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.