Οι 5 καλύτερες στάσεις σεξ για την πρώτη φορά

Η μετάβαση στο επόμενο επίπεδο με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, αν και δημιουργεί το άγχος της εύρεσης των καλύτερων στάσεων στο σεξ για την πρώτη φορά.
Οι 5 καλύτερες στάσεις σεξ για την πρώτη φορά
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαΐου, 2023

Ψάχνετε για τις καλύτερες στάσεις σεξ για την πρώτη σας φορά ή για την πρώτη φορά με έναν νέο σύντροφο; Όταν πλησιάζει αυτή η στιγμή, οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται μάλλον νευρικοί. Ακόμα και αν θέλουν πραγματικά να κάνουν το βήμα και είναι πεπεισμένοι ότι το άλλο άτομο είναι το σωστό πρόσωπο για να αρχίσουν να κάνουν σεξ, είναι απολύτως φυσιολογικό να δημιουργούνται αμφιβολίες και φόβοι.

Η επιλογή των σωστών στάσεων σεξ για την πρώτη φορά είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς αυτό μπορεί να διευκολύνει τη σύνδεση με αυτό το ιδιαίτερο πρόσωπο και, ταυτόχρονα, να αποφύγετε τον πόνο.

5 καλύτερες στάσεις στο σεξ για την πρώτη φορά

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα είναι να προετοιμάσετε ένα ζεστό περιβάλλον στο οποίο αισθάνεστε άνετα. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Archives of Sexual Behavior, μια καλή επιλογή είναι να προγραμματίσετε ένα ιδιαίτερο δείπνο με τα φώτα χαμηλωμένα. Αυτό θα ευνοήσει τον ρομαντισμό και ίσως κρύψει λίγη από την αμηχανία που μπορεί να έχετε.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα περάσετε αμέσως στη σεξουαλική πράξη και μπορείτε να χαλαρώσετε και να μην σας απασχολεί τόσο πολύ το τι μπορεί να συμβεί αργότερα. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα νεύρα και το άγχος σας!

Η διεξαγωγή προκαταρκτικών παιχνιδιών πριν από τη σεξουαλική επαφή είναι ζωτικής σημασίας. Αυτά θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα επίπεδο διέγερσης που προάγει τη φυσική λίπανση για να αποτρέψετε τον πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής λόγω ξηρότητας. Επιπλέον, η εμπιστοσύνη μεταξύ σας θα αυξηθεί και αυτό θα προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή αργότερα.

Ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι δυνατόν να προγραμματίσετε τα πράγματα και η σεξουαλική επαφή απλά συμβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλό να γνωρίζετε ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις σεξ για την πρώτη φορά. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ευχάριστες αναμνήσεις από τη στιγμή που τόσο περιμένατε.

1. Η ιεραποστολική στάση

Ανάμεσα στις καλύτερες στάσεις σεξ για την πρώτη φορά που συγκέντρωσε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Universidad Cooperativa de Colombia, η ιεραποστολική στάση είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και γνωστές.

Για τα πιο ντροπαλά κορίτσια, έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούν να συνδεθούν σε οπτικό επίπεδο και θα νιώσουν ότι δεν εκθέτουν όλο τους το σώμα τόσο εμφανώς. Ταυτόχρονα, η εγγύτητα βοηθά τη γυναίκα να νιώθει ασφάλεια είτε έχει ξανακάνει σεξ είτε είναι η πρώτη φορά με τον νέο της σύντροφο.

Οι 5 καλύτερες στάσεις σεξ για την πρώτη φορά
Η ιεραποστολική στάση είναι μια εξαιρετική στάση για να κάνετε σεξ για πρώτη φορά με τον σύντροφό σας.

Πώς γίνεται;

 • Η γυναίκα ξαπλώνει στο κρεβάτι ανάσκελα με τα πόδια της ανοιχτά.
 • Ο άνδρας εγκαθίσταται απαλά από πάνω της και είναι υπεύθυνος για τη συνουσία, κατευθύνοντας όλη τη “δράση”. Η γυναίκα μπορεί επίσης να βοηθήσει να σύρει το πέος του μέσα στον κόλπο της με το χέρι της.
 • Η ιεραποστολική στάση είναι απλή και επιτρέπει στο ζευγάρι να αισθάνεται απόλυτα ενωμένο.

Η γυναίκα θα νιώσει ότι ο άνδρας έχει τον έλεγχο και αυτό είναι καθησυχαστικό. Όσο περνάει ο καιρός, θα βρίσκετε άλλα ερεθίσματα και θα αποκτάτε εμπειρία και αυτοπεποίθηση.

2. Η γυναίκα από πάνω

Μερικές φορές η πρώτη φορά είναι σε λιγότερο συμβατικά περιβάλλοντα με λίγο χώρο. Αλλά όταν υπάρχει επιθυμία για σεξ, απλά πρέπει να προσπαθήσετε να προσαρμοστείτε.

Αυτή η στάση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου! Τα αυτοκίνητα μπορούν πράγματι να είναι μέρη όπου μπορείτε να ζήσετε τις πιο προσωπικές και ευχάριστες συναντήσεις. Υπό αυτή την έννοια, το να είναι η γυναίκα από πάνω είναι μια ιδανική σεξουαλική στάση για αυτές τις καταστάσεις.

Πώς γίνεται;

 • Σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα είναι εκείνη που πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στον σύντροφό της. Από εκεί, μπορεί να ελέγχει και να καθοδηγεί το ρυθμό της διείσδυσης.
 • Από την πλευρά του, ο σύντροφος μπορεί να την αγκαλιάσει, να τη χαϊδέψει και να τη φιλήσει στοργικά.

3. Στάση κουτάλι, μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις σεξ για την πρώτη φορά

Τρυφερή και ρομαντική, η στάση κουτάλι είναι μια καλή εναλλακτική λύση για την πρώτη φορά για τα κορίτσια που δεν θέλουν να προδώσουν τις εκφράσεις του προσώπου τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη στάση για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αρχίσουν σταδιακά να δοκιμάζουν νέες στάσεις για να νικήσουν τους φόβους ή την αμηχανία τους.

Οι 5 καλύτερες στάσεις σεξ για την πρώτη φορά

Πώς γίνεται;

 • Και οι δύο ξαπλώνουν στο πλάι, σε σχεδόν εμβρυακή στάση, κοιτάζοντας προς την ίδια κατεύθυνση.
 • Εν τω μεταξύ, ο άντρας αγκαλιάζει τη γυναίκα από πίσω, φέρνει τον κόλπο της πιο κοντά του και ξεκινά τη διείσδυση απαλά.
 • Εκείνη μπορεί να τον συνοδεύσει με κινήσεις του γοφού και, όταν νιώσει έτοιμη, μπορεί να επιλέξει αν θα γυρίσει ή όχι το κεφάλι της για να τον κοιτάξει.

4. Στάση συγχώνευση ή fusion

Εάν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, η θέση αυτή επιτρέπει μια ευκολότερη και πιο ισορροπημένη διείσδυση.

Πώς γίνεται;

 • Ο άνδρας θα πρέπει να καθίσει στο κρεβάτι και εκείνη θα τοποθετηθεί από πάνω του.
 • Τα γεννητικά τους όργανα θα ενωθούν και θα στηρίξουν ο ένας τον άλλον με τα χέρια τους στα πλάγια.

Και εδώ, η γυναίκα θα ελέγχει την ταχύτητα και το ρυθμό.

Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη και αυτοεκτίμηση ώστε να κοιτάζει ο ένας τον άλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Κάθε έκφραση, κάθε κίνηση θα παρατηρείται, κάνοντας την κορύφωση ακόμα πιο συναρπαστική και τα συναισθήματα να φτάνουν σε σημείο πυρετού.

Αισθάνεστε ερεθισμένοι; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο: Έξι καυτές και ικανοποιητικές στάσεις στο σεξ

5. Σεξ στο ντους

Ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν το ντους ως ένα από τα μέρη για να εξασκηθούν για πρώτη φορά σε διάφορες σεξουαλικές στάσεις.

A couple having steamy sex in the shower.

Ίσως να έχετε εμπνευστεί από ερωτικές ταινίες με σκηνές όπως η παραπάνω. Αν τις έχετε παρακολουθήσει μαζί, τότε ίσως έχετε όρεξη να τις δοκιμάσετε. Το να κάνετε σεξ στο ντους είναι ρομαντικό αλλά και αισθησιακό. Επίσης, το νερό που πέφτει στα σώματά σας καθώς εξερευνάτε ο ένας τον άλλον δίνει την πολυπόθητη αίσθηση χαλάρωσης και ηδονής.

Πώς γίνεται;

 • Η γυναίκα στέκεται με τα χέρια της στον τοίχο, ανοίγει τα πόδια της και σκύβει λίγο μπροστά.
 • Εκείνος, από πίσω, διεισδύει μέσα της, ενώ χαϊδεύει το στήθος της και φιλάει την πλάτη της.
 • Πρόσθετοι διεγερτικοί παράγοντες , όπως το σαπούνι, το σφουγγάρι και ο αφρός, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία.

Στάσεις του σεξ για την πρώτη φορά

Είτε πρόκειται για τη στάση κουτάλι ή για την ιεραποστολική ή οποιαδήποτε άλλη από τις προαναφερθείσες στάσεις σεξ, το σημαντικό είναι να είστε σίγουροι ότι θέλετε να μοιραστείτε αυτή την ξεχωριστή στιγμή με τον σύντροφο που έχετε επιλέξει και να απολαύσετε τη στιγμή χωρίς φόβο. Είτε πρόκειται για την πρώτη φορά, είτε για την πρώτη σας φορά με έναν νέο σύντροφο, μπορεί να αποδειχθεί μια εμπειρία γεμάτη αληθινή απόλαυση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Donaldson, R. L. & Meana, M. (2011). Early dyspareunia experience in young women: Confusion, consequences, and help‐seeking barriers. The Journal of Sexual Medicine8(3), 814-823. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21143423/
 • Granados, M. R., Salinas, J. M. & Sierra, J. C. (2018). Psychometric properties of the Spanish version of the Sexual Inhibition/Sexual Excitation Scales for men. Archives of Sexual Behavior47(3), 783-796. Disponible en: https://link.springer.com/article/10.1007/s10508-017-0992-7
 • Krejčová, L., Kuba, R., Flegr, J. & Klapilová, K. (2020). Kamasutra in Practice: The Use of Sexual Positions in the Czech Population and Their Association With Female Coital Orgasm Potential. Sexual Medicine8(4), 767-776. Disponible en: https://www.smoa.jsexmed.org/article/S2050-1161(20)30092-1/fulltext
 • Mejia, M. Y. y Osorio  Y. I. (2019). Efectos de las suposiciones y de los secretos sobre los procedimientos utilizados en la práctica sexual entre las parejas de jóvenes universitarios [Tesis de pregrado, Universidad Cooperativa de Colombia]. Archivo digital. Disponible en: https://repository.ucc.edu.co/handle/20.500.12494/15364
 • Miller, S. A. & Byers, E. S. (2004). Actual and desired duration of foreplay and intercourse: Discordance and misperceptions within heterosexual couples. Journal of Sex Research41(3), 301-309. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15497058/
 • Palmer, M. J., Clarke, L., Ploubidis, G. B., Mercer, C. H., Gibson, L. J., Johnson, A. M., … & Wellings, K. (2017). Is “sexual competence” at first heterosexual intercourse associated with subsequent sexual health status?. The Journal of Sex Research54(1), 91-104. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5214675/
 • Shafii, T., Stovel, K. & Holmes, K. (2007). Association between condom use at sexual debut and subsequent sexual trajectories: a longitudinal study using biomarkers. American journal of public health97(6), 1090-1095. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1874201/
 • Vargas, E. & Barrera, F. (2002). Adolescencia, relaciones románticas y actividad sexual: una revisión. Revista colombiana de psicología, (11), 115-134. Disponible en: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=80401109

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.