Βελτιώστε τη σεξουαλική ζωή των ανδρών με αθλήματα

Ο αθλητισμός έχει άπειρα οφέλη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής ζωής. Στην πραγματικότητα, η τεστοστερόνη έχει πολύ να κάνει με αυτό. Σε αυτό το άρθρο, σας λέμε ποιες ασκήσεις θα βελτιώσουν την απόδοση των ανδρών.
Βελτιώστε τη σεξουαλική ζωή των ανδρών με αθλήματα
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Daniel Osuna Sisco

Τελευταία ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου, 2022

Η σεξουαλική ζωή των ανδρών επηρεάζεται από μια σειρά εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μπορούμε να ελέγξουμε, η τεστοστερόνη έχει νευρολογική ευθύνη.

Επιπλέον, η προαναφερθείσα ορμόνη ρυθμίζει μια σειρά από ουσίες που έχουν άμεση επίδραση στην ενέργεια, τη χοληστερόλη, τα οστά και τις συνθήκες μυϊκής μάζας του ατόμου. Επομένως, για να μπορέσετε να απολαύσετε όλα τα οφέλη, η ορμόνη πρέπει να είναι σε κατάλληλο επίπεδο. Αν και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, ο αθλητισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους.

Τι είναι η τεστοστερόνη και τι επιρροή έχει;

Η τεστοστερόνη είναι μια σεξουαλική στεροειδής ορμόνη που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα θηλαστικά, αλλά και σε άλλα ζώα. Όσον αφορά ειδικά τους ανθρώπους, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν αυτήν την ορμόνη. Ωστόσο, στους άνδρες, τα επίπεδα είναι γενικά υψηλότερα. Η παραγωγή γίνεται συνήθως στους όρχεις και τις ωοθήκες.

Μεταξύ των λειτουργιών της τεστοστερόνης στους άνδρες, μπορούμε να βρούμε τα ακόλουθα:

Τα φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα, λόγω της εξάρτησής τους από άλλες συγκεκριμένες συνθήκες. Για τους άνδρες, οι τιμές θα πρέπει να είναι μεταξύ 280 και 1100 νανογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο (ng/dL). Ενώ, για τις γυναίκες, τα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ 15 και 70 ng/dL.

Αθλητισμός για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή των ανδρών

Όπως αναφέραμε στην αρχή, ο αθλητισμός είναι ένα από τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί ήδη να αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο ωφέλιμο άθλημα. Ευτυχώς, η απάντηση είναι ότι υπάρχουν πολλά. Έτσι, τα αθλήματα που θα αναφέρουμε παρακάτω είναι ικανά να αλλάξουν τη λίμπιντο ενός ατόμου.

1. Κολύμβηση

Τα οφέλη της κολύμβησης δεν αποτελούν μυστικό. Ασκεί διαφορετικές μυϊκές ομάδες και βοηθά στην αποκατάσταση τραυματισμών. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν όλοι αυτή την άσκηση για να ενισχύσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Στην πραγματικότητα, το κολύμπι 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά ανά συνεδρία βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση στους άνδρες, ειδικά σε αυτούς που είναι άνω των 60 ετών.

άνδρας που κολυμπά στην πισίνα με γυαλιά και σκουφάκι κολύμβησης
Η κολύμβηση είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα. Εκτός από τα μυϊκά και ψυχολογικά οφέλη, αυξάνει τη λίμπιντο.

2. Τρέξιμο

Μελέτες δείχνουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής δραστηριότητας όπως το τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας κατά περίπου 50%. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο ρυθμός του τρεξίματος μπορεί να αλλάξει για να ταιριάζει στην ηλικία και τα επίπεδα αντίστασης του ατόμου.

3. Τένις

Το τένις σε εξωτερικό χώρο έχει διπλό αποτέλεσμα. Το επαναλαμβανόμενο τρέξιμο που απαιτεί συμπληρώνεται με την απορρόφηση των ακτίνων του ήλιου. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, η βιταμίνη D συνδέεται με την αύξηση της τεστοστερόνης, προκαλώντας, ως αποτέλεσμα, βελτίωση στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

4. Spinning

Το spinning συμβάλλει στην απόδοση των ανδρών, ενώ βοηθά στη μείωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων. Μειώνοντας την πιθανότητα αρτηριακής στένωσης ένα άτομο μπορεί να αποφύγει τις δυσκολίες στύσης καθώς το αίμα έχει την απαραίτητη ένταση για να φτάσει στα γεννητικά όργανα.

5. Γυμναστήριο και σεξουαλική ζωή των ανδρών

Το γυμναστήριο είναι ένα χρήσιμο μέρος για τη βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής ζωής. Με αυτό, εννοούμε ότι κάνοντας συγκεκριμένες ασκήσεις το σώμα θα δυναμώσει και με αυτό θα αυξηθεί η αυτοεκτίμηση, δηλαδή αύξηση της αυτοπεποίθησης, που αυξάνει την απόδοση.

6. Άρση βαρών

Η άρση βαρών προκαλεί μικρές ρήξεις στις μυϊκές ίνες και επακόλουθες επισκευές. Το σώμα συνθέτει πρωτεΐνες για να το κάνει αυτό. Σε αυτή τη λειτουργία, η τεστοστερόνη αυξάνει τα βιοχημικά σήματα στον μυϊκό ιστό για να βοηθήσει την προαναφερθείσα σύνθεση.

Ακολουθώντας αυτή τη σειρά, όσο περισσότερες επαναλήψεις με βάρη, τόσο περισσότερη τεστοστερόνη χρειάζεται το σώμα.

7. Γιόγκα

Η πρακτική της γιόγκα ως ζευγάρι ενισχύει τον δεσμό, αυξάνει τη χαλάρωση και εξασφαλίζει ένα άλλο επίπεδο διασκέδασης που φέρνει ένα ζευγάρι πιο κοντά. Αυτός ο συνδυασμός τεχνικών συνδέει το σώμα, το μυαλό και την αναπνοή, γεγονός που βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

ζευγάρι κάνει γιόγκα
Η πρακτική της γιόγκα ως ζευγάρι ενισχύει τον δεσμό και δημιουργεί μια σύνδεση σε φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Επιλέξτε το αγαπημένο σας είδος άσκησης για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή των ανδρών

Δεν χρειάζεται να ασκείτε υπερβολικά καμία από αυτές τις δραστηριότητες που έχουμε προτείνει για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή των ανδρών – απλώς κάντε το τακτικά. Ο στόχος πρέπει να είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα τεστοστερόνης εντός του ιδανικού εύρους για καλή απόδοση.

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε άλλους κλάδους, όπως σέρφινγκ ή βόλεϊ στην παραλία, εάν θέλετε να απολαύσετε τα οφέλη του ήλιου. Ομοίως, εάν έχετε κάποιο περιοριστικό ιατρικό πρόβλημα που μπορεί να εμποδίσει τη δραστηριότητά σας σε αυτά τα αθλήματα, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν ειδικό για να αξιολογήσει τους κινδύνους και να επαναπροσδιορίσει την καλύτερη διαδρομή άσκησης για εσάς.

Τα 7 αθλήματα που αναφέραμε αυξάνουν την αποτελεσματικότητα όταν συμπληρώνουν άλλες συνήθειες, όπως η βέλτιστη ανάπαυση, η μείωση των επιπέδων στρες και μια δίαιτα χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα. Καλύτερη γενική υγεία ισοδυναμεί με υψηλότερη λίμπιντο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Tirabassi G, Sudano M, Salvio G, Cutini M, Muscogiuri G, Corona G y Balercia G. La vitamina D y la función sexual masculina: un estudio transversal y longitudinal. Int J Endocrinol. 2018. Disponible en: 10.1155/2018/3720813. PMID: 29531528; PMCID: PMC5817208.
  • Corona G, Rastrelli G, Maseroli E, Forti G y Maggi M. Función sexual del hombre que envejece. Mejores prácticas e investigación. Endocrinología clínica y metabolismo. 2013.
  • Velasco G, Domínguez M, Hernández E, Correa J, Triana H, García A, Peña J, Izquierdo M, Cadore E, Hackney A y Ramírez R. Efectos agudos de intervalo de alta intensidad, protocolos de ejercicio de resistencia o combinado sobre las respuestas de testosterona-cortisol en individuos inactivos con sobrepeso. Physiol Behav. 2018. Disponible en: 10.1016 / j.physbeh.2018.06.034. Publicación electrónica del 22 de junio de 2018 PMID: 29940266.
  • Riachy R, McKinney K y Tuvdendorj D. Varios factores pueden modular el efecto del ejercicio sobre los niveles de testosterona en los hombres. J Funct Morphol Kinesiol. 2020. Disponible en: 10.3390 / jfmk5040081. PMID: 33467296; PMCID: PMC7739287.
  • Vingren J, Kraemer W, Ratamess N, Anderson J, Volek J, Maresh C. Fisiología de la testosterona en el ejercicio de resistencia y entrenamiento de los elementos reguladores ascendentes. Sports Med. 2010.
  • Maiorino MI, Bellastella G, Esposito K. Lifestyle modifications and erectile dysfunction: what can be expected? Asian J Androl. 2015 Jan-Feb;17(1):5-10. doi: 10.4103/1008-682X.137687. PMID: 25248655; PMCID: PMC4291878.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.