Καλές στρατηγικές για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε

Μια μετακόμιση μπορεί να είναι χαοτική και αγχωτική. Όμως, με μια καλή οργάνωση και στρατηγικές καθαριότητας θα τα καταφέρετε. Ανακαλύψτε τις καλύτερες στρατηγικές εδώ!
Καλές στρατηγικές για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε

Τελευταία ενημέρωση: 25 Νοεμβρίου, 2019

Χρειάζεστε καλές στρατηγικές για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε; Ξέρουμε ότι μια μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχοςΗ αίσθηση της ακαταστασίας κάνει πολλούς ανθρώπους να χάσουν την ψυχραιμία τους όταν όλα φαίνονται χαοτικά και ανοργάνωτα.

Γνωρίζουμε όλοι πως πριν από μια μετακόμιση θα πρέπει να καθαρίσετε το παλιό σας σπίτι. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε πολύ πρακτικές και αποτελεσματικές στρατηγικές για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε.

Καλές στρατηγικές για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε

Ξεκινήστε από την αρχή

Γυναίκα ανάμεσα σε κούτες

Χρησιμοποιήστε κούτες για να οργανώσετε το περιεχόμενο των δωματίων σας. Βάλτε ετικέτες για να ξεχωρίσετε σε ποιο δωμάτιο πάει η κάθε μία.

Αρχικά, παρότι φαίνεται προφανές, είναι καλό να αναφέρουμε πως αν μένετε σε διώροφο σπίτι, θα πρέπει να αρχίσετε από τον πάνω όροφο. Έτσι, το πάτωμα εκεί θα αστράφτει.

Επιπλέον, αρχίστε να καθαρίζετε οποιοδήποτε δωμάτιο και κλείστε την πόρτα μόλις τελειώσετε. Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μονομιάς, καθώς είναι πιθανό να λερώσετε ό,τι έχετε καθαρίσει και θα προκαλέσετε χάος σε ό,τι έχετε οργανώσει.

Ετικέτες στις κούτες

Κάθε μετακόμιση διακατέχεται από ένα αίσθημα ανασφάλειας και ακαταστασίας.

Πού είναι η αγαπημένη μου λάμπα; Πού είναι τα έγγραφα που χρειάζομαι;

Αν δε θέλετε να παραπετάξετε κάτι σημαντικό, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κούτες και να βάλετε ετικέτες για κάθε ομάδα πραγμάτων που μαζεύετε.

Η τάξη και η οργάνωση είναι τα θεμέλια μιας καλής μετακόμισης. Ένας τρόπος για να τα οργανώσετε όλα είναι με τη χρήση κουτιών ταχυδρομικής αποστολής. Θα γλυτώσετε χρόνο αν μαζέψετε οργανωμένα τα πράγματά σας. Μπορείτε ακόμη να αριθμήσετε τις κούτες και να γράψετε το περιεχόμενο της κάθε μίας.

Διαχειριστείτε τα συναισθήματα πριν μετακομίσετε

Ζευγάρι κρατά κούτες

Η μετακόμιση είναι ένα σημείο όπου απαλλάσσεστε από το παλιό και επικεντρώνεστε στο νέο.

Σε κάθε μετακόμιση που κάνετε, δε μετακινείτε μόνο τα έπιπλά σας: αλλάζουν και κάποια συναισθήματα. Αυτά μπορεί να είναι η νοσταλγία για τον συναισθηματικό δεσμό με ένα σπίτι, το τέλος μιας εποχής σε μια γειτονιά ή μια πόλη, κ.λπ..

Συνδεόμαστε συναισθηματικά με πολλά από τα πράγματά μας. Γι’ αυτό, άλλη μια καλή στρατηγική για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε είναι να απαλλαγείτε απ’ όσα θέλετε να αφήσετε πίσω στη ζωή σας. Δείτε το σαν μια ευκαιρία να προχωρήσετε μπροστά, χωρίς τα συναισθήματα του παρελθόντος που δεν προσφέρουν κάτι θετικό στη ζωή σας.

Μη φοβάστε να αφήσετε πίσω αντικείμενα που ξεσκονίζατε επί χρόνια. Αρπάξτε την ευκαιρία να πετάξετε, να πουλήσετε, ή να χαρίσετε πράγματα που σας κρατάνε δέσμιους/ες με την προηγούμενη φάση της ζωής σας.

Καθώς το παρόν είναι το μόνο που έχετε, σας συνιστούμε να μην κολλήσετε στις κακές σας αναμνήσεις. Αντ’αυτού, αγοράστε λίγα νέα έπιπλα για να ξεκινήσετε την καινούργια σας ιστορία. Ένα νέο στάδιο ξεκινά με ελπίδα.

Στρατηγικές για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε: Υπνοδωμάτια, κουζίνες και μπάνια

Ο καθαρισμός του νέου σπιτιού ίσως σας φαίνεται βουνό. Ούτε που μπορούμε να φανταστούμε των αριθμών των αντικειμένων που πρέπει να μεταφέρετε. Μάλλον δε θα περιμένατε να είναι τόσο βρώμικο το νέο σας σπίτι.

Μπορείτε να επικεντρώσετε την ενέργειά σας στα μπάνια, την κουζίνα, και τα υπνοδωμάτια. Αφοσιωθείτε στα δυσπρόσιτα σημεία για να τακτοποιηθείτε πιο άνετα στο καινούργιο σπίτι.

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός πως το νέο σας σπίτι θα είναι άδειο για να καθαρίσετε τους τοίχους, τις γωνίες στα ταβάνια, τα κλιματιστικά, κ.λπ.. Επίσης, σιγουρευτείτε ότι καθαρίσατε τις γωνίες στην κουζίνα και τα μπάνια (τις κουρτίνες του ντους, τα συρτάρια, την τουαλέτα, κ.λπ.).

Ο βαθύς καθαρισμός του σπιτιού σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε την κατάσταση στην οποία είναι και τι χρειάζεται επιδιόρθωση.

Αν αγχωθείτε, μη διστάσετε να προσλάβετε επαγγελματίες

Καλές στρατηγικές για να καθαρίσετε πριν μετακομίσετε

Αν έχετε περιορισμένο χρόνο ή πολλά πράγματα, μπορείτε να προσλάβετε μια εταιρεία καθαρισμού.

Τέλος, δε μπορούν να αφιερώσουν όλοι χρόνο στην καθαριότητα πριν από μία μετακόμιση. Γι’ αυτό, αν έχετε πολλή δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις, μη διστάσετε να προσλάβετε μια εταιρεία για τη μετακόμιση.

Σε περίπτωση που έχετε την οικονομική δυνατότητα, προσλάβετε μια εταιρεία χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς έτσι θα μπορέσετε να φροντίσετε άλλα πράγματα. Αυτή η επιλογή θα σας γλυτώσει από τον πονοκέφαλο της μετακόμισης, ενώ εγγυάται μια ομαλή μετακόμιση χωρίς εκπλήξεις.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.