Τα 8 καλύτερα έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Δεδομένου ότι αυτά τα αιθέρια έλαια διεισδύουν βαθιά στο δέρμα σας, βοηθούν στη θεραπεία της κυτταρίτιδας στη ρίζα και καταπολεμούν το πρόβλημα από μέσα.
Τα 8 καλύτερα έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου, 2019

Τα 8 καλύτερα έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Σε αισθητικό επίπεδο, η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Ωστόσο, οι άνδρες δεν απαλλάσσονται από το να υποφέρουν από αυτό.

Τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι ποικίλα. Έχουν να κάνουν με παράγοντες όπως οι ορμόνες, η γενετική, η διατροφή και ο τρόπος ζωής σας.

Για να το αντιμετωπίσετε, μπορείτε να επιλέξετε κρέμες και παραδοσιακές θεραπείες. Ομοίως, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά έλαια που μπορούν να συμβάλλουν στην απομάκρυνση ή τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Τα αιθέρια έλαια θεραπεύουν την κυτταρίτιδα από τη ρίζα. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθούν το σώμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στα λιπώδη κύτταρα.

Επίσης, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν την ποσότητα οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματός σας.

  • Να θυμάστε πάντα ότι οποιοδήποτε από τα έλαια που επιλέγετε για την χρήση, θα πρέπει να το εφαρμόζετε κάνοντας μασάζ κάθε μέρα.
  • Η κίνηση πρέπει να είναι κυκλική και να την κάνετε με τα δάκτυλά σας.
  • Τα χέρια σας πρέπει να είναι καθαρά. Ο στόχος είναι να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

1. Σπόροι μάραθου

Αυτό είναι ένα έλαιο που σας επιτρέπει να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Αφαιρεί τις τοξίνες όταν συσσωρεύονται στο δέρμα σας.

Το μάραθο είναι καλό για την αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων. Ταυτόχρονα, αυτό αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου κάτω από το δέρμα σας.

Αυτό επιτρέπει να μειώσει το βάρος του λίπους. Ταυτόχρονα, αυτό αποτρέπει τον σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

Μάθετε ακόμα: Τώρα μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα με μηλόξυδο

2.Έλαια εσπεριδοειδών, από τα έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

 

έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας λεμόνι

Η βιταμίνη C είναι παρούσα σε αυτά τα έλαια που προωθούν την παραγωγή του κολλαγόνου. Αυτό ενισχύει την κατανομή του συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα σας, εμποδίζοντας την αύξηση του βάρους των λιπαρών κυττάρων.

Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών από πορτοκάλια, λάιμ, μανταρίνια και λεμόνι συμβάλλουν στην καλύτερη ροή του αίματος.

 

3.Έλαιο κυπαρίσσι, από τα έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Αυτό το αιθέριο έλαιο εξάγεται από κλάδους και φύλλα κυπαρισσιού και είναι ένα από τα καλύτερα για την καλή φροντίδα του δέρματός σας.

  • Έχει αντισηπτικές, στυπτικές και διουρητικές ιδιότητες. Έτσι, αυξάνει την λεμφική αποστράγγιση και την κυκλοφορία του αίματος.
  • Ομοίως, βοηθά στην καθαριότητα του δέρματος και την απομάκρυνση των τοξινών.

Επίσης, χρησιμοποιείται συνήθως στην αρωματοθεραπεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναζωογονητική του μυρωδιά φέρνει μια αίσθηση χαλάρωσης.

4.Έλαιο γεράνι

έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Αυτό το είδος ελαίου εμφανίζεται ως συστατικό σε κρέμες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

  • Χάρη στις ιδιότητές του, διεγείρει το λεμφικό σας σύστημα, καθιστώντας ευκολότερο να απαλλαγείτε από τα υγρά που διατηρούνται στους ιστούς του σώματός σας.
  • Αυτό το έλαιο συνιστάται ιδιαίτερα για την πρόληψη της κυτταρίτιδας καθώς σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τα επίπεδα του λίπους.
  • Επίσης, συμβάλλει στη σύσφιξη του δέρματός σας.

5.Έλαιο κανέλα, ένα από τα έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Το έλαιο κανέλας επίσης ενισχύει τον συνδετικό ιστό. Ταυτόχρονα, καθαρίζει τις βρομιές από το δέρμα σας.

Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό διεγερτικό για τους κυτταρικούς ιστούς σας χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο και κάλιο.

Αν δεν το βρείτε ή δεν έχετε έλαιο κανέλας, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένης κανέλας στο κανονικό σας λάδι και είστε έτοιμοι για ένα μασάζ κατά της κυτταρίτιδας.

6.Έλαιο σημύδας, από τα έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

 

έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Το έλαιο σημύδας έχει μια στυπτική και καθαριστική ιδιότητα που βοηθά στην αναγέννηση του δέρματός σας.

Αυτό το έλαιο προσφέρει μια μεγάλη βοήθεια για να απαλλαγούμε από τις τοξίνες και τα συσσωρευμένα υγρά, ουσίες που προκαλούν φλεγμονή στο δέρμα σας και προωθούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

7.Έλαιο καρύδας

Αυτό είναι ένα από τα πιο φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις ρουτίνες ομορφιάς.

Είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματός σας χάρη στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του, που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα σας και σας βοηθούν να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα.

Δρουν επίσης ως συστατικά για την φυσική σύσφιξη. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να διεγείρουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο στο δέρμα σας.

8.Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς Rosa moschata

άγριο τριαντάφυλλο. έλαια για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς Rosa moschata χρησιμοποιείται πολύ για προβλήματα υγείας. Χρησιμοποιείται επίσης στην ομορφιά. Μία από τις κύριες χρήσεις του είναι η θεραπεία της κυτταρίτιδας.

  • Αυτό το έλαιο βοηθά το σώμα σας να αναγεννήσει τους ιστούς του. Είναι επίσης ένας αποτελεσματικός θεραπευτικός παράγοντας.
  • Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς Rosa moschata βοηθά την ανάπλαση των κατεστραμμένων κυττάρων. Είναι επίσης μια μεγάλη βοήθεια για την καταπολέμηση των ραγάδων.

Όλα αυτά οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και ρετινοϊκό οξύ.

Η χαρακτηριστική εικόνα είναι μια ευγενική προσφορά του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.