Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης: μάθετε τέσσερα από αυτά

Όλες οι μοναχοκόρες έχουν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Επειδή δεν έχουν αδέλφια, αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα.
Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης: μάθετε τέσσερα από αυτά

Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαρτίου, 2019

Ξέρετε ποια είναι τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης; Από τη στιγμή που θα γεννηθεί, η μαμά και ο μπαμπάς πιθανώς θα την καλομάθουν και θα την έχουν σαν τη μικρή τους πριγκίπισσα. Μπορεί επίσης να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες για να φροντίσουν τις ανάγκες της, αφού είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουν.

Μια μοναχοκόρη, επειδή δεν έχει αδέλφια, φέρει ένα μεγάλο βάρος στους ώμους της. Όταν ενηλικιωθεί, μπορεί να αισθάνεται την ανάγκη να ανταποδώσει όσα επένδυσαν σε αυτή οι γονείς της. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξή της και να προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις.

Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης και οι δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσει

1. Δυσκολίες στις σχέσεις με τους άλλους

Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης

Ένα από τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης είναι ότι μερικές φορές δυσκολεύεται στις σχέσεις της με τους άλλους.

Μια μοναχοκόρη έχει συνηθίσει να εστιάζει μονάχα στις δικές της ανάγκες. Έτσι δεν της είναι εύκολο να δείξει ενσυναίσθηση για τους άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να την κάνει να αισθάνεται άβολα όταν εργάζεται σε μια ομάδα καθώς και να αγνοεί τις συνεισφορές των άλλων ανθρώπων.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι όταν μια μοναχοκόρη πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο και δεν είναι πλέον το επίκεντρο της προσοχής. Η εμπειρία αυτή μπορεί να την κάνει να μη θέλει να ξαναπάει στο σχολείο.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Μάθετε να θέτετε όρια στις προσωπικές σχέσεις σας.

 

2. Διαχείριση συγκρούσεων

Τα προβλήματα αποτελούν μέρος της ζωής. Ωστόσο, μια μοναχοκόρη αντιμετωπίζει συγκρούσεις λιγότερο συχνά επειδή δεν έχει αδέλφια. Επομένως, δεν έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις δεξιότητές της στην επίλυση συγκρούσεων.

Επιπλέον, οι γονείς της συνεχώς επιλύουν τα προβλήματά της για λογαριασμό της. Αυτό σημαίνει ότι η μοναχοκόρη δεν χρειάζεται να αγωνιστεί για τα πράγματα που θέλει και όλα τής έρχονται πολύ πιο εύκολα. Μερικές φορές μια μοναχοκόρη δεν ξέρει να χάνει.

Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης

3. Εγωισμός

Όλα τα παιδιά ηλικίας από 10 έως 12 ετών είναι εγωιστικά και εγωκεντρικά. Ωστόσο τα παιδιά που έχουν αδέλφια τα πηγαίνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα, επειδή είναι υποχρεωμένα να μοιράζονται.

Μια μοναχοκόρη δεν έχει την ευκαιρία να μοιράζεται πράγματα καθημερινά, ειδικά εφόσον τα χρήματα των γονιών της χρησιμοποιούνται για να ικανοποιούνται οι δικές της ανάγκες. Ως αποτέλεσμα μια μοναχοκόρη μπορεί να πιστεύει ότι δικαιούται να αποκτά ό,τι θελήσει χωρίς να σκέφτεται τους άλλους και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα ένα από τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης.

Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης

4. Αλληλεξάρτηση

Ανεξάρτητα από την ηλικία της, οι γονείς κρεμούν όλες τους τις ελπίδες στη μοναχοκόρη τους. Αυτή η πίεση την κάνει να αισθάνεται ότι πρέπει να είναι τέλεια και να ανταποκρίνεται στις ελπίδες και στις φιλοδοξίες των γονιών της.

Όταν ενηλικιωθεί, μια μοναχοκόρη μπορεί να γίνει το κέντρο του σπιτιού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αλληλεξάρτησης, αφού τώρα πρέπει εκείνη να φροντίσει τους γονείς της.

Επειδή η κόρη τους είναι το μοναδικό τους παιδί, πολλοί γονείς θέλουν να μείνει κοντά τους για πάντα. Αυτό με τη σειρά του θα κάνει την κόρη να αισθάνεται ενοχή, αν φύγει από το σπίτι.

Το γεγονός αυτό μπορεί να περιορίσει σοβαρά τις επιλογές της αναφορικά με τα επόμενα στάδια της ζωής της.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Σε όλες τις δυνατές, ανεξάρτητες γυναίκες εκεί έξω: μην αλλάξετε .

 

Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης

Τα θετικά μιας μοναχοκόρης

Αφού είδαμε τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης, ας ρίξουμε τώρα μια ματιά και στις θετικές πλευρές.

Πρώιμη ωριμότητα

Μια μοναχοκόρη περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της με τους γονείς της.

Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχει σε περισσότερο ενήλικες δραστηριότητες. Το γεγονός αυτό μπορεί να την ενθαρρύνει να χαίρεται το διάβασμα και τη ζωγραφική, ή να επιδίδεται σε δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση και ησυχία. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα ωριμάσει πιο γρήγορα από ό,τι άλλα παιδιά της ηλικίας της.

Τα προβλήματα μιας μοναχοκόρης

Ανεπτυγμένη φαντασία

Όταν οι γονείς της δεν είναι διαθέσιμοι, μια μοναχοκόρη θα πρέπει να επινοήσει αδέλφια, φίλους ή ακόμα και κατοικίδια.

Έτσι μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδια που μπορεί να παίξει μόνη της, απλώς για να περάσει την ώρα της. Φυσικά αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναπτύξει τη φαντασία της.

Αίσθηση υπευθυνότητας

Καθώς μια μοναχοκόρη μεγαλώνει, θα έχει πολλές δουλειές να κάνει στο σπίτι, επειδή δεν μπορεί να τις μοιραστεί με κανέναν. Από την άλλη πλευρά, δεν θα έχει κανέναν να κατηγορήσει αν σπάσει κάτι ή αν κάνει κάποιο λάθος. Έτσι είναι πιο πιθανό να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Το ότι είναι μοναχοκόρη σημαίνει ότι ανήκει σε μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα. Οι μοναχοκόρες έχουν πολλές ερωτήσεις για τα παιδιά με αδέλφια και για το πώς είναι η ζωή τους.

Αν και δεν είναι εύκολο για μια μοναχοκόρη να καταλάβει τη ζωή τους, η αφοσίωση που λαμβάνει από τους γονείς της όταν ενηλικιώνεται είναι έντονη, έτσι αναπτύσσεται ανάμεσά τους αλληλεξάρτηση.

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.