Η τέλεια σχέση. Μάθετε περισσότερα εδώ!

Πάντα ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν έχουμε το σωστό άνθρωπο δίπλα μας. Εκείνος που μοιράζεται τις αξίες μας, δεν μας κρίνει ποτέ και μας βοηθά να αναπτυχθούμε.
Η τέλεια σχέση. Μάθετε περισσότερα εδώ!
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Εσείς έχετε την τέλεια σχέση; Ο κόσμος μπορεί να αποκτήσει μια πιο όμορφη, λαμπερή και ενθαρρυντική λάμψη, αν έχετε το σωστό άνθρωπο δίπλα σας. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να δημιουργούμε δεσμούς και να κάνουμε ρομαντικές σχέσεις που να μπορούν να εμπλουτίζουν τη ζωή μας αλλά δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε. Η αγάπη πάντα αξίζει.

Καθώς ωριμάζουμε, σταματάμε να υπολογίζουμε τόσο τη φυσική ομορφιά καθώς μαθαίνουμε ότι αυτό που πραγματικά μετράει και μας επιτρέπει να αναπτυχθούμε είναι να βρούμε κάποιον που θα εναρμονίζεται με τις αξίες μας και θα δίνει λάμψη στις μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας κάθε μέρα.

Σήμερα, σας προσκαλούμε να προβληματιστείτε πάνω σε αυτό το θέμα.

Η τέλεια σχέση – Πάντα ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν έχουμε δίπλα μας το σωστό άνθρωπο

Θετικές σχέσεις είναι εκείνες που πάνω από όλα σέβονται το χώρο, τις απόψεις, την κρίση και τις αξίες του άλλου ενώ παράλληλα προωθούν την προσωπική ανάπτυξη.

Για να φτάσουμε στην τέλεια σχέση θα πρέπει να κάνουμε μερικές λάθος επιλογές. Καθώς προχωράμε μπροστά και γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλουμε και τι όχι, θα βρούμε το σωστό άνθρωπο.

Τώρα, ρίξτε μια ματιά στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η προσωπικότητά τους προκειμένου να φωτίζουν τον κόσμο σας και να τον κάνουν πιο όμορφο.

Τέλεια σχέση - Ζευγάρι στην εξοχή

Αν σας αγαπάει, δεν θα σας κρίνει

Όλοι έχουν κάποιον κριτή στον κοινωνικό τους κύκλο που επικρίνει τα πράγματα που κάνετε, αυτά που λέτε σαν να είναι οι μοναδικοί κάτοχοι της παγκόσμιας αλήθειας.

Οι άνθρωποι που εμπλουτίζουν τη ζωή σας δεν θα σας κρίνουν. Νοιάζονται και δίνουν συμβουλές αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιούν λέξεις εναντίον σας με τέτοιο τρόπο ώστε να σας ελέγχουν και να σας χειραγωγούν.

Η υγιής, τέλεια σχέση δεν θα σας κρατήσει κολλημένους πίσω

Οι υγιείς σχέσεις σάς επιτρέπουν να αναπτύσσεστε σαν ζευγάρι και σαν άτομα. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζουμε τις εξής σχέσεις:

  • Οι άνθρωποι που τρέμουν στη σκέψη της εγκατάλειψης δημιουργούν συνήθως αγχωτικές σχέσεις και προσπαθούν να ελέγχουν τα πάντα επειδή αυτό το είδος σχέσης βασίζεται στην ανασφάλεια και στη χαμηλή αυτοεκτίμηση.
  • Από την άλλη πλευρά, οι σχέσεις από απόσταση δεν είναι και τόσο καλές, προσφέρουν λίγη στήριξη και χαρακτηρίζονται από τα ατομικά συμφέροντα του ενός, παρά τις σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις που επιφέρουν στο άλλο άτομο.

Έχει παρόμοιες αξίες και σέβεται τις διαφορές σας

Μια ευτυχισμένη, ώριμη και σταθερή σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε στα πάντα. Μπορεί να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα, φιλοδοξίες ή ακόμη και χόμπι. Οι προσωπικότητές σας μπορεί να διαφέρουν επίσης αλλά αυτό στο οποίο θα πρέπει να ταιριάζετε είναι οι αξίες σας.

  • Οι αξίες φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, εναρμονίζουν τα συναισθήματα, τις αρχές και τον προσωπικό χώρο του άλλου.
  • Ένα ζευγάρι σέβεται τις διαφορές του άλλου και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο ένα πολύ πιο όμορφο μέρος. Υπάρχει αρμονία.

Σέβεται και ενισχύει την προσωπική σας ανάπτυξη

Κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά σε πολλές σχέσεις είναι ότι αρχίζουν να θέτουν όρια στις προσωπικές φιλοδοξίες ή ακόμη και στον προσωπικό χώρο του άλλου που αποτελεί μέρος της προσωπικότητάς του.

  • Συνηθίζουν να αφήνουν πίσω ορισμένα χόμπι, φίλους ή ακόμη και τα όνειρά τους.
  • Εκείνοι που σέβονται τον προσωπικό χώρο του συντρόφου τους, τον εμπιστεύονται και του επιτρέπουν να απολαμβάνει ό,τι τον ευχαριστεί, τις κοινωνικές του σχέσεις και τους στόχους της καριέρας του.
  • Επιτρέποντας στον άλλο να έχει τον προσωπικό του χώρο, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν κοινό χώρο στη σχέση σας. Ένα ευτυχισμένο άτομο εμπλουτίζει τη σχέση ακόμη περισσότερο.
Τέλεια σχέση - Ζευγάρι ξαπλωμένο στο γρασίδι

Αρχίστε να κάνετε τη σχέση σας πιο όμορφη

Ήδη μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι να βρείτε ένα άτομο που θα ξέρει πώς να κάνει τη μέρα σας πιο ενδιαφέρουσα, έντονη και όμορφη.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πολύ βασικό κομμάτι: μην περιμένετε από τους άλλους να σας κάνουν χαρούμενους, αρχίστε να φτιάχνετε τη ζωή που θέλετε πραγματικά να ζήσετε.

  • Μια από τις πιο δημοφιλείς μελέτες στην ιστορία είναι η γνωστή Μεγάλη Μελέτη. Διήρκεσε περίπου 70 χρόνια και στόχος της ήταν να ανακαλύψει την πηγή της αυθεντικής ευτυχίας.
  • Οι ερευνητές κατάφεραν να αποδείξουν αυτό που μπορεί να έχετε ήδη μαντέψει: για τους περισσότερους ανθρώπους, το να αγαπούν και να αγαπιούνται είναι συνώνυμο της απόλυτης ευτυχίας.
  • Επιπλέον, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι επικεντρώνοντας ολόκληρη τη ζωή μας σε αυτή την αναζήτηση, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: την ανάγκη να αγαπάμε τον εαυτό μας.
Τέλεια σχέση - Λουλούδια

Όταν νιώθουμε ότι μας αγαπούν είναι κάτι πραγματικά πολύ όμορφο αλλά μερικές φορές αυτή η αναζήτηση μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή κι έτσι είναι καλύτερα να προσπαθούμε να κάνουμε από μόνοι μας τον κόσμο πιο όμορφο. Είμαστε αυτοί που είμαστε: νέοι ή ηλικιωμένοι, ψηλοί ή κοντοί, ελεύθεροι ή σε σχέση με κάποιον υπέροχο άνθρωπο.

Αρχίστε πρώτα με την επιθυμία να το κάνετε, αρχίστε να κάνετε νέα έργα και να φαντάζεστε τον εαυτό σας σαν έναν ήρωα στη δική σας περιπετειώδη ιστορία. Η ζωή μαζί σας είναι ένα υπέροχο μέρος. Εσείς βρίσκεστε ήδη σε μια τέλεια σχέση;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.