Τι είναι η τεχνική Strobing;

Το strobing είναι μια εύκολη τεχνική μακιγιάζ που δημιουργεί μια φωτεινή λάμψη στο πρόσωπο χωρίς να χρειάζονται στρώσεις μακιγιάζ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ανάλαφρο και φυσικό μακιγιάζ που δείχνει νεανικό και καλοκαιρινό.
Τι είναι η τεχνική Strobing;

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 06 Ιουνίου, 2024

Το strobing είναι μια εύκολη τεχνική που δημιουργεί μια φωτεινή λάμψη στο πρόσωπο χωρίς να χρειάζονται στρώσεις μακιγιάζ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ανάλαφρο και φυσικό μακιγιάζ που δείχνει νεανικό και καλοκαιρινό. Ο μινιμαλισμός είναι το κλειδί για το strobing, μια τάση μακιγιάζ που φωτίζει στρατηγικά σημεία του προσώπου.

Το strobing επιτρέπει ένα διακριτικό φινίρισμα, ενώ παράλληλα επιδιώκει φωτεινότητα που δείχνει φυσική. Ως εκ τούτου, απομακρύνεται από πόρους όπως τα bronzer ή οι πούδρες με έντονους τόνους. Απαιτεί μόνο τα κατάλληλα πινέλα ώστε ο φωτισμός του προσώπου να είναι τέλειος. Σε αυτόν τον γρήγορο οδηγό, θα σας αποκαλύψουμε τον πιο εύκολο τρόπο για να κάνετε αυτό το είδος μακιγιάζ.

Strobing: Η τεχνική μακιγιάζ που ευνοεί το φως και τα χαρακτηριστικά

Αν αναζητάτε έναν ακριβή ορισμό του strobing, η οργάνωση Foto Pose Venezuela προσφέρει έναν. Μιλάνε για μια τεχνική που επικεντρώνεται στα σημεία εστίασης του προσώπου για να το φωτίσει χωρίς να χάσει τη φυσικότητά του.

Διευκρινίζουν ότι, με τη χρήση πινέλου, τονίζονται τα σημεία του προσώπου που αιχμαλωτίζουν το φως, δηλαδή τα εξής:

  • Τα φρύδια
  • Το τόξο του έρωτα
  • Η ψηλή περιοχή των κροτάφων
  • Η ψηλή περιοχή των ζυγωματικών
Η γέφυρα της μύτης, κάτω από τα μάτια και το πηγούνι είναι άλλα σημεία της επιδερμίδας που καλύπτονται από αυτό το μακιγιάζ.

Ο σκοπός είναι να εξασφαλίσετε αντανακλάσεις που ενισχύουν την ομορφιά σας χωρίς να καταφύγετε σε υπερβολικά χρώματα.

Αν και αυτός ο τύπος εφαρμογής μακιγιάζ προτιμά τη χρήση highlighters, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορέκτορες, καθώς έχουν παρόμοια λειτουργία: να παρέχουν φως. Έτσι, μπορείτε να τονίσετε τα ζυγωματικά, να ανοίξετε το βλέμμα σας και να δώσετε όγκο στο μέτωπό σας.

Strobing: la técnica de maquillaje favorecedora de la luz y de los rasgos
Το strobing είναι μια τάση μακιγιάζ που χαρακτηρίζεται από τη χρήση highlighter σε διάφορα σημεία-κλειδιά του προσώπου.

Ένας πλήρης οδηγός για την εφαρμογή του strobing

Το strobing χρησιμοποιείται για να φωτίσει το πρόσωπο. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με προϊόντα σε μορφή σκόνης, κρέμας ή υγρού. Ενώ και οι 3 εκδοχές εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες:

  • Οι πούδρες είναι παραδοσιακές, εύκολες στη χρήση και έχουν μεταξένιο φινίρισμα.
  • Η κρέμα παρέχει εξαιρετική κάλυψη, αλλά απαιτεί μεγαλύτερη εξειδίκευση στην εφαρμογή, ώστε η μετάβαση μεταξύ των χρωμάτων να μην είναι απότομη.
  • Όσον αφορά το υγρό καλλυντικό, προσθέτει περισσότερο λάμψη παρά φως, οπότε συνήθως δεν συνιστάται αν θα παρευρεθείτε σε εκδήλωση με πολύ τεχνητό φωτισμό.

Έτσι, τώρα που γνωρίζετε τις επιλογές σας για το εφέ strobing, ας ρίξουμε μια ματιά σε έναν γρήγορο οδηγό για το πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε:

Καθαρίστε το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση του προσώπου σας είναι το κρίσιμο πρώτο βήμα για να δείχνει άψογο το μακιγιάζ. Αν η επιδερμίδα είναι καθαρή, τα προϊόντα σταθεροποιούνται σωστά και το φινίρισμα είναι τέλειο. Επιπλέον, μειώνετε τις πιθανότητες ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων όπως η ακμή.

2. “Φτιάξτε” ένα primer

Μια ελαφριά στρώση primer ή BB κρέμα όσο πιο ημιδιαφανής γίνεται, είναι ιδανική για να εξομαλύνετε τον τόνο της επιδερμίδας πριν προχωρήσετε στο highlighting. Αποφύγετε τις ματ ή “βαριές” βάσεις, καθώς αφαιρούν από τη φυσικότητα του highlighting με λάμψεις.

3. Διορθώστε τυχόν κηλίδες ή ατέλειες στο πρόσωπό σας

Αφού εξομαλύνετε τον τόνο της επιδερμίδας, προχωράτε σε διορθώσεις αν χρειάζεστε. Το περιοδικό Professional Pharmacy απαριθμεί τα σπυράκια, τους μαύρους κύκλους και τα διεσταλμένα αγγεία ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες ατέλειες.

Για να τις διορθώσετε, μην βάζετε το προϊόν απευθείας σε αυτό που θέλετε να κρύψετε. Απλώστε λίγο σε μια άκρη του δακτύλου και προχωρήστε σε διορθώσεις. Εκτός από αυτά τα σημεία, ένας κανόνας του strobing είναι να εφαρμόζετε ένα διορθωτικό χρώμα στα σημεία του προσώπου που θα φωτίσετε. Προσπαθήστε να κρατήσετε την ποσότητα της ουσίας όσο το δυνατόν μικρότερη.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει να διαβάζετε: Πώς να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο

4. Highlight

Αυτή είναι η μεγάλη στιγμή του strobing: με ένα πινέλο, τονίστε και αναμείξτε πάνω από τα ζυγωματικά. Κάντε το ίδιο στην περιοχή των κροτάφων και πάνω από το τόξο του φρυδιού. Συνεχίστε στο διάφραγμα, στο τόξο του Έρωτα και στο πηγούνι.

Με αυτόν τον τρόπο τονίζετε το βλέμμα και στυλιζάρετε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Θυμηθείτε να δώσετε λίγο φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια και κάτω από τα φρύδια.

5. Βάλτε λίγο ρουζ

Συμπληρώστε το αποτέλεσμα του strobing με λίγο ρουζ στα μάγουλά σας. Αλλά αυτό το βήμα είναι μόνο προαιρετικό, σε περίπτωση που έχετε διάθεση για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Guía para aplicar el maquillaje strobing
Το strobing μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Το κλειδί είναι να επιλέξετε το σωστό highlighter για τον ιδιαίτερο τόνο της επιδερμίδας σας.

Πώς να κάνετε το strobing να δείχνει καλύτερο;

Για να κάνετε το strobing ονειρικό είναι απαραίτητο να δουλέψετε με ένα highlighter 1 ή 2 αποχρώσεις πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας, αν είναι σκουρόχρωμη, οι απαλές αποχρώσεις δεν κάνουν το εφέ να φαίνεται τεχνητό.

Ομοίως, μην κάνετε το μακιγιάζ σας σε ένα αμυδρό ή κακώς φωτισμένο δωμάτιο. Είναι σημαντικό να βρίσκεστε σε μέρος όπου υπάρχει φυσικό φως, ώστε να μπορείτε να δείτε αμέσως τα αποτελέσματα. Επίσης, φροντίστε να αποφεύγετε να γεμίζετε τις ρυτίδες με highlighter, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τις τονίσετε με αυτόν τον τρόπο.

Αποφύγετε το glitter ή τις μεταλλικές σκιές και κλείστε το μακιγιάζ με ένα σταθεροποιητικό μακράς διάρκειας, καθώς βοηθάει το μακιγιάζ να κρατήσει περισσότερο και το φινίρισμα να είναι φρέσκο και φωτεινό.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.