Τι λέει η στάση που κοιμάστε για εσάς και την υγεία σας

Ξέρατε ότι ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας; Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο!
Τι λέει η στάση που κοιμάστε για εσάς και την υγεία σας

Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιουνίου, 2020

Ποια είναι η στάση που κοιμάστε ; Έχετε μια συνήθη στάση που χρησιμοποιείτε όταν πηγαίνετε στην χώρα των ονείρων; Δεν μιλάμε για αυτή που χρησιμοποιείτε συνειδητά όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι. Μάλλον, η στάση του ύπνου που τελικά παίρνετε όταν κοιμηθείτε κυριεύει.

Το ερώτημα είναι σημαντικό επειδή η θέση του ύπνου σας λέει πολλά για εσάς. Ας τα ανακαλύψουμε!

Πες μου πώς κοιμάσαι και θα σου πω ποιος είσαι

η γυναίκα που κοιμάται, καλός ύπνος- στάση που κοιμάστε

Υπάρχουν πολλές έρευνες σχετικά με τη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του ύπνου. Αυτό περιλαμβάνει το τι συμβαίνει μεταξύ του νου και του σώματός τους όταν κοιμούνται.

Ωστόσο, ο καθηγητής Chris Idzikowski έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στη μελέτη του ύπνου. Συγκεκριμένα, μελετά τη σχέση μεταξύ της στάσης του ύπνου και της προσωπικότητάς σας.

Ο Idzikowski ανέλυσε έξι συνήθεις στάσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε αυτές τις καταστάσεις. Είναι πεπεισμένος ότι συνδέονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι δίνουν προσοχή στη γλώσσα του σώματος όταν είναι ξύπνιοι. Υπάρχει κάτι άλλο για να μελετήσουμε: αυτό που λέμε με τις στάσεις  το υποθέτουμε ασυνείδητα.

Στάση που κοιμάστε: η εμβρυϊκή στάση

στάση που κοιμάστε

Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις του Idzikowski, το 41% ​​των ανθρώπων κοιμούνται σε αυτή τη στάση. Η εμβρυϊκή στάση είναι επίσης η ίδια στάση που έχουμε στη μήτρα της μητέρας μας. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες κοιμούνται στη στάση του εμβρύου.

Με τον ύπνο στις πλευρές τους με διπλωμένα τα χέρια και τα πόδια τους, οι άνθρωποι που κοιμούνται προσπαθούν ασυνείδητα να αισθάνονται προστατευμένοι.

Η πραγματικότητα είναι ότι μπορούν να δείξουν συνειδητά στον κόσμο ότι είναι ισχυροί και έχουν αυτοπεποίθηση. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ευαίσθητοι, ευάλωτοι άνθρωποι.

Έτσι, η υποτιθέμενη δύναμη του χαρακτήρα που δείχνουν είναι απλά ένα είδος ασπίδας που χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Στάση που κοιμάστε: στάση “κορμός”

Το 15% των ανθρώπων κοιμάται σαν «κορμός του δέντρου». Πρόκειται για πλάγια στάση με τα πόδια σας τεντωμένα και τα χέρια κατεβασμένα προς τα κάτω.

Αυτή η στάση του ύπνου φαίνεται να αντιστοιχεί σε πολύ ανοικτούς και κοινωνικούς ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν επίσης να είναι ηγέτες. Ωστόσο, μπορούν επίσης να είναι κάπως αφελείς.

Στάση που κοιμάστε: στάση του ικέτη

στάση του ικέτη

Το 13 τοις εκατό των ανθρώπων κοιμάται έτσι. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τα χέρια τους απλωμένα μπροστά τους, σχηματίζοντας μια ορθή γωνία στο σώμα τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως, οι άνθρωποι αυτοί είναι κλειστές προσωπικότητες. Έχουν μια ορισμένη πονηριά και καχυποψία.

Είναι άνθρωποι με πιο κρίσιμη και ύποπτη άποψη των πραγμάτων.

Στάση που κοιμάστε: στρατιωτική στάση

κρεβάτι, γυναίκα, ύπνος στάση που κοιμάστε

Το όνομα αυτής της στάσης είναι “ο στρατιώτης”, επειδή ο άνθρωπος κοιμάται στην πλάτη του με το σώμα του απλωμένο και τα χέρια του κάτω, δίπλα στα πλευρά.

Όλα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι ντροπαλοί και εσωστρεφείς παίρνουν αυτή τη θέση.

Οι “στρατιώτες” είναι πολύ επιφυλακτικοί και συνήθως αποφεύγουν  τις θυελλώδεις  καταστάσεις. Είναι επίσης οι άνθρωποι της ρουτίνας και των κανόνων. Είναι επίσης πολύ δυναμικοί.

Η στάση της “ελεύθερης πτώσης”

ύπνος, μπρούμυτα

Αυτοί αποτελούν το 7% των ανθρώπων. Είναι η στάση όταν ο άνθρωπος κοιμάται στο κρεβάτι του, αγκαλιάζει ένα μαξιλάρι με τα χέρια του και στρέφει το κεφάλι του προς τη μία πλευρά.

Όσοι κοιμούνται σε αυτή τη στάση είναι αγχωμένοι, νευρικοί άνθρωποι με πολλή ενέργεια. Επίσης, ο τύπος προσωπικότητάς τους τείνει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αποδοχή κριτικής.

Η στάση αστερίας

Ένα ποσοστό των 5% των ανθρώπων κοιμούνται στην πλάτη τους και έχουν τα χέρια απλωμένα πάνω από το κεφάλι τους. Επίσης, συνήθως λυγίζουν τα πόδια τους.

Η στάση του ύπνου “αστερίας” αντιστοιχεί σε αλτρουιστές. Αυτοί είναι άνθρωποι που είναι ανοιχτοί να ακούν και να βοηθούν τον διπλανό τους.

Είναι άτομα που μπορούν να κάνουν φίλους γρήγορα. Επίσης, είναι εκείνα τα άτομα που αποφεύγουν να είναι στο κέντρο της προσοχής. Και προτιμούν να βρίσκονται στο παρασκήνιο των συγκεντρώσεων και των ομάδων.

Έχετε αναγνωρίσει κάποια από αυτές τις στάσεις; Μην αισθανθείτε εξαπατημένοι αν δεν βρήκατε τη δική σας.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όλοι έχουν τις ιδιοσυγκρασίες τους όταν πρόκειται για ύπνο. Μερικές φορές, οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια στάση.

Για παράδειγμα, όσοι κοιμούνται με ένα πόδι ανυψωμένο τείνουν να έχουν μια σαφώς απρόβλεπτη προσωπικότητα.

Εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με την εξήγηση του Idzikowski, μόνο το 5% των ανθρώπων χρησιμοποιεί διαφορετική στάση κάθε νύχτα.

Η χαρακτηριστική εικόνα είναι μια ευγενική προσφορά του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


    1. Idzikowski C. Sleep position and personality. Sleep Survey. 2003.
    2. Smith C. Sleep states and memory processes in humans: Procedural versus declarative memory systems. Sleep Medicine Reviews. 2001.
    3. Idzikowski C, Ebrahim IO. Sleep science. In: Forensic Psychiatry: Fundamentals and Clinical Practice. 2017.
    4. Finan PH, Goodin BR, Smith MT. The association of sleep and pain: An update and a path forward. Journal of Pain. 2013.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.