Οι πολλαπλοί τραυματισμοί του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βλάψει την καριέρα ενός αθλητή, αυτό είναι οι επανειλημμένοι τραυματισμοί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνέβη στον Ουσμάν Ντεμπελέ κατά τη διάρκεια των χρόνων του στην FC Barcelona.
Οι πολλαπλοί τραυματισμοί του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα

Τελευταία ενημέρωση: 18 Μαΐου, 2022

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ έχει υποστεί τεράστιο αριθμό σωματικών τραυματισμών από τότε που έφτασε στην Μπαρτσελόνα το 2017. Οι τραυματισμοί του τον εμπόδισαν να προπονείται κανονικά και να αποδίδει τα μέγιστα για την ομάδα των “μπλαουγκράνα”.

Μόλις 25 ετών, ο Γάλλος επιθετικός αναδείχθηκε σε μια σπινθηροβόλα φιγούρα, αρχικά στη Σταντ ντε Ρενς της πατρίδας του. Στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Εκεί τράβηξε την προσοχή της Μπαρτσελόνα, η οποία επένδυσε 140 εκατομμύρια ευρώ για την υπογραφή του.

Ωστόσο, το σώμα του δεν ενίσχυσε το μεγάλο ταλέντο του επιθετικού, ο οποίος πέρασε περισσότερες από 700 ημέρες ανενεργός κατά τη διάρκεια των χρόνων του στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Οι διάφοροι τραυματισμοί του Ντεμπελέ

Στο παρακάτω άρθρο θα περιγράψουμε ποια σωματικά προβλήματα αντιμετώπισε ο Ουσμάν Ντεμπελέ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Πολλά από αυτά είναι μυϊκοί τραυματισμοί, αλλά υπάρχουν και άλλα πιο σοβαρά είδη τραυματισμών.

1. Ρήξεις και μυϊκά προβλήματα στον μηρό του Ντεμπελέ

Ο μηρός, το μέρος του ποδιού που βρίσκεται μεταξύ του ισχίου και του γόνατος, είναι το σημείο όπου ο Ντεμπελέ αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα. Έχει υποστεί επανειλημμένους τραυματισμούς τόσο στον δικέφαλο όσο και στον οπίσθιο μηριαίο μυ, που είναι μυς στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του ποδιού.

Το 2017, στην πρώτη του σεζόν στην Μπαρτσελόνα, υπέστη ρήξη τένοντα στον δικέφαλο μηριαίο του αριστερού μηρού. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πέρασε 106 ημέρες εκτός γηπέδων. Αυτός ο τένοντας συνδέει τον δικέφαλο μηριαίο μυ με το ισχίο, ένα οστό που βρίσκεται στο κάτω μέρος της λεκάνης.

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2018, ο παίκτης μόλις είχε επιστρέψει από τον προηγούμενο τραυματισμό και υπέστη ρήξη ινώδους στο αριστερό μηρό. Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν τραυματισμό, γνωστό και ως ρήξη, κατά τον οποίο οι ίνες που αποτελούν τον μυ σπάνε. Για να επιστρέψετε στη σωματική δραστηριότητα μετά από αυτού του είδους τον τραυματισμό, είναι απαραίτητο να περιμένετε να ανασυνταχθούν αυτές οι ίνες.

Lesión en isquiotibiales, como le pasó a Dembelé
Οι οπίσθιοι μηριαίοι βρίσκονται στο μηρό. Ένας τραυματισμός εκεί εμποδίζει κάθε σωματική δραστηριότητα.

Την επόμενη χρονιά, το 2019, ο παίκτης υπέστη επιμήκυνση στον δικέφαλο μηριαίο μυ του αριστερού μηρού. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια διάταση που δημιουργεί πόνο, αλλά όχι ρήξη ή αιμάτωμα. Η ανάρρωση διαρκεί συνήθως μερικές ημέρες.

Αν και ανάρρωσε γρήγορα, η πρόωρη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους λειτούργησε εις βάρος του και υπέστη ρήξη μυός στον δικέφαλο μηριαίο του αριστερού ποδιού που τον άφησε ανενεργό για σχεδόν ένα μήνα. Με άλλα λόγια, υπέφερε από ένα εντελώς νέο σχίσιμο.

Την ίδια χρονιά, υπέστη και άλλους τραυματισμούς στους μυς της ποδοκνημικής του δεξιού του ποδιού. Το 2020, υπέστη επίσης έναν ακόμη μυϊκό τραυματισμό στον αριστερό μηρό. Ο τελευταίος τραυματισμός προς αυτή την κατεύθυνση ήταν μια επιμήκυνση στον ημιμεμβρανώδη μυ του αριστερού μηρού του τον Ιούνιο του 2021.

2. Τα διαστρέμματα του Ντεμπελέ στον αστράγαλο

Στις αρχές του 2019, ο Ντεμπελέ υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Την προηγούμενη σεζόν, το 2018, είχε ήδη τραυματιστεί στον δεξιό αστράγαλο με την ίδια πάθηση.

Διάστρεμμα είναι η μερική ή ολική διάταση ή ρήξη ενός συνδέσμου. Αυτός ο τραυματισμός συνήθως συμβαίνει μετά από μια ξαφνική κίνηση ή υπερβολική συστροφή που αυτή η δομή του σώματος δεν είναι σε θέση να αντέξει.

Ο τραυματισμός του 2019 άφησε τον Ντεμπελέ 18 ημέρες ανενεργό, ενώ ο προηγούμενος είχε συμβεί στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2017/2018, οπότε δεν έχασε κανέναν αγώνα της ομάδας του.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Πιστεύουμε ότι μπορεί να βρείτε ενδιαφέρον και αυτό: Kylian Mbappé: Η αυστηρή ρουτίνα άσκησης και διατροφής του επόμενου μεγάλου αστέρα του ποδοσφαίρου

3. Προβλήματα στα γόνατα

Όπως και σε πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές, τα γόνατα έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στη σωματική ευεξία του Ντεμπελέ. Αυτό είναι αναμενόμενο, δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής στο οποίο οι εν λόγω αρθρώσεις δέχονται μόνιμες κρούσεις με κάθε βήμα.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τραυματισμοί στα γόνατα είναι άφθονοι στο ιατρικό ιστορικό του Ντεμπελέ. Μόνο το 2021, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, υπέστη διάταση του τένοντα του δικεφάλου στο δεξί γόνατο, ενώ αγωνιζόταν με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Αυτό τον άφησε εκτός όχι μόνο από το τουρνουά, αλλά και από την επόμενη προετοιμασία με την Μπάρτσα.

Συγκεκριμένα, η αποκόλληση ενός τένοντα συμβαίνει όταν αυτός αποσυνδέεται από την άρθρωση που υποτίθεται ότι ενώνει με μια μυϊκή ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, ο τένοντας του δικεφάλου αποκολλήθηκε από την άρθρωση του γόνατος.

Las lesiones han perjudicado a Dembelé como jugador del Barcelona.
Κάθε μέρα αδράνειας για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι μια μεγάλη δοκιμασία, καθώς χάνει τη ρουτίνα του και αυξάνεται ο κίνδυνος νέου τραυματισμού.

Οι τραυματισμοί του

Οι τραυματισμοί που χρειάστηκε να περάσει ο Ντεμπελέ έδειξαν ότι η σωματική διάπλαση ενός αθλητή είναι εξίσου σημαντική με την ικανότητά του ή το έμφυτο χάρισμα που μπορεί να έχει.

Λόγω ατυχίας, βιολογικών λόγων ή ίσως για κάποιο άλλο λόγο, ο Ουσμάν Ντεμπελέ έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς με την Μπαρτσελόνα και έχει μείνει εκτός για περισσότερα από εκατό παιχνίδια. Είναι ακόμα νέος, αλλά θα πρέπει να βρει λύσεις αν θέλει να παρατείνει την καριέρα του στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.