Αντικείμενα για να γυμναστείτε στο σπίτι εύκολα

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε ποια αντικείμενα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ασκηθείτε χωρίς να φύγετε από το σπίτι.
Αντικείμενα για να γυμναστείτε στο σπίτι εύκολα

Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαΐου, 2020

Είτε είμαστε σε υποχρεωτική απομόνωση είτε όχι, το να γυμναστείτε στο σπίτι είναι πάντα μια καλή εναλλακτική λύση. Επομένως, συνιστάται να βρείτε μερικά αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το επιτύχετε.

Η κοινωνική απομόνωση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το σώμα μας, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Ωστόσο, η άσκηση μπορεί να εξουδετερώσει τις παρενέργειες του εγκλεισμού.

Το European Journal of Applied Physiology δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει τα επίπεδα ενδορφίνης κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Εξηγεί την επίδραση της σωματικής δραστηριότητας όσον αφορά τις αλλαγές στη διάθεση. Είναι σαφές ότι η άσκηση είναι ένας θετικός μηχανισμός αντιμετώπισης αυτών των δύσκολων καιρών.

Από την άλλη πλευρά, το ότι τόσο καιρό ήσασταν κλειδωμένοι μέσα δεν πρέπει να σημαίνει ότι αφήνετε στην άκρη τη ρουτίνα προπόνησής σας. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Το να βρείτε με ποια αντικείμενα μπορείτε να γυμναστείτε στο σπίτι θα σας δώσει ένα κίνητρο αν βαριέστε να πηγαίνετε για τρέξιμο για παράδειγμα.

Αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γυμναστείτε στο σπίτι

Μπορείτε να κάνετε πολλές ασκήσεις που δεν απαιτούν εξοπλισμό ή εξωτερικά βοηθήματα. Ωστόσο, η εύρεση αντικειμένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γυμναστείτε στο σπίτι μπορεί να διευκολύνει τη ζωή σας.

Χαλί άσκησης

Χωρίς αμφιβολία, το χαλάκι είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για την άσκηση στο σπίτι. Τα χαλάκια ωφελούν και το μυαλό και το σώμα, αλλά η πιο σημαντική λειτουργία τους είναι η προστασία.

Πολλές ρουτίνες περιλαμβάνουν δραστηριότητες δαπέδου και το στρώμα προστατεύει το δέρμα, τους μυς και τα οστά σας από σκληρές επιφάνειες, τα οποία μπορεί τελικά να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Δεν χρειάζεστε ένα επαγγελματικό χαλί. Είναι δυνατόν να βρείτε παρόμοιες παραλλαγές στα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι. Πρέπει να είναι ομοιόμορφα και όχι πολύ άκαμπτα.

Αντικείμενα για να γυμναστείτε στο σπίτι εύκολα

Ελαστικές ταινίες

Εάν συμπεριλάβετε συνεδρίες ενδυνάμωσης των μυών στην προπόνησή σας, θα χρειαστείτε μερικές ζώνες αντίστασης. Επομένως, είναι ένα άλλο αντικείμενο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ασκηθείτε στο σπίτι.

Οι ζώνες αντίστασης δεν είναι συνήθως πολύ ακριβές, επομένως είναι αρκετά εύκολο να τις αποκτήσετε. Εάν δεν έχετε ζώνες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάστιχο ραπτικής. Μπορεί να μην είναι η πιο αισθητική επιλογή, αλλά σίγουρα μπορείτε να έχετε καλά αποτελέσματα από τη χρήση του.

Χρησιμοποιήστε βαράκια για να γυμναστείτε στο σπίτι

Ακόμα και οι αρχάριοι στον κόσμο της γυμναστικής χρησιμοποιούν βάρη. Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα για άσκηση στο σπίτι.

Ο τύπος ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε με βαράκια ποικίλλει. Βοηθούν στην ενίσχυση των μυϊκών ομάδων στα άνω και κάτω άκρα σας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι από βαράκια, ο σχεδιασμός, το βάρος και η εργονομία τους ποικίλλουν. Εάν δεν διαθέτετε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας για να βρείτε έναν τρόπο να  αυτοσχεδιάσετε με μπουκάλια από νερό. Για παράδειγμα, υπάρχουν μαθήματα στο YouTube που σας διδάσκουν πώς να φτιάξετε βαράκια από την άνεση του σπιτιού σας.

Καρέκλες ή πάγκοι

Από τα push-ups έως το τέντωμα, οι καρέκλες μπορεί να είναι χρήσιμες για να εκτελέσετε μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων. Το καλύτερο είναι ότι είναι αντικείμενα που έχουμε συνήθως στο σπίτι, εύκολα προσβάσιμα. Για να τα χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε επίπεδη και σταθερή επιφάνεια. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει τα ατυχήματα αλλά μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Σκούπα: μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για να γυμναστείτε στο σπίτι

Μπορείτε να διαχωρίσετε το ραβδί από τις περισσότερες σκούπες. Σχεδόν όλοι έχουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα αντικείμενα στο σπίτι. Είναι πολύ χρήσιμα κατά την ανάπτυξη μιας ρουτίνας άσκησης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκουπόξυλα για να κάνετε δυναμικές ασκήσεις και να κάνετε βασικές συνεδρίες ενίσχυσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυναρμολογήσετε τη σκούπα και να αρχίσετε να την εφαρμόζετε σταδιακά στις προπονήσεις σας.

Ασκήσεις με άλλο άτομο

Ένα άλλο άτομο

Αν και οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα, μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην άσκηση στο σπίτι. Για κοιλιακή υποστήριξη, για παράδειγμα, για ψυχολογική υποστήριξη όπου ένα άλλο άτομο μπορεί ακόμη και να παρέχει κίνητρα, ώστε οι ασκήσεις στο σπίτι να μην βουλιάζουν στη μονοτονία.

Γίνετε δημιουργικοί και αναζητήστε αντικείμενα για να γυμναστείτε στο σπίτι

Η υποχρεωτική κοινωνική απομόνωση μπορεί να σας έκανε να πάρετε κιλά. Ωστόσο, αυτός πρέπει να είναι λόγος να συνεχίσετε τις υγιείς συνήθειες, όπως η άσκηση.

Η γενική πρόταση είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη δημιουργικότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να βρούμε διαφορετικούς τρόπους γυμναστικής για τις φυσικές και γνωστικές μας δεξιότητες. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ασκηθείτε στο σπίτι. Η μόνη απαίτηση είναι ότι είναι εργονομικά και χρήσιμα για τη συγκεκριμένη ρουτίνα σας.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: η εμπιστοσύνη σε εικονικές επαγγελματικές συμβουλές και γνώσεις θα είναι ζωτικής σημασίας στο δρόμο για τη δημιουργία ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Μείνετε υγιείς!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.