Το τρέξιμο σας βοηθά να καταπολεμήσετε τα αρνητικά συναισθήματα

Το τρέξιμο σας βοηθά να παράγετε ενδορφίνες, να καταπολεμάτε το στρες και να χαλαρώνετε το σώμα σας. Επιπλέον, βοηθά στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα.
Το τρέξιμο σας βοηθά να καταπολεμήσετε τα αρνητικά συναισθήματα

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Συνέχεια ακούμε ότι το τρέξιμο προσφέρει εξαιρετικά οφέλη στη σωματική μας υγεία. Γνωρίζατε όμως ότι μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα αρνητικά συναισθήματα αλλά και πως σας προσφέρει πολλά ψυχολογικά οφέλη;

Το τρέξιμο σας βοηθά να καταπολεμήσετε κάθε υπολειπόμενη αρνητικότητα που μπορεί να έχετε. Ήδη γνωρίζουμε από αρκετές μελέτες ότι η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μας προκαλέσουν θλίψη και να μας γεμίσουν με αρνητικότητα. Αυτά μπορεί να είναι η ρουτίνα, οι κακές στιγμές και οι άσχημες καταστάσεις.

Θέλουμε να είμαστε θετικοί. Ωστόσο, πολλά από όσα σκοπεύουμε να κάνουμε δεν τα ολοκληρώνουμε. Τον περισσότερο καιρό δεν κάνουμε αυτά που θα έπρεπε.

Τι θα συνέβαινε αν βγαίναμε έξω να τρέξουμε;

Το τρέξιμο απομακρύνει τα πνευματικά εμπόδια και τα αρνητικά συναισθήματα

 Γυναίκα φωνάζει

Αν η δουλειά σας στηρίζεται στη δημιουργικότητα τότε τα πνευματικά εμπόδια είναι ό,τι χειρότερο για σας. Αυτό ισχύει επίσης και για πολλά έργα με τα οποία ασχολούμαστε. Απαιτούν φρέσκες ιδέες και φαντασία. Ωστόσο, μπορεί να έχετε κάποιο πνευματικό εμπόδιο για πάμπολλους λόγους.

Αυτό το εμπόδιο μπορεί να σας προκαλέσει συναισθήματα θυμού, άγχους, στρες ή ακόμη και κατάθλιψη. Εξάλλου η κατάθλιψη βασίζεται στα αρνητικά συναισθήματα.

Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν θέλουμε να κρύβουμε ό,τι αισθανόμαστε και να φοράμε ένα ψεύτικο χαμόγελο για τους άλλους.

Για να το καταφέρετε αυτό, τρέξτε. Πόσες φόρες έχετε νιώσει άσχημα και οι άλλοι σας συμβούλευσαν να πάτε για τρέξιμο;

Η αλήθεια είναι ότι όταν αφήνουμε αυτό το άσχημο μέρος στο οποίο βρισκόμαστε πνευματικά, αρχίζουμε να νιώθουμε πολύ καλύτερα.

Γυναίκα στη θάλασσα

Με το τρέξιμο, ενδυναμώνουμε την ικανότητά μας να βγαίνουμε από αυτή την κακή νοοτροπία. Οι ασκήσεις βοηθούν την κυκλοφορία του αίματός μας. Το αίμα μας με τη σειρά του μεταφέρει οξυγόνο σε κάθε μέρος του σώματός μας. Αυτό μας απελευθερώνει από το στρες και το άγχος που μας καταβάλλει.

Το τρέξιμο μας κουράζει και μας εξαντλεί σωματικά και πνευματικά. Με αυτό τον τρόπο τα αρνητικά συναισθήματα εξαφανίζονται. Τη θέση τους παίρνουν ήρεμα και θετικά συναισθήματα. Χάρη σε αυτό, θα πρέπει να βγαίνουμε έξω και να τρέχουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Ρυθμίστε τα συναισθήματά σας

Πάντα είμαστε βυθισμένοι σε παθητικές δουλειές που μας κουράζουν. Αυτές μας κουράζουν και πνευματικά. Επίσης πρέπει να καταπολεμούμε τους τοξικούς ανθρώπους. Πάντα υπάρχει ένας τριγύρω και τα συναισθήματά τους μπορούν να γίνουν μεταδοτικά.

Είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το τρέξιμο μας δίνει τη δύναμη να ρυθμίζουμε τα συναισθήματά μας.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να πηγαίνουν για τρέξιμο πριν τη δουλειά. Αυτό είναι καλό καθώς το τρέξιμο πριν το πρωινό ανοίγει την όρεξη. Επιπλέον, σας διασφαλίζει ότι θα ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια και με καλή διάθεση. Με αυτό τον τρόπο θα είστε έτοιμοι για την ημέρα πριν ακόμη ξεκινήσει.

Αρνητικά συναισθήματα - Γυναίκα κρατά πεταλούδα

Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να τρέχουν μετά τη δουλειά, το απόγευμα. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να απομακρύνουν το στρες που έχουν συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορούν επίσης να κοιμούνται πολύ καλύτερα.

Δεν έχει σημασία πότε πηγαίνετε για τρέξιμο, το σημαντικό είναι ότι τρέχετε. Τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα σας θα ωφεληθούν από αυτό.

Γυμναστική και ευτυχία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνθρωποι που γυμνάζονται είναι πιο ευτυχισμένοι; Είναι σύνηθες να σας χαμογελούν και να αισθάνονται ευχαριστημένοι.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν δίνουν χρόνο στο μυαλό ή στο σώμα τους να μολυνθεί από την αρνητικότητα. Την απομακρύνουν με τη σωματική άσκηση.

Όπως και εσείς, έχουν κι εκείνοι προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Και εκείνοι πέφτουν θύματα συνθηκών που μπορούν εύκολα να κάνουν τη ζωή τους άνω-κάτω. Αλλά μέσω της γυμναστικής, μαθαίνουν να βλέπουν τα πάντα διαφορετικά.

Το μυαλό σας θα είναι πολύ πιο καθαρό και δεν θα βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα.

Όταν κάτι κακό μας συμβαίνει, σκεφτόμαστε ότι, επειδή ξεκίνησε άσχημα, οι συνέπειες θα είναι επίσης άσχημες. Είστε όμως σίγουροι ότι αυτό όντως ισχύει;

Αρνητικά συναισθήματα - Γυναίκα τεντώνεται

Το τρέξιμο σας βοηθά να είστε πιο ευτυχισμένοι και να έχετε καλύτερη διάθεση. Αλλά όχι μόνο αυτό, σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τα συναισθήματά σας πιο εύκολα. Το τρέξιμο σας βοηθά επίσης να ξεμπλοκάρετε το μυαλό σας και να αυξάνετε τη δημιουργικότητά σας.

Τα συναισθήματά σας θα σας ευχαριστούν όπως επίσης και η δουλειά σας, η οικογένεια και οι φίλοι σας. Θα είστε πολύ πιο θετικοί. Από την άλλη πλευρά, θα είστε και πιο ανεκτικοί στα συναισθήματα που προκαλούν θλίψη, άγχος, στρες ή κατάθλιψη.

Τώρα ξέρετε πώς να αντισταθείτε αποτελεσματικά σε αυτά τα συναισθήματα. Πηγαίνετε για τρέξιμο!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
“Θέλω να είμαι ελεύθερος, αλλά μαζί σου” – η δημοφιλής φράση
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
“Θέλω να είμαι ελεύθερος, αλλά μαζί σου” – η δημοφιλής φράση

Το "Θέλω να είμαι ελεύθερος, αλλά μαζί σου" αποτελεί μια ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων (σεξουαλικών ή μη) ως προς τους κανόνες των σχέσεων.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Cordero, A., Masiá, M. D., & Galve, E. (2014). Ejercicio físico y salud. Revista Espanola de Cardiologia. https://doi.org/10.1016/j.recesp.2014.04.007
  • Aparicio Garcia-Molina, V. A., Carbonell Baeza, A., & Delgado Fernández, M. (2010). Revisión. Beneficios de la actividad física en personas mayores. Revista Internacional de Medicina y Ciencias de La Actividad Física y Del Deporte. https://doi.org/ISSN: 1577-0354
  • Rosés, J. M., & Pujol, P. (2006). Hidratación y ejercicio físico. Apunts Medicina de l’Esport. https://doi.org/10.1016/S1886-6581(06)70013-5

Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.