5 τρόποι να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε

Μην θεωρείτε τα πράγματα δεδομένα. Η αγάπη πρέπει να καλλιεργηθεί και η ρουτίνα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της. Έτσι, πρέπει να δείχνετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε κάθε μέρα.
5 τρόποι να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Virginia Martínez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε την ευκαιρία να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν;

Δυστυχώς, το άγχος και οι υποχρεώσεις της καθημερινής ζωής συχνά οδηγούν τους ανθρώπους να παραμελούν τις σχέσεις τους. Ωστόσο, η αγάπη πρέπει να καλλιεργείται καθημερινά. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε πέντε τρόπους για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε γι’ αυτόν.

Δείξτε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε

Δείξτε την αγάπη σας για τον σύντροφό σας. Ένα από τα πιο κοινά λάθη σε μια σχέση είναι να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Σιγά-σιγά, οι επιδείξεις αγάπης εξαφανίζονται και το ζευγάρι πέφτει σε τέλμα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε αποξένωση και διάλυση.

Έτσι, πρέπει πάντα να καλλιεργείτε τη σχέση σας και να φροντίζετε να τη διατηρείτε ισορροπημένη και υγιή. Από αυτήν την άποψη, πρέπει να βοηθήσετε τον σύντροφό σας να καταλάβει ότι είστε στη σχέση επειδή θέλετε να είστε, όχι απλώς από συνήθεια ή επειδή έχετε βολευτεί και δεν θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα.

Δείτε πώς.

1. Σεβαστείτε το χώρο τους.

5 τρόποι να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε
Ο σεβασμός του προσωπικού χώρου του άλλου θα αποτρέψει και τους δυο σας από το να αισθάνεστε πνιγμένοι στη σχέση.

Αν και είστε ζευγάρι, είστε δύο ανεξάρτητα άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Έτσι, και οι δύο χρειάζεστε ιδιωτικότητα και χρόνο σας για τον εαυτό σας.

Επομένως, είναι σημαντικό να δώσετε στον σύντροφό σας τον απαραίτητο χώρο για να κάνει τα πράγματα που του αρέσουν ή να περάσει χρόνο με τους φίλους τους. Με αυτόν τον τρόπο, και οι δύο θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας και θα προσβλέπετε επίσης στις στιγμές που μπορείτε να περάσετε ως ζευγάρι.

2. Σπάστε τη ρουτίνα.

Η ρουτίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς μιας σχέσης. Επομένως, είναι σημαντικό να την σπάτε από καιρό σε καιρό.

Από αυτήν την άποψη, οι εκπλήξεις μπορούν να κάνουν την κάθε μέρα ξεχωριστή, καθώς είναι χειρονομίες που δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε και θέλετε να καλλιεργήσετε τη σχέση σας. Η πρόσκληση του συντρόφου σας σε δείπνο, το να τους ετοιμάσετε ένα μοναδικό γεύμα στο σπίτι ή να τους εκπλήξετε με ένα δώρο, με κάτι που τους αρέσει ή με κάτι που μπορείτε να κάνετε μαζί, είναι όλες υπέροχες ιδέες. Το πρωινό στο κρεβάτι είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Δεν είναι τόσο περίπλοκο. Απλά να είστε δημιουργικοί!

3. Να έχετε φυσική επαφή.

Ζευγάρι αγκαλιά
Η σωματική επαφή είναι πολύ ευεργετική τόσο για τα άτομα όσο και για τις σχέσεις.

Η σωματική επαφή έχει πολλά φυσικά και διανοητικά οφέλη, όπως:

  • Μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης (της «ορμόνης του στρες»).
  • Η φυσική επαφή αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, ντοπαμίνης και οξυτοκίνης, προσφέροντας μια αίσθηση ευεξίας.
  • Μειώνει τον πόνο.
  • Βοηθά στη δημιουργία εκπληκτικών συναισθηματικών δεσμών.

Έτσι, μην διστάσετε να αγκαλιάσετε τον σύντροφό σας, να κρατήσετε το χέρι του και να του δώσετε όλα αυτά τα οφέλη ενώ ενισχύετε την σχέση σας ταυτόχρονα.

4. Να είστε ευγνώμονες για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε

Όπως είπαμε, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σχέσεων ότι οι άνθρωποι παίρνουν τα πάντα ως δεδομένα. Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους θα είναι πάντα εκεί και ότι οι σύντροφοί τους κάνουν πράγματα για αυτούς επειδή είναι η «υποχρέωσή» τους.

Πιστεύουν ότι είναι μόνο μέρος της ρουτίνας, που τους οδηγεί να σταματήσουν να σκέφτονται την προσπάθεια που κάνουν οι σύντροφοί τους για αυτούς.

Ωστόσο, εάν ο σύντροφός σας σάς έφτιαξε δείπνο όπως κάθε μέρα, ένας καλός τρόπος για να δείξετε ότι νοιάζεστε είναι να τον ευχαριστήσετε που αφιέρωσε χρόνο για να μαγειρέψει για εσάς.

Αυτό δείχνει στο σύντροφό σας ότι δεν θεωρείτε τις καθημερινές του ενέργειες ως «υποχρεώσεις» και ότι είστε ευγνώμονες που είστε μαζί του.

5. Εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας.

Άνδρας στέλνει κρυφά μήνυμα σε κινητό
Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων, η αυτοεκτίμηση επηρεάζεται και δημιουργούνται συγκρούσεις.

Η εμπιστοσύνη στο σύντροφό σας συνεπάγεται την ύπαρξη άλλων παραγόντων όπως η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, η ειλικρίνεια και η καλή επικοινωνία μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας. Για αυτόν τον λόγο, για να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας, πρέπει πρώτα να βρίσκεστε σε μια κατάσταση ψυχικής και ψυχολογικής ισορροπίας.

Η εμπιστοσύνη στο σύντροφό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους δείξετε ότι νοιάζεστε. Αυτό συνεπάγεται ότι τους σέβεστε και τους εμπιστεύεστε και ότι τους θεωρείτε ανθρώπους με αρχές και αξίες. Επιπλέον, αυτή η εμπιστοσύνη θα ενισχύσει επίσης την αυτοεκτίμηση του συντρόφου σας, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν πρόκειται απλώς να δώσετε στον σύντροφό σας λουλούδια ή δώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αντίθετα, θα πρέπει να καλλιεργείτε τη σχέση σας κάθε μέρα για να αποφύγετε το χωρισμό. Επομένως, είναι σημαντικό να δείξετε στον σύντροφό σας ότι σας ενδιαφέρει και ότι η σχέση σας είναι συνειδητή επιλογή.

Τελικά, αυτό αποδεικνύει ότι είστε στη σχέση επειδή θέλετε, ότι αγαπάτε τον σύντροφό σας και ότι αισθάνεστε τυχεροί που τους έχετε στη ζωή σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Davis, P. K. (1993). El poder del tacto: el contacto físico en las relaciones humanas. Paidós Ibérica.
  • Hertenstein, M. J., Holmes, R., McCullough, M., & Keltner, D. (2009). The communication of emotion via touch. Emotion, 9(4), 566-573.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.