6 φυσικά προϊόντα για να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση

01 Μάιος, 2019
Ενώ υπάρχει μια ολόκληρη σειρά χημικών προϊόντων για να βοηθήσετε στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, είναι πάντα καλύτερο να επιλέγετε φυσικές εναλλακτικές λύσεις με λιγότερες παρενέργειες. Δοκιμάστε αυτές!

6 φυσικά προϊόντα για να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση. Η εμμηνόπαυση αρχίζει μεταξύ των 45 και 54 ετών. Όταν ξεκινήσει, οι γυναίκες συνήθως παίρνουν λίγα κιλά ή και περισσότερα.

Για να μειώσετε τα συμπτώματα καθώς και να παρακολουθήσετε την σιλουέτα σας και να φροντίσετε το δέρμα σας μόλις φτάσετε σε εκείνο το στάδιο, πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας και να πάρετε φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Αυτές οι αλλαγές θα σας βοηθήσουν να έχετε περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσετε αυτό το στάδιο της ζωής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μεταβολικές αλλαγές για να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση

Με το τέλος της εμμήνου ρύσεως, οι γυναίκες τείνουν να παρατηρούν ορμονικές αλλαγές που έρχονται μαζί με τις νυχτερινές εφιδρώσεις, την ευερεθιστότητα, την έξαψη, ακόμα και την κατάθλιψη ή το άγχος.

Είναι αρκετά συνηθισμένο για τις γυναίκες να χάσουν μυϊκή μάζα όταν κλείσουν τα 45. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει η κοιλιακή περιοχή.

Είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνετε συμβουλές από έναν διατροφολόγο που ειδικεύεται στην εμμηνόπαυση.

Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο να ξεκινήσετε μια δίαιτα επικεντρωμένη στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, με αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών και μειωμένη πρόσληψη ορισμένων υδατανθράκων όπως ραφιναρισμένα αλεύρια και κορεσμένα λιπαρά.

άσκηση για να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση

Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στο γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, ορμονών, φυσικών ή συνθετικών.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να στραφείτε στην χρήση φυσικών προϊόντων.

“Διαβάστε αυτό: Η ομορφιά του να είσαι γυναίκα άνω των 40″

1.Ισοφλαβόνες σόγιας

Οι ισοφλαβόνες σόγιας είναι το πιο γνωστό διατροφικό συμπλήρωμα και χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες.

Η δομή τους είναι παρόμοια με το φυσικό οιστρογόνο. Έτσι, είναι ιδανικά για να πάρουν τη θέση του οιστρογόνου που έχει σταματήσει να παράγεται λόγω της εμμηνόπαυσης.

Η σόγια μπορεί να είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα διατροφής για να συμπληρώσετε τα κενά των φυσικών ορμονών.

Αντενδείξεις

  • Αν δεν μπορείτε να πάρετε φυσικές ορμόνες για κάποιο λόγο, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τις ισοφλαβόνες σόγιας ή τις ισοφλαβόνες από οποιοδήποτε άλλο φυτό.
  • Ομοίως, δεν συνιστάται για άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία στην σόγια.
  • Ένα άλλο πρόβλημα με την κατανάλωση σόγιας είναι ο πολλαπλασιασμός των γενετικά τροποποιημένων ειδών στην αγορά.

Όταν πηγαίνετε να αγοράσετε προϊόντα σόγιας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε οργανική ή φυσική σόγια. Μπορείτε να τη βρείτε σε μορφή κάψουλας, κρέμες κ.λπ.

“Το ξέρατε; Πώς να φυτέψετε μια λεμονιά στο σπίτι σας”

2.Προϊόντα με τσιμιτσιφούγκα

Επίσης γνωστό ως βοτρυοειδής κορίανδρος, τα προϊόντα που παρασκευάζονται με αυτό το φυτό μπορούν να υποκαταστήσουν τα προϊόντα που παράγονται παραδοσιακά με σόγια.

Το καλό είναι ότι είναι κατάλληλο για άτομα με αλλεργία στη  σόγια και αποφεύγετε τους κινδύνους της γενετικά τροποποιημένης σόγιας.

Αυτό το αξιοθαύμαστο φυτό, με καταγωγή από τη Βόρεια Αμερική, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης βραχυπρόθεσμα.

Λειτουργεί επίσης για την μείωση του άγχους, της έξαψης και του τρέμουλου.

Μπορείτε να βρείτε το φυτό αυτό ως συστατικό σε πολλά προϊόντα απώλειας βάρους ή σε προϊόντα για  την τριχόπτωση.

3.Γαρύφαλλο για να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση

Αυτό το άγριο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια των μυρτίδων, περιέχει επίσης ισοφλαβόνες. Βοηθάει στη μείωση της νυχτερινής εφίδρωσης καθώς και του άγχους και της κατάθλιψης.

Τα προϊόντα με γαρύφαλλο είναι εύκολο να βρεθούν. Εκτός από τις ισοφλαβόνες, προσφέρουν μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο) και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C.

4.Ρίζα μάκα για να να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση

Η ρίζα μάκα βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, εκτός από τη διαχείριση του άγχους, της κατάθλιψης και της μείωσης λίμπιντο.

Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, όπως το Περού και τη Βολιβία, η μάκα έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για την θεραπεία πολλών ειδών προβλημάτων υγείας.

ρίζα μάκα για να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση

5.Κινεζική αγγελική

Η κινεζική αγγελική (Angelica sinensis), γνωστή ως “γυναικείο τζινσένγκ”, χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων τόσο της εμμηνόπαυσης όσο και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική την έχει χρησιμοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Μπορείτε να βρείτε την κινεζική αγγελική τόσο ως βότανο στην αγορά όσο και ως συμπλήρωμα διατροφής.

Έχει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με το φυσικό οιστρογόνο.

6.Ωμέγα 3 για να διαχειριστείτε την εμμηνόπαυση

Το ωμέγα 3 είναι ένα πολύ χρήσιμο λιπαρό οξύ για πολλές διαφορετικές πτυχές της υγείας.

Εκτός από την προστασία του ανοσοποιητικού σας συστήματος και της καρδιάς σας, χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες, το οποίο είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Το ωμέγα 3 είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης Ε, ενός «κινητήρα» για τις περισσότερες ορμόνες στο σώμα σας. Το γεγονός αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Παρόλο που δεν θα αποτρέψει τις εξάψεις, βελτιώνει τη φλεγμονή και την υγεία των οστών και αντιμετωπίζει την αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα σας.