Γνωρίστε έξι τύπους αρνητικής ενέργειας που πρέπει να εξαλείψετε

Είστε έτοιμοι ν' απαλλαγείτε από την αρνητικότητα; Μάθετε πώς να την αναγνωρίζετε όταν προσπαθεί να εισβάλει στη ζωή σας. Δυναμώστε τις σκέψεις σας για να τη νικήσετε! Μην την αφήσετε να επέμβει στη ζωή σας.
Γνωρίστε έξι τύπους αρνητικής ενέργειας που πρέπει να εξαλείψετε

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Γνωρίζετε τους τύπους αρνητικής ενέργειας; Ένα από τα πράγματα που μάθαμε με τα χρόνια είναι ότι υπάρχει αρνητική και θετική ενέργεια. Αυτές μπορούν να επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

Τα θετικά κύματα είναι μεταδοτικά. Σας βοηθούν να απολαμβάνετε το κάθε λεπτό. Την ίδια στιγμή, τα αρνητικά κύματα μπορούν να εισβάλλουν στη ζωή σας και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε πάντα να τα αναγνωρίζουμε. Πολλές φορές τ’ αφήνουμε να προχωρήσουν μέχρι το σημείο που θα αισθανθούμε παγιδευμένοι και δυστυχισμένοι.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να αναλογιζόμαστε τη διάθεσή μας και τις ενεργειακές αλλαγές. Θα πρέπει να τις σχετίζουμε με το περιβάλλον μας. Έχουν επίσης να κάνουν και με τους ανθρώπους γύρω μας.

Είναι φυσιολογικό να υποφέρετε από <<επιθέσεις>> αρνητικότητας σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να τις προσεγγίζετε με προσοχή. Δε θέλετε να επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής σας.

Ευτυχώς, η εύρεση μιας ισορροπίας είναι κάτι σχετικά εύκολο και εξαρτάται απλώς από τη συμπεριφορά σας.

Σ’ αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας πούμε τους 6 τύπους αρνητικής ενέργειας ώστε να γνωρίζετε πότε πρέπει να τους πολεμήσετε.

Γνωρίστε τους 6 τύπους αρνητικής ενέργειας

1. Κακή διάθεση και νευρικότητα

Γνωρίστε τους 6 τύπους αρνητικής ενέργειας - Γυναίκα θλιμμένη

Το να έχετε αρνητικές αλλαγές διάθεσης μπορεί να είναι πολύ κακό για την ψυχική σας και πνευματική σας υγεία.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι εντάξει. Η νευρικότητα όμως και το στρες μπαίνουν εμπόδιο στο να σκεφτείτε καθαρά. Μπορούν επίσης να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις κοινωνικές σας συναναστροφές.

Είναι σημαντικό να μάθετε πώς ν’ αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τα δυνατά συναισθήματα.

Προσπαθήστε να πάρετε μερικά λεπτά για να πάρετε μια ανάσα και να συλλογιστείτε. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει να σας ηρεμεί χωρίς ν’ αλλάζει την ενεργειακή σας ισορροπία.

Η άσκηση αυτή χαλαρώνει το μυαλό σας. Σας αποτρέπει επίσης απ’ το να «δραπετεύσετε» πνευματικά. Σας επιτρέπει να εκτιμήσετε τι προκάλεσε αυτές τις αρνητικές πνευματικές αντιδράσεις.

2. Άγχος και κατάθλιψη

Από τους τύπους αρνητικής ενέργειας δε θα μπορούσαν να λείπουν το άγχος και η κατάθλιψη. Ο μοντέρνος τρόπος ζωής είχε μεγάλη επίδραση στους ανθρώπους. Ο αριθμός των ανθρώπων με συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης έχει αυξηθεί σημαντικά.

Αυτές οι σκέψεις μπορούν να οδηγήσουν σε ισχυρά επεισόδια αρνητικότητας. Παρ’ όλα αυτά, είναι περιστατικά κυρίως ελαφρά και μπορούν να προσπεραστούν γρήγορα.

Στην πραγματικότητα και οι δύο αυτές ψυχολογικές ασθένειες είναι πολύ κοινές. Είναι ακόμα πιο κοινές από το να έχετε δύο φυσικές ασθένειες μαζί.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι μερικοί άνθρωποι αγνοούν τα αρχικά συμπτώματα. Αφήνουν το πρόβλημα να περάσει χωρίς να βρίσκουν κάποια λύση.

Ευτυχώς, φαίνεται πως η χρήση τεχνικών χαλάρωσης και η άσκηση, μπορούν ν’ ανακουφίσουν από αυτά τα προβλήματα χωρίς την ανάγκη να καταφύγετε σε φάρμακα. 

3. Συνεχή παράπονα

Γνωρίστε τους 6 τύπους αρνητικής ενέργειας - Γυναίκα που παραπονιέται

Το να παραπονιέστε για καταστάσεις ή ανθρώπους δεν φέρνει αποτελέσματα. Επίσης δεν είναι θετικό. Αντιθέτως, μπορεί να γίνει εμπόδιο ακόμα και πηγή τοξικής ενέργειας.

Πολλοί άνθρωποι θα σας ακούσουν και θα σας συμβουλέψουν για τα παράπονα που έχετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως, θα θελήσουν να μείνουν μακριά σας.

Αυτού του είδους η δραστηριότητα είναι βλαβερή και μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στις κοινωνικές σας σχέσεις.

Με άλλα λόγια, τα παράπονα μειώνουν τη θετικότητα. Αυξάνουν την αρνητικότητα και στο περιβάλλον σας και στο μυαλό σας.

4. Προβλήματα διατήρησης κοινωνικών σχέσεων

Άνθρωποι με αρνητικές σκέψεις έχουν προβλήματα διατήρησης μακροχρόνιων σχέσεωνΑυτό είναι ιδιαίτερα αληθές συγκριτικά με αυτούς που βλέπουν τη θετική πλευρά στο οτιδήποτε.

Η αλληλεπίδραση με άλλους γίνεται εξαντλητική όταν περνάτε μέσα από κύκλους αρνητικών διαθέσεων. Μπορεί ακόμη και να είναι άβολη.

Ο θυμός και το στρες υπάρχουν πότε-πότε. Εκείνες τις στιγμές είναι καλύτερο να περνάτε χρόνο μόνοι σας, να εξασκήσετε την επικοινωνία και να είστε ενεργητικοί ακροατές. Αυτοί μπορούν να είναι κάποιοι από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

5. Ένταση και πονοκέφαλοι

Γνωρίστε τους 6 τύπους αρνητικής ενέργειας - Γυναίκα με πονοκέφαλο

Οι κύριες συνέπειες της αρνητικότητας εμφανίζονται ως τρόπος σκέψης. Ωστόσο, δε μπορούμε ν’ αρνηθούμε ότι σας επηρεάζουν επίσης σε φυσικό επίπεδο.

Υπάρχουν κοινές σωματικές αντιδράσεις στην πνευματική αρνητικότητα. Σύμφωνα με την κλινική μελέτη του Δρ. Linton SJ η ψυχολογία ενός ατόμου συνδέεται με την παθολογία του. Σε αυτές τις σωματικές αντιδράσεις περιλαμβάνονται οι συνεχείς μυϊκοί πόνοι, οι πονοκέφαλοι και ένα αίσθημα έντασης. 

Κάνοντας κάτι ευχάριστο, το να βρίσκεστε ανάμεσα σε θετικούς ανθρώπους και οι τεχνικές χαλάρωσης είναι οι καλύτεροι τρόποι για ν’ ανακουφιστείτε.

6. Συνεχείς τσακωμοί στη δουλεία ή το σπίτι

Συνεχείς συγκρούσεις στη δουλειά ή το σπίτι, μπορούν να είναι συμπτώματα αρνητικής ενέργειας. Η δυσκολία επίλυσης προβλημάτων με το διάλογο και η ευκολία να μετατρέπουμε τα πράγματα σε καυγάδες μπορεί να οφείλονται στην αρνητική νοοτροπία των ατόμων της οικογένειας.

Σ’ αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό ν’ αναλογιστούμε τη συμπεριφορά όλων των συμμετεχόντων και του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται.

Η αρωματοθεραπεία, η γενική καθαριότητα και οι χαλαρωτικοί ήχοι μπορούν να βοηθήσουν τις συμπεριφορές όλων.

Είστε έτοιμοι ν’ απαλλαγείτε από την αρνητικότητα; Μάθετε να την αναγνωρίζετε όταν προσπαθεί να εισβάλει στη ζωή σας. Δυναμώστε τις σκέψεις σας και νικήστε τη! Μην την αφήσετε να επέμβει στη ζωή σας τώρα που γνωρίζετε τους τύπους αρνητικής ενέργειας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.