8 σημάδια του καρκίνου του λαιμού που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Για να έχετε μια έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνο είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να εντοπίζουμε τα αρχικά συμπτώματα, καθώς μπορεί να είναι λανθασμένα και να είναι η αιτία για άλλες ασθένειες.
8 σημάδια του καρκίνου του λαιμού που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Nelton Abdon Ramos Rojas

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Τελευταία ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου, 2022

Ποια είναι τα σημάδια του καρκίνου του λαιμού; Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του λαιμού αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές σας να τον ξεπεράσετε. Για τον λόγο αυτό, παρόλο που ενδέχεται να μην έχετε υψηλό κίνδυνο να αναπτύσσετε αυτή την ασθένεια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα αρχικά της συμπτώματα.

Αυτός ο τύπος καρκίνου θέτει σε κίνδυνο την υγεία του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου ή των αμυγδαλών ως αποτέλεσμα της μη φυσιολογικής κυτταρικής ανάπτυξης.

Παρόλο που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, οι άνθρωποι με τον υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξής του είναι αυτοί που καπνίζουν ή οι άνθρωποι που πάσχουν από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων(HPV). Περισσότερα στοιχεία στην έρευνα της αντικαρκινικής εταιρίας εδώ.

Επί του παρόντος, θεωρείται ότι είναι μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές καρκίνου, καθώς η έλλειψη προφανών συμπτωμάτων αποτρέπει την έγκαιρη διάγνωση.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα σημάδια του καρκίνου του λαιμού

Συνεχίστε την ανάγνωση!

1.Βραχνάδα ή αλλαγές στη φωνή σας

γυναίκα με πονόλαιμο -σημάδια του καρκίνου του λαιμού

Η ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη στο λαιμό μπορεί να ξεκινήσει από τις φωνητικές χορδές. Για αυτόν το λόγο, μία από τις πρώτες εκδηλώσεις αυτής της ασθένειας είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή στον τόνο της φωνής σας.

  • Παρατεταμένη βραχνάδα για περισσότερο από τρεις εβδομάδες ή ξαφνική αλλαγή στη φωνή σας είναι επαρκείς λόγοι για να επισκεφτείτε έναν γιατρό.
  • Μερικές φορές μπορεί να οφείλεται σε λοιμώξεις ή προβλήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι πιο σοβαρή η κατάσταση.

2.Πόνος στον λαιμό, ένα από τα σημάδια του καρκίνου του λαιμού

Είναι δύσκολο να θεωρηθεί ένας απλός πόνος στον λαιμό ως ένα σύμπτωμα του καρκίνου. Συχνά, αυτός ο ερεθισμός προκαλείται από μια λοίμωξη από μια συνηθισμένη ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος.

Ωστόσο, όταν είναι επίμονος ή παρουσιάζεται κατά διαστήματα, είναι σημαντικό να μάθετε την προέλευσή του.

  • Η εμφάνιση όγκων σε αυτήν την περιοχή μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση αυτού του συμπτώματος. Μπορεί επίσης να είναι πιο έντονος όταν καταπίνετε ή φωνάζετε.

Μάθετε περισσότερα για τον καρκίνο του μαστού εδώ

3.Κακή αναπνοή

κακή αναπνοή σε γυναικα σημάδια του καρκίνου του λαιμού

Αν έχετε κακή αναπνοή και δεν εξαφανίζεται με καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό. Παρόλο που δεν χρειάζεται να μεταβείτε αμέσως σε συμπεράσματα, δεν πρέπει να το αποκλείσετε.

  • Οι ασθενείς που αναπτύσσουν αυτή την ασθένεια τείνουν να έχουν μεγάλη δυσκολία να ελέγχουν τη μυρωδιά της αναπνοής τους. Αυτό το πρόβλημα παραμένει, παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιούν στοματικά διαλύματα ή ειδικά προϊόντα στοματικής υγιεινής.

Μάθετε περισσότερα: Τι μπορείτε να κάνετε για την κακή αναπνοή;

4.Δυσκολία στην αναπνοή

Η δυσκολία στην αναπνοή, γνωστή και ως δύσπνοια, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να σηματοδοτήσει ένα εμπόδιο στις αναπνευστικές οδούς.

  • Μπορεί να προκληθεί από μια σοβαρή λοίμωξη, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι όγκων.

5.Οίδημα στο λαιμό

όγκος στο λαιμο - σημάδια του καρκίνου του λαιμού

Η εμφάνιση των εξογκωμάτων στον λαιμό μπορεί να προκληθεί από διάφορα πράγματα. Στην περίπτωση ανάπτυξης του καρκίνου στον λαιμό, τείνει να συμβαίνει επειδή ο όγκος κατάφερε να εξαπλωθεί στους λεμφαδένες που βρίσκονται γύρω από το λαιμό.

  • Αυτό το σημάδι θα πρέπει να θεωρείται ένας σοβαρός λόγος για να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό, καθώς μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο καρκίνος χειροτερεύει.

6.Επίμονη ανάγκη να βήξετε

Οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες τείνουν να έχουν επαναλαμβανόμενο βήχα λόγω της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στην παρουσία κάποιου ξένου παράγοντα.

Όταν υπάρχει πρόβλημα στον λαιμό, μέρος του αναπνευστικού συστήματος, αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο χρόνιο.

  • Αρχικά, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας ξηρός βήχας που συνοδεύεται από ερεθισμό. Στη συνέχεια, όταν ο όγκος προχωρεί, μπορεί να προκαλέσει έλκη ή αιμορραγία.

7.Θορυβώδης αναπνοή

πονόλαιμος σε γυναικα - σημάδια του καρκίνου του λαιμού

Όταν ο όγκος δεν αντιμετωπιστεί νωρίς, τα καρκινικά κύτταρα συνεχίζουν να διαιρούνται και προκαλούν μεγάλο πόνο στους περιβάλλοντες ιστούς.

Κατά συνέπεια, προκαλούν απόφραξη στις αναπνευστικές οδούς προκαλώντας θόρυβο κάθε φορά όταν το άτομο εισπνέει.

  • Αυτός ο θόρυβος είναι γνωστός ως λαρυγγικός συριγμός και είναι το αποτέλεσμα της σύσφιξης του ανοίγματος ανάμεσα στις φωνητικές χορδές.
  • Αν δεν αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος μπορεί να το μπλοκάρει τελείως και να προκαλέσει ασφυξία και θάνατο.

8.Δυσκολία στην κατάποση

Η πλειοψηφία των ασθενών με καρκίνο του λαιμού αρχίζουν να υποφέρουν από σημαντική απώλεια βάρους λόγω δυσκολίας στην κατάποση των τροφίμων.

  • Η παρουσία όγκων περιορίζει το άνοιγμα του οισοφάγου και ως αποτέλεσμα τα τρόφιμα κολλάνε εκεί. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί μυϊκή αδυναμία και αυξάνει την επανάληψη της παλινδρόμησης γαστρικών υγρών.

Αφού εντοπίσετε αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να μεταβείτε αμέσως σε έναν ειδικό.

Ο γιατρός, αφού έχει κάνει μια λεπτομερή αξιολόγηση των συμπτωμάτων σας, μπορεί να ζητήσει ενδοσκοπική εξέταση ή άλλες εξετάσεις για επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Σήμερα μάθατε για τα σημαντικότερα σημάδια του καρκίνου του λαιμού!

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.