Αληθινή αγάπη: ζευγάρι μετά από 75 χρόνια γάμου πεθαίνει στο ίδιο κρεβάτι

· 19 Μαρτίου 2016
Καθώς έβλεπε ότι δεν υπήρχε κάποια βελτίωση στην υγεία του άντρα της παρά μόνο επιδείνωση της κατάστασής του, η Jeannette άρχισε να αντιμετωπίζει και η ίδια προβλήματα υγείας μέχρι που κατέληξε κλινήρης, όπως ακριβώς και ο έρωτας της ζωής της.

Για πολλούς ανθρώπους, η αληθινή αγάπη είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στα παραμύθια ή στα βιβλία καθώς στην πλειοψηφία τους οι σχέσεις δεν διαρκούν και πολλά άτομα πρέπει να γνωρίσουν αρκετούς συντρόφους μέχρι να βρουν το κατάλληλο πρόσωπο για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί και να το ερωτευτούν. 

Αν και αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των περιπτώσεων, υπάρχουν μερικές απίστευτες ιστορίες που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο· δυο άνθρωποι μπορούν να είναι ερωτευμένοι για μια ολόκληρη ζωή ακόμη και μέχρι το θάνατο.

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση ενός ζευγαριού που ζούσε στην Καλιφόρνια. Γνωρίστηκαν στα 8 τους χρόνια και από τότε ήταν αχώριστοι. Τώρα, καθώς πλησίαζαν τα 75 χρόνια γάμου, φαινόταν ότι μόνο ο θάνατος θα τους χώριζε.

Όμως ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει

Η Jeannette και ο Alexander Toczko, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ήταν παντρεμένοι για 75 ολόκληρα χρόνια και ακόμη πιο πολύ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι πέθαναν και οι δυο με διαφορά λίγων ωρών. Ο ένας στην αγκαλιά του άλλου· εξέφρασαν την αγάπη που τους κράτησε μαζί σε όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Αυτή η ιστορία αγάπης έχει καταγραφεί από την Aimee Toczo-Cushman, την κόρη του ζευγαριού, που αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία τους και να συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Alexander Toczko και η σύζυγός του, Jeannette, κατάγονταν από το Κονέκτικατ και γνωρίστηκαν όταν ήταν μόλις 8 ετών. Όταν ενηλικιώθηκαν, το 1940, πήραν την απόφαση να παντρευτούν.

Σύμφωνα με την κόρη τους: «Δεν άντεχαν να είναι χώρια. Οι καρδιές τους χτυπούσαν σαν να ήταν μια.»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης: Πώς να τερματίσετε μια σχέση με υγιή τρόπο

Ο Alexander, ηλικίας 95 ετών, λάτρευε το γκολφ μέχρι που η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε λόγω μιας πτώσης που είχε μερικές εβδομάδες πριν το θάνατό του. Αν και είχε εξεταστεί από ειδικούς, η υγεία του δεν βελτιωνόταν και χειροτέρευε με την πάροδο του χρόνου.

Παρατηρώντας ότι ο σύντροφός της δεν σημείωνε καμία βελτίωση αλλά αντιθέτως χειροτέρευε, η Jeannette, ηλικίας 96 ετών, άρχισε να αντιμετωπίζει κι εκείνη προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μείνει κλινήρης, όπως ακριβώς και ο σύζυγός της. Παρόλο που δεν της είχε απομείνει πολλή δύναμη, η γυναίκα ζήτησε από το προσωπικό του νοσοκομείου να μεταφέρουν το κρεβάτι της δίπλα στο κρεβάτι του άντρα της για να τον φροντίζει μέχρι το τέλος.

Jeannette ke Alexander Toczko

Το ζευγάρι διένυε μια κρίσιμη περίοδο. Αυτός ήταν αδύνατο να σηκωθεί από το κρεβάτι της και γι αυτό η σύζυγος είχε κατάθλιψη. Ωστόσο, και οι δυο ανυπομονούσαν να έρθει η 29η Ιουνίου, η ημέρα που θα γιόρταζαν την 75η επέτειο του γάμου τους.

Δυστυχώς, δεν κατάφεραν να γιορτάσουν εκείνη την ημέρα. Ο Alexander πέθανε το βράδυ στις 17 Ιουνίου και η Jeannette το πρωί. Το ζευγάρι μπορεί να μην πρόφτασε να γιορτάσει την επέτειο του γάμου του αλλά κατάφερε να εκπληρώσει τις τελευταίες του επιθυμίες: εκείνος ήθελε να πεθάνει στην αγκαλιά της και εκείνη ήθελε να είναι μαζί του σύντομα μετά το θάνατό του.

Η Aimee Toczko-Cushman που βρισκόταν στο πλευρό των γονιών της μαζί με τα τέσσερα αδέρφια της αποκάλυψε επίσης ότι εκείνη μετέφερε στη μητέρα της τα νέα για τον θάνατο του πατέρα της. «Της είπα ότι ο μπαμπάς είχε φύγει. Τον αγκάλιασε και είπε «Είδες; Έγινε αυτό που πάντα ήθελες: να πεθάνεις μέσα στην αγκαλιά μου. Σ’ αγαπώ. Περίμενέ με, πολύ σύντομα θα είμαι κοντά σου.»

Πρέπει να ρίξετε μια ματιά: 5 συμβουλές για να είστε πάντα χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι

Εκείνη τη στιγμή βγήκαν από το δωμάτιο για να αφήσουν μόνη τη μητέρα τους με τον άντρα που λάτρευε σε ολόκληρη τη ζωή της.

Προς έκπληξη όλων, σε λιγότερο από 24 ώρες ανακάλυψαν ότι πέθανε κι εκείνη, με τα άψυχα σώματά τους αγκαλιασμένα.

Η στιγμή αυτή απαθανατίστηκε σε μια φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου και συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους αποδεικνύοντας ότι η αγάπη αντέχει μέχρι το τέλος.

Η Jeannette και ο Alexander Toczko τάφηκαν μαζί στο Εθνικό Νεκροταφείο Μιραμάρ στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.