Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Νάτσο Μονρεάλ

Ο Νάτσο Μονρεάλ προστίθεται πλέον στον κατάλογο των πρώην ποδοσφαιριστών. Θα εισέλθει σε ένα στάδιο της ζωής που φέρνει νέες ευκαιρίες, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο.
Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Νάτσο Μονρεάλ
Elena Sanz

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Elena Sanz.

Έχει γραφτεί από Fernando Clementin

Τελευταία ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο πρώην παίκτης της εθνικής Ισπανίας Νάτσο Μονρεάλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Την περασμένη σεζόν, ένας τραυματισμός στο γόνατο τον εμπόδισε να παίξει πολλούς αγώνες. Τώρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό στάδιο της ζωής του με αρκετές προκλήσεις μπροστά του.

Ο Μονρεάλ είχε μια επιτυχημένη καριέρα. Έπαιξε σε δύο από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα του κόσμου: La Liga και Premier League, υπερασπιζόμενος τα χρώματα της Οσασούνα, της Μάλαγα, της Άρσεναλ και της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας έπαιξε 22 παιχνίδια και κλήθηκε ακόμη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

Τον Αύγουστο του 2022, ο αμυντικός αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα νέο στάδιο της ζωής του. Ένα στάδιο που, για τους περισσότερους αθλητές, παρουσιάζει ορισμένες προκλήσεις, όπως θα δούμε παρακάτω.

Ο τραυματισμός στο γόνατο που οδήγησε στην απόσυρση του Νάτσο Μονρεάλ

Πριν εμβαθύνουμε στη ζωή των αθλητών μετά την αποχώρησή τους, αξίζει πρώτα να αφιερώσουμε μερικές γραμμές στον τραυματισμό στο γόνατο που περιέπλεξε την τελευταία χρονιά του Μονρεάλ ως ποδοσφαιριστή. Ο Ισπανός παίκτης από τη Ναβάρα υπέφερε από μια σειρά ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο, τις οποίες προσπάθησε να αποκαταστήσει αρχικά με συντηρητική θεραπεία και στη συνέχεια με αρθροσκόπηση.

Ως αποτέλεσμα αυτών των επιπλοκών, ο αμυντικός μέσος έμεινε εκτός δράσης για 325 ημέρες. Σε αυτό το διάστημα, έχασε συνολικά 51 αγώνες με την ομάδα του, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η τελευταία φορά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν στον τελικό του Copa del Rey 2020/2021, στον οποίο η ομάδα του στέφθηκε πρωταθλήτρια. Εκείνη τη στιγμή, ήταν ήδη τραυματίας.

Nacho Monreal's retirement from professional soccer
Οι τραυματισμοί στο γόνατο είναι πολύ συνηθισμένοι στους ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι παίκτες αναρρώνουν από τους τραυματισμούς τους στο γόνατο και άλλοι όχι.

Αποχώρηση: Ένα δύσκολο στάδιο για έναν αθλητή

Κάποια στιγμή, όλοι οι αθλητές πρέπει να εγκαταλείψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αν δεν το διαχειριστούν αποτελεσματικά, αυτή η μετάβαση μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Πρώτα απ’ όλα, η συνταξιοδότηση συνεπάγεται μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής, εφόσον ο ποδοσφαιριστής δεν συνεχίζει να συνδέεται με το άθλημα με άλλο ρόλο, όπως το να είναι προπονητής. Όταν αποσύρονται από το άθλημά τους, δεν υπάρχουν πλέον καθημερινές προπονήσεις, ταξίδια με την ομάδα ή ευνοϊκά ή άπιαστα αποτελέσματα.

Εκτός από αυτό, σταματά και μια σημαντική πηγή οικονομικού εισοδήματος. Εάν ο αθλητής δεν είχε σωστό οικονομικό προγραμματισμό τα προηγούμενα χρόνια, αυτή η πτυχή μπορεί επίσης να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα άγχους στη “νέα του ζωή”.

Πιστεύουμε ότι μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Πόσους αγώνες παίζουν οι ποδοσφαιριστές ετησίως και ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Μερικές τακτικές για να αντιμετωπίσετε την αθλητική συνταξιοδότηση με υγιή τρόπο

Όπως συμβαίνει και με τους ηλικιωμένους που φτάνουν στην ηλικία να συνταξιοδοτηθούν από την εργασία τους, οι αθλητές έχουν πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο μετά τη συνταξιοδότηση. Η διαφορά είναι ότι το κάνουν με αρκετά περισσότερα χρόνια ζωής, αφού συνήθως είναι γύρω στα 30 όταν συνταξιοδοτούνται.

Σε αυτό το διάστημα, είναι καλή ιδέα να αφιερώσουν χρόνο σε χόμπι και προσωπικά σχέδια που προηγουμένως είχαν αναβληθεί λόγω των αθλητικών τους υποχρεώσεων. Ο οικογενειακός χρόνος θα πρέπει επίσης να αποτελεί προτεραιότητα, δεδομένου ότι πολλοί αθλητές χρειάστηκε συχνά να αφήσουν στην άκρη στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα για πολλά χρόνια.

Η καθιέρωση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου και ο διαχωρισμός σε μίνι-στόχους – πρόκειται για μικρότερες και πιο συγκεκριμένες δράσεις για την καθημερινή ζωή – είναι επίσης μια συνιστώμενη στρατηγική. Φυσικά, πρέπει να αφήνετε χώρο για αναψυχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να είστε ή να αισθάνεστε παραγωγικοί.

Υπό αυτή την έννοια, η φροντίδα της υγείας σας πρέπει επίσης να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Αν και είναι αδιανόητο να συνεχίσετε να βρίσκεστε στην ίδια φυσική κατάσταση που ήσασταν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, η διατήρηση της υγείας σας είναι πάντα ζωτικής σημασίας.

Πολλοί συνταξιούχοι αθλητές χαλαρώνουν με τη νέα τους ρουτίνα, και αυτό μεταφράζεται όχι μόνο σε μια λιγότερο φροντισμένη σιλουέτα, αλλά και σε πιθανές επιπλοκές στην υγεία.

Nacho Monreal's retirement

Τι να κάνετε μετά τη συνταξιοδότηση

Άλλες δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να δοθεί έμφαση μετά τη συνταξιοδότηση είναι οι ακόλουθες:

  • Ξεκινήστε άλλα αθλήματα ή συμμετέχετε σε άλλους κλάδους.
  • Ενισχύστε τον δεσμό σας με τους φίλους και την οικογένειά σας περνώντας περισσότερο χρόνο μαζί τους.
  • Αφιερώστε χρόνο στην ενδοσκόπηση και την αυτογνωσία.
  • Δραστηριοποιηθείτε εθελοντικά σε κοινοτικές πρωτοβουλίες.
  • Αναλάβετε ένα νέο εργασιακό έργο.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Το κύπελλο EURO γυναικών: Γυναίκες ποδοσφαιρίστριες μαγνητίζουν

Νάτσο Μονρεάλ: Ένας ακόμη επαγγελματίας αθλητής που αντιμετωπίζει την απόσυρση

Υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να ερμηνεύσουν αυτή τη νέα πραγματικότητα ως ένα γκρεμό ή ένα τρομακτικό σημείο στη ζωή ενός ατόμου, όπου γίνεται δύσκολο να προχωρήσει μπροστά. Ωστόσο, στην πραγματικότητα πρόκειται περισσότερο για μια ευκαιρία.

Μετά από τόσα χρόνια κάνοντας το ίδιο πράγμα, η αποχώρηση από τον επαγγελματικό αθλητισμό είναι μια επιλογή για να αλλάξει κανείς τον προσανατολισμό του. Μετά την αποχώρησή του, ο Νάτσο Μονρεάλ δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζει τους τραυματισμούς που του προκάλεσαν τόσους πονοκεφάλους στο τέλος της καριέρας του. Όπως έκαναν τόσοι άλλοι πριν από αυτόν, μπορεί να ξεκινήσει μια εξίσου παραγωγική και ευτυχισμένη εποχή στη ζωή του.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Πώς θα επηρεάσει η θερμοκρασία στο Παγκόσμιο Κύπελλο τους παίκτες;
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
Πώς θα επηρεάσει η θερμοκρασία στο Παγκόσμιο Κύπελλο τους παίκτες;

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 πλησιάζει και οι ομάδες ετοιμάζονται. Η θερμοκρασία στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα από τα πιο σημαντικά


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.