Bloody Mary: Ένα νόστιμο κοκτέιλ με χυμό ντομάτας

Θα σας δείξουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε ένα υπέροχο κοκτέιλ "Bloody Mary" στο σπίτι, με και χωρίς αλκοόλ.
Bloody Mary: Ένα νόστιμο κοκτέιλ με χυμό ντομάτας

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουνίου, 2023

Το Bloody Mary είναι ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ που υπάρχουν. Μπορεί να παρασκευαστεί με αλκοόλ, αλλά και χωρίς αλκοόλ, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υγιεινά. Εμείς θα σας δώσουμε τις δύο εναλλακτικές, αν και πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι όσο λιγότερο αλκοόλ περιλαμβάνετε στη διατροφή σας, τόσο το καλύτερο.

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να σημειωθεί ότι το καλύτερο εργαλείο για να εξασφαλίσετε μια καλή κατάσταση ενυδάτωσης είναι το φυσικό μεταλλικό νερό. Σε κάθε περίπτωση, και με μέτρο, άλλα υγρά μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεται η μεγάλη παρουσία αναψυκτικών ή χυμών, κυρίως λόγω της παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων απλών σακχάρων.

Συστατικά για το “Bloody Mary”

Bloody Mary.
Το “Bloody Mary” είναι ένα παραδοσιακό κοκτέιλ που μπορεί να διακοσμηθεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Ανακαλύψτε, παρακάτω, την παραδοσιακή εκδοχή με αλκοόλ. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε ένα εξαίσιο Bloody Mary είναι τα εξής:

 • 60 ml βότκα
 • 2 σταγόνες ταμπάσκο
 • 3 σταγόνες σάλτσα Perrins
 • 1 πρέζα αλάτι αρωματισμένο με σέλερι
 • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 • 10 ml ζωμό βοδινού κρέατος
 • 15 ml χυμό λεμονιού
 • 180 ml χυμό ντομάτας
 • Μίσχος σέλινου και μια φέτα λεμονιού για γαρνιτούρα
 • Θρυμματισμένος πάγος

Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Προσθέστε τη βότκα μαζί με τη σάλτσα Perrins, το ταμπάσκο και το χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ.
 2. Προσθέστε λίγο αλάτι, το ζωμό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 3. Στη συνέχεια, ανακινήστε τα πάντα καλά, ώστε να ενσωματωθούν τα συστατικά. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία με ένα αναδευτήρα κοκτέιλ.
 4. Τέλος, προσθέστε τον χυμό ντομάτας.
 5. Μόλις είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα για το κοκτέιλ. Αρχικά, θρυμματίστε τα παγάκια και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο ποτήρι. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια ως έχουν, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο καλό. Όταν το ποτήρι είναι καλά παγωμένο, σερβίρετε το κοκτέιλ και ολοκληρώστε με ένα κοτσάνι σέλινο και μια φέτα λεμόνι ως διακόσμηση.

“Bloody Mary” χωρίς αλκοόλ

Φυσικά, μπορείτε να ετοιμάσετε και μια μη αλκοολούχα εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4 άτομα σε αυτή την περίπτωση είναι τα εξής:

 • 600 ml χυμό ντομάτας
 • 4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
 • 8 σταγόνες σάλτσα Perrins
 • 12 σταγόνες ταμπάσκο
 • Μια πρέζα αλάτι
 • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
 • Μια πρέζα αλάτι αρωματισμένο με σέλερι
 • Παγάκια
 • 4 κλαδάκια σέλινου για γαρνίρισμα

Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Βάλτε τον χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, τη σάλτσα Perrins, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι σέλερι στο ποτήρι ανάμειξης.
 2. Ανακινήστε καλά και σερβίρετε σε ένα ποτήρι με παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο, ανάλογα με την προτίμησή σας.
 3. Για το τέλος, γαρνίρετε με τα στελέχη σέλινου και είστε έτοιμοι.

Οφέλη του Bloody Mary

Bloody Mary.
Το μη αλκοολούχο “Bloody Mary” θα μπορούσε να προσφέρει διάφορα οφέλη στον οργανισμό σας.

Η κατανάλωση της εκδοχής του Bloody Mary χωρίς αλκοόλ θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την υγεία σας, αν καταναλώνεται με μέτρο και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής. Θα πρέπει να σημειωθεί η παρουσία λυκοπενίου στο κοκτέιλ. Αυτό το αντιοξειδωτικό που υπάρχει στις ντομάτες έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθολογιών.

Επιπλέον, η ίδια αυτή ουσία θα μπορούσε να αποτρέψει την υπερβολική προώθηση των οξειδωτικών διεργασιών, μειώνοντας τη συχνότητα εμφάνισης άλλων τύπων σύνθετων παθολογιών. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biomedicine & Pharmacotherapy, η τακτική κατανάλωσή της συνδέεται με μείωση των δεικτών που σχετίζονται με τον καρκίνο του προστάτη.

Ένα άλλο θετικό σημείο αυτού του μη αλκοολούχου κοκτέιλ είναι ότι δεν έχει πρόσθετα σάκχαρα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εν λόγω θρεπτικά συστατικά μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή και την οξείδωση εσωτερικά. Επίσης, έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία του παγκρέατος αυξάνοντας τις πιθανότητες να πάθετε διαβήτη τύπου 2 με την πάροδο των χρόνων.

Ετοιμάστε ένα “Bloody Mary” στο σπίτι με απλό τρόπο

Όπως είδατε, υπάρχουν πολύ εύκολοι τρόποι για να ετοιμάσετε ένα Bloody Mary στο σπίτι, ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ που υπάρχουν. Ωστόσο, συνιστούμε πάντα τη μη αλκοολούχα εκδοχή, καθώς είναι πολύ πιο ασφαλής για την υγεία σας μεσοπρόθεσμα. Αν και μέχρι πρόσφατα ισχυρίζονταν το αντίθετο, το αλκοόλ είναι μια τοξική ουσία για τον οργανισμό, ανεξάρτητα από την ποσότητα που καταναλώνεται.

Τέλος, να θυμάστε ότι όταν ο στόχος είναι να βελτιώσετε την υγεία σας, δεν αρκεί να φροντίζετε μόνο τη διατροφή σας. Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο τι πίνετε και στην κατάσταση ενυδάτωσης. Τα υγρά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες απλών σακχάρων πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο, καθώς έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πάγκρεας και στο μεταβολικό σύστημα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Przybylska, S., & Tokarczyk, G. (2022). Lycopene in the Prevention of Cardiovascular Diseases. International journal of molecular sciences23(4), 1957. https://doi.org/10.3390/ijms23041957
 • Mirahmadi, M., Azimi-Hashemi, S., Saburi, E., Kamali, H., Pishbin, M., & Hadizadeh, F. (2020). Potential inhibitory effect of lycopene on prostate cancer. Biomedicine & pharmacotherapy = Biomedecine & pharmacotherapie129, 110459. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2020.110459
 • Yoshida, Y., & Simoes, E. J. (2018). Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Current diabetes reports18(6), 31. https://doi.org/10.1007/s11892-018-1004-6

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.