Δαχτυλίδι πέους: Πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά

Από όλα τα διαθέσιμα σεξουαλικά παιχνίδια, το δαχτυλίδι πέους είναι ένα από τα πιο συνιστώμενα. Σας δείχνουμε πώς να το χρησιμοποιείτε για να κάνετε το σεξ να διαρκεί περισσότερο.
Δαχτυλίδι πέους: Πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 04 Απριλίου, 2023

Όλο και περισσότερα ζευγάρια ενθαρρύνονται να πειραματιστούν στη σεξουαλική σφαίρα προκειμένου να αναζητήσουν την ευχαρίστηση και να ζήσουν διασκεδαστικές και ικανοποιητικές εμπειρίες. Για ορισμένους, τα ερωτικά παιχνίδια είναι ένα στοιχείο για να τροφοδοτήσουν το πάθος στο κρεβάτι, ενώ για άλλους είναι ένας τρόπος για να το διατηρήσουν. Για τους πιο τολμηρούς, αποτελούν μια πρόσθετη πρόκληση. Το δαχτυλίδι πέους είναι ένα από τα ερωτικά παιχνίδια με τις περισσότερες εκπλήξεις.

Ξέρετε τι είναι το δαχτυλίδι πέους;

Είναι ένα ερωτικό παιχνίδι που επιτρέπει την αύξηση της ροής του αίματος στο ανδρικό μέλος. Αυτό που κάνει είναι να συγκρατεί τη ροή του αίματος στο πέος, ώστε να εξασφαλίζει μεγαλύτερης διάρκειας στύση και πιο παρατεταμένη συνουσία. Δεν διακόπτει την κυκλοφορία στο πέος, αλλά επιβραδύνει τη ροή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το παιχνίδι έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή στο κοινό, ειδικά για όσους θέλουν να κάνουν τη νύχτα να διαρκέσει περισσότερο.

Anillo para el pene

Πώς να φορέσετε το δαχτυλίδι πέους;

Η τοποθέτηση ενός δαχτυλιδιού μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση, ειδικά για όσους δεν έχουν εμπειρία στη χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών. Ευτυχώς, η διαδικασία είναι πολύ απλή, αν και είναι σημαντικό να το κάνετε με το πέος σε ημι-στύση ή όταν είναι ημι-σκληρό.

Θα χρειαστεί μόνο να κρατήσετε το πέος με το ένα χέρι και να σύρετε το δαχτυλίδι στη βάση, μπροστά ή πίσω από τους όρχεις. Ο άνδρας πρέπει να βεβαιωθεί ότι αισθάνεται άνετα με το παιχνίδι και ότι δεν τσιμπάει ή πιέζει υπερβολικά, ώστε να μην διακόψει τη σεξουαλική πράξη.

Συμβουλές για την ασφαλή χρήση

Παρόλο που ο δακτύλιος είναι πολύ εύκολος στο χειρισμό, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, ειδικά όταν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, μπορείτε να απολαύσετε μια απίστευτη βραδιά και οι δυο σας.

1. Χρόνος χρήσης

Καλό είναι να μην ξεπερνάτε τα 30 λεπτά συνεχούς χρήσης. Να θυμάστε ότι επιβραδύνετε την κυκλοφορία του αίματος, ακόμη και αν δεν έχει διακοπεί εντελώς.

2. Φοράτε το δαχτυλίδι πέους πάντα από πάνω το προφυλακτικό

Αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, βάλτε πρώτα το προφυλακτικό και από πάνω το δαχτυλίδι πέους. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι προφανές, αλλά έχει υπάρξει κάποια σύγχυση σχετικά με αυτό το βήμα.

3. Ένα ή δύο, όποιο σας φαίνεται καλύτερο

Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα, μπορούν να τοποθετήσουν το δαχτυλίδι στη βάση του πέους, μπροστά ή πίσω από το όσχεο. Όταν η επιλογή είναι να πειραματιστούν με δύο, ένα θα πάει σε κάθε πλευρά.

Το σημαντικό είναι να αισθάνεστε άνετα και να ζήσετε αυτή την περιπέτεια με φυσικό τρόπο. Είναι μια εμπειρία που θα απολαύσουν και οι δύο σύντροφοι, οπότε χαλαρώστε.

4. Καλύτερα με λιπαντικά

Για να αποφύγετε τραυματισμούς ή δυσφορία, συνιστάται να το συνοδεύετε με λιπαντικά με βάση το νερό. Μπορεί να λιπαίνεται σε δύο περιπτώσεις: κατά την εισαγωγή και κατά την αφαίρεση.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Πώς η διατροφή ενός άνδρα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματός του

5. Αφαιρέστε την κατάλληλη στιγμή

Υπάρχουν δύο κλειδιά που σηματοδοτούν τη στιγμή που πρέπει να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι πέους. Το ένα έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα που φοριέται και δεν πρέπει να ξεπερνιέται. Το άλλο σχετίζεται άμεσα με την εκσπερμάτιση, συνιστάται πάντα να αφαιρείται ο δακτύλιος πριν φτάσετε στην κορύφωση.

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό δαχτυλίδι πέους;

Anillo rojo para el pene

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία δακτυλιδιών πέους, οπότε μπορεί να έχετε αμφιβολίες για το ποιο να επιλέξετε. Το καλύτερο είναι να αγοράσετε ένα με το σωστό μέγεθος, το οποίο δεν πιέζει, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποια είναι τα πραγματικά μέτρα του πέους σε στύση.

Εάν δεν γνωρίζετε το ακριβές μέγεθος του πέους, συνιστάται να επιλέξετε ένα μοντέλο από πιο ελαστικά υλικά. Μπορεί να είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη, καουτσούκ ή ζελέ, τα οποία προσαρμόζονται εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε μέχρι να αρχίσει να φθείρεται η σιλικόνη.

Υπάρχουν ορισμένα δαχτυλίδια που είναι δονητές. Έχουν την ίδια λειτουργία στους άνδρες, αλλά παρέχουν ένα επιπλέον όφελος στις γυναίκες, καθώς διεγείρουν την κλειτορίδα. Μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και με εφεδρική μπαταρία, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά σε άλλη περίσταση.

Λανθασμένες πεποιθήσεις σχετικά με τα δαχτυλίδια πέους

Όπως σε όλα σχεδόν τα θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, υπάρχουν μύθοι σχετικά με τη χρήση των δαχτυλιδιών πέους.

  • Είναι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν είναι αλήθεια. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άνδρες όλων των ηλικιών.
  • Αυξάνουν το μέγεθος του πέους. Αυτή είναι μια ακόμα λανθασμένη πεποίθηση. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι καθώς μειώνεται η κυκλοφορία, παίρνει το πέος μια πιο παχιά εμφάνιση.

Πρόσθετες σκέψεις για τη χρήση αυτών των δαχτυλιδιών

Οι άνδρες που έχουν κυκλοφοριακά ή καρδιακά προβλήματα θα πρέπει να απέχουν από τους πειραματισμούς με αυτά τα ερωτικά παιχνίδια. Δεν συνιστάται η έκθεση του σώματος σε έναν εξωτερικό παράγοντα που τροποποιεί τη λειτουργία του. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τη χρήση τους.

Από την άλλη πλευρά, το δαχτυλίδι πέους δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν λαμβάνετε χάπια για τη διατήρηση της στύσης. Ο συνδυασμός και των δύο στοιχείων μπορεί να έχει αντιπαραγωγικά αποτελέσματα, δημιουργώντας μια μακροχρόνια και επώδυνη στύση.

Επιπλέον, όσοι έχουν πολλές τρίχες στο εφηβαίο θα πρέπει να ξυρίζουν την περιοχή πριν τοποθετήσουν το δαχτυλίδι. Εάν απολαμβάνετε αυτά τα ερωτικά παιχνίδια με τον σύντροφό σας, μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις συναντήσεις, να αλλάξετε χρώματα ή σχέδια.

Ένα ασφαλές σεξουαλικό παιχνίδι

Όπως μπορείτε να δείτε, το δαχτυλίδι πέους είναι ένα ασφαλές παιχνίδι που είναι εύκολο στη χρήση και εγγυάται σεξουαλική ικανοποίηση για εσάς και τον σύντροφό σας όταν χρησιμοποιείται σωστά. Ακολουθώντας τις συμβουλές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, δεν θα έχετε τίποτα να φοβάστε, οπότε προχωρήστε και δοκιμάστε το.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Felitti, Karina. (2016). Juegos y juguetes para la liberación sexual femenina. Apuntes de investigación del CECYP, (28) Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-98142016000200009&lng=es&tlng=es.
  • González Malagón, Jesús Ezequiel. (2011). Estrangulación de la raíz del pene. Presentación de caso. Revista de Ciencias Médicas de Pinar del Río15(1), 198-205. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-31942011000100017&lng=es&tlng=es.
  • Kilmann, P. R., & Auerbach, R. Treatments of premature ejaculation and psychogenic impotence: A critical review of the literature. Archives of Sexual Behavior. 1979; 8(1): 81-100.
  • Rodríguez Gómez, I., Álvarez Castelo, L., Rodríguez-Rivera García, J., Chantada Abal, V., López García, D., & González Martín, M.. (2007). Atrapamiento peneano por anillos metálicos. Archivos Españoles de Urología (Ed. impresa)60(9), 1144-1145. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06142007000900020&lng=es&tlng=es.
  • Shridharani, A. N., & Brant, W. O. The treatment of erectile dysfunction in patients with neurogenic disease. Translational andrology and urology. 2016; 5(1): 88.
  • Stein MJ, Lin H, Wang R. New advances in erectile technology. Therapeutic Advances in Urology. 2014.
  • Forrester, Mathias. (2022). Penis Ring Injuries Treated at Emergency Departments. Journal of Sex & Marital Therapy. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33734034/

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.