Οι 8 πιο συναρπαστικές και ευχάριστες σεξουαλικές στάσεις

Γνωρίζετε ποιες σεξουαλικές στάσεις προσφέρουν τη μεγαλύτερη διασκέδαση και ευχαρίστηση; Θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε αυτό το άρθρο.
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Τι θα ήταν το σεξ χωρίς τις διάφορες σεξουαλικές στάσεις; Σίγουρα θα ήταν μια πολύ μονότονη δραστηριότητα. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει. Και, στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της γοητείας του σεξ έγκειται στις δυνατότητες της κίνησης και στη διασκέδαση που συνεπάγεται η αλλαγή.

Η ευχαρίστηση συμβαδίζει με τη δημιουργικότητα και τη δέσμευση που επιδεικνύεται στην οικειότητα. Εδώ έγκειται η σημασία των σεξουαλικών στάσεων: προάγουν την απόλαυση μέσω της επιθυμίας και του πάθους. Με άλλα λόγια: κάνουν την κορύφωση πιο πικάντικη.

Φυσικά, η επικοινωνία μεταξύ των εραστών είναι το κλειδί. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες στάσεις αρέσουν περισσότερο στον άλλον, ποιες σας αρέσουν και στους δύο και ούτω καθεξής. Υπό αυτή την έννοια, για να πετύχετε τον οργασμό πρέπει να τολμήσετε να μιλήσετε γι’ αυτό. Αξίζει να αφήσετε τα ταμπού πίσω σας και να γνωριστείτε καλύτερα. Άλλωστε, η ειλικρινής συζήτηση μπορεί να προσθέσει περισσότερη φαντασία στην σχέση.

Γιατί να δοκιμάσετε νέες σεξουαλικές στάσεις;

Το σεξ είναι μια μεγάλη πηγή ευεξίας, αφού συμβάλλει στη σωματική και ψυχολογική μας υγεία με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να απαλλαγούμε από το άγχος, διευκολύνει τον ύπνο και βελτιώνει τη διάθεσή μας. Ωστόσο, όταν οι σεξουαλικές σχέσεις γίνονται ρουτίνα και μονότονες, το ενδιαφέρον μπορεί να χαθεί. Ως εκ τούτου, η δοκιμή νέων και διαφορετικών σεξουαλικών στάσεων αποτελεί μεγάλο κίνητρο.

Από αυτή την άποψη, μια από τις κύριες αναφορές είναι το Kamasutra, αυτό το αρχαίο ινδουιστικό κείμενο που όλοι έχουμε ακούσει και που αποτελεί μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια του σεξ. Ανάμεσα στις πολλαπλές “τεχνικές” ή σεξουαλικές στάσεις που προτείνει το Kamasutra πρέπει να επιλέξουμε εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες μας ως ζευγάρι.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να προωθήσετε τον γυναικείο οργασμό θα είναι σημαντικό να ασχοληθείτε με τη διέγερση της κλειτορίδας. Αντίθετα, αν αναζητάτε μια πιο ψυχολογική διέγερση μπορείτε να δοκιμάσετε επιλογές που σας φαίνονται πιο παρορμητικές. Σε αυτή την περίπτωση, σας προσφέρουμε μια συλλογή από απλές στάσεις που θα είναι πολύ ευχάριστες και για τους δύο.

Οι 8 σεξουαλικές στάσεις που δίνουν περισσότερη ευχαρίστηση

Αν και είναι αλήθεια ότι κάθε άτομο είναι διαφορετικό, υπάρχουν αρκετές σεξουαλικές στάσεις που ανάβουν τη φλόγα του πάθους . Ας τις δούμε:

1. Το λουλούδι του λωτού

Το λουλούδι του λωτού είναι ιδανικό για εκείνους τους εραστές που επιθυμούν να δημιουργήσουν οπτική επαφή για μεγάλο χρονικό διάστημα και, ταυτόχρονα, να μοιραστούν μια αργή και συγχρονισμένη συνουσία. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ρομαντική στάση. Ο ρυθμός καθορίζεται από τη γυναίκα, γεγονός που μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό και για τους δύο.

2. Σεξουαλικές στάσεις: Πόδια στους ώμους

Αυτή η στάση έχει σχεδιαστεί για να απολαμβάνετε βαθιά διείσδυση. Ανάλογα με την κατάσταση και τη συχνότητα του ρυθμού που έχουν οι εραστές, η στάση αυτή θα προσφέρει πολύ εύκολα οργασμό.

3. Στην άκρη του κρεβατιού

Αυτή η πολύ απολαυστική σεξουαλική στάση εκτελείται πολύ συχνά, επειδή περιλαμβάνει μια πολύ παθιασμένη προσέγγιση και μια έντονη εμπειρία. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το ζευγάρι πρέπει να τοποθετηθεί στην άκρη της επιφάνειας του κρεβατιού. Εδώ, ο άνδρας θα είναι το στήριγμα και η γυναίκα θα ηγηθεί του ρυθμού διείσδυσης.

4. Το κουτάλι ή Spooning

Προφανώς, αυτή η στάση προάγει το υπερβολικό πάθος αλλά και ενισχύει ένα ειδύλλιο. Για να μπορέσετε να εκτελέσετε την περίφημη στάση του spooning θα πρέπει και οι δύο να βρίσκονται σε ένα κρεβάτι ή σε μια επιφάνεια που είναι άνετη.

Οι εραστές βρίσκουν αυτή τη στάση πολύ διασκεδαστική. Αυτή η στάση είναι ιδανική για τη γυναικεία απόλαυση (ακόμη και για τις έγκυες γυναίκες), επειδή εντείνει τις αισθήσεις στην κλειτορίδα. Απολαύστε τη με τον σύντροφό σας!

Πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει επίσης να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Είναι αλήθεια ότι το σεξ καίει περισσότερες θερμίδες από τον αθλητισμό;

5. Σεξουαλικές στάσεις: Συνουσιακή ευθυγράμμιση

Πρόκειται για μια παραλλαγή της κλασικής ιεραποστολικής στάσης που επιτρέπει την έντονη διέγερση της κλειτορίδας. Χάρη σε αυτό, και σύμφωνα με διάφορες μελέτες, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών φτάνει σε οργασμό σε αυτή τη στάση.

Για να την πραγματοποιήσετε, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την ιεραποστολική στάση, τοποθετώντας όμως τον άνδρα ελαφρώς ψηλότερα (με το στήθος του στο ύψος των ώμων της συντρόφου). Επιπλέον, οι κινήσεις πρέπει να είναι ταλαντευόμενες, πάνω-κάτω, ώστε το πάνω μέρος του πέους να μπορεί να διεγείρει την κλειτορίδα.

6. Στον τοίχο

Το ζευγάρι χρησιμοποιεί τον τοίχο ως στήριγμα για να κάνει σεξ “στον αέρα”. Φυσικά, αυτό απαιτεί από τον άνδρα να είναι αρκετά δυνατός για να κρατήσει τη σύντροφό του ενώ εκτελεί τη διείσδυση. Η εμπειρία είναι πολύ διασκεδαστική, αφού ο άνδρας αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης και του περιβάλλοντος.

7.”Στα τέσσερα” ή ”doggy style”

Αν και πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές σεξουαλικές στάσεις στο σεξ, εξακολουθεί να είναι συναρπαστική και ευχάριστη (ειδικά για τις γυναίκες). Είναι προφανώς εμπνευσμένη από τη συνουσία των ζώων και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κυριαρχίας-υποταγής που είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Με το doggy style, ο οργασμός είναι κάτι παραπάνω από εγγυημένος.

Η γυναίκα πρέπει να ακουμπήσει στα γόνατά της και να ακουμπήσει τα χέρια της στο πάτωμα για να στηριχτεί σαν να ήταν “στα τέσσερα”. Ο άνδρας διεισδύει στη γυναίκα κρατώντας την από τη μέση. Μπορεί επίσης να της δώσει μερικά απαλά χαστούκια ή χάδια στους γλουτούς.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Κάντε το άλμα προς μια ζωή χωρίς φόβο.

8. Σεξουαλικές στάσεις: Αντεστραμμένη καουμπόισσα

Αυτή είναι μία από τις πιο ευχάριστες σεξουαλικές στάσεις, ειδικά για όσους είναι οπτικοί τύποι. Σε αυτή τη στάση, ο άνδρας ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια του τεντωμένα και η σύντροφος κάθεται καβάλα στους γοφούς του, αντικρίζοντας τα πόδια του. Στηριζόμενος στα γόνατά του, μπορεί να ελέγχει την κίνηση.

Σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε τις στάσεις γιόγκα που ονομάζονται “αγελάδα” και “γάτα”, καθώς ευνοούν τόσο την οπτική όσο και τη σωματική απόλαυση του ζευγαριού.

Με αυτές τις σεξουαλικές στάσεις μπορείτε να ανακαλύψετε την απόλαυση με υγιεινό και ερωτικό τρόπο. Να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να διατηρείτε καλή επικοινωνία με τον σύντροφό σας πριν ξεκινήσετε. Αναζητήστε τους οργασμούς του συντρόφου σας και θα προωθήσετε μια υπέροχη εμπειρία.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Vatsyayana, M. (2011). Kama sutra. Nova Fronteira.
  • Eichel, E. W., De Simone Eichel, J., & Kule, S. (1988). The technique of coital alignment and its relation to female orgasmic response and simultaneous orgasm. Journal of Sex & Marital Therapy14(2), 129-141.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.