Πώς να διακοσμήσετε τα καλύμματα των καθισμάτων τουαλέτας

Θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας πιο κομψό; Αν ναι, θα πρέπει να διακοσμήσετε τα καλύμματα του καθίσματος τουαλέτας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τέσσερις ενδιαφέροντες τρόπους για να το κάνετε.
Πώς να διακοσμήσετε τα καλύμματα των καθισμάτων τουαλέτας

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου, 2022

Αν έχετε κουραστεί με την παλιά σας τουαλέτα, τώρα είναι η ώρα να ρισκάρετε. Η τουαλέτα έχει πρακτικές λειτουργίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει στιλ. Ανακαλύψτε αυτές τις καινοτόμες ιδέες για τα καλύμματα των καθισμάτων τουαλέτας!

Το σπίτι των ονείρων σας θα πρέπει να διαθέτει την ιδανική τουαλέτα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μερικές καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις που θα δώσουν προσωπικότητα και στιλ στο σπίτι σας ώστε οι επισκέπτες σας να μην μπορούν να σταματήσουν να μιλούν για το μπάνιο σας. Θα ρισκάρετε λοιπόν;

Πώς να διακοσμήσετε τα καλύμματα καθισμάτων τουαλέτας

1. Επιλέξτε ένα πρωτότυπο αλλά πρακτικό υλικό

a bathroom
Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κατάλληλο υλικό για να διευκολύνετε τον καθαρισμό και την απολύμανση της τουαλέτας.

Οι τουαλέτες χρειάζονται συνεχή καθαρισμό για να αποφεύγονται οι μολύνσεις και η συσσώρευση μυκήτων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό για τη διακόσμηση του καπακιού.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές επιλέγουν διάφορους τύπους πλαστικού, ξύλου και πορσελάνης. Υπάρχουν επίσης τουαλέτες από χάλυβα. Εν ολίγοις, οποιοδήποτε αδιάβροχο και λείο υλικό θα λειτουργήσει.

Η ποικιλία των υλικών για τη διακόσμηση της τουαλέτας μπορεί να είναι πολύ πρωτότυπη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ακατάλληλες επιλογές όσον αφορά την κάλυψη του καπακιού, όπως, για παράδειγμα, το ύφασμα ή το μαλλί. Παρόλο που μπορεί να προσφέρουν κάποιο μαξιλάρι και ζεστασιά όταν κάθεστε, είναι πολύ ανθυγιεινά.

Διαβάστε περισσότερα: Φυσικά καθαριστικά για το μπάνιο

2. Καθίσματα τουαλέτας από πολυρεζίνη

Θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας μια πιο τροπική πινελιά; Θέλετε να δοκιμάσετε τα θαλάσσια μοτίβα; Αν ναι, τότε η πολυρεζίνη ή η ρητίνη πολυαιθυλενίου μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Με αυτό το υλικό, μπορείτε να προσθέσετε αντικείμενα όπως κοχύλια, αστερίες ή ακόμη και λουλούδια στο καλούπι του καθίσματος τουαλέτας. Αυτό γίνεται πριν στεγνώσει και στερεοποιηθεί η ρητίνη.

Ένα άλλο διακοσμητικό στυλ που χρησιμοποιείται με τη ρητίνη πολυαιθυλενίου είναι η απομίμηση σπασμένων πλακιδίων ως μωσαϊκό. Αυτή η αρχιτεκτονική τεχνική που διαδόθηκε από τον γνωστό Καταλανό Αντόνι Γκαουντί παρέχει ένα γεωμετρικό και οργανικό στυλ στην ασυμμετρία των πλακιδίων. Είναι αναμφίβολα μια καλή επιλογή που πρέπει να εξετάσετε!

3. Οι καινοτόμες ιαπωνικές τουαλέτες

decorate toilet seat covers
Οι ιαπωνικές τουαλέτες έχουν αποκτήσει δημοτικότητα για τα καινοτόμα σχέδιά τους. Επιπλέον, είναι πολύ προηγμένες τεχνολογικά.

Αν μιλάμε για καινοτομία και τεχνολογία που εφαρμόζεται στον κόσμο των μπάνιων, πρωτοπόροι είναι (όπως σχεδόν πάντα) οι Ιάπωνες. Σχεδόν το 80% του ιαπωνικού πληθυσμού χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές τουαλέτες.

Πρόκειται για έναν τύπο τουαλέτας που φροντίζει τη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση των καπακιών. Επιπλέον, αυτές οι τουαλέτες χρησιμοποιούνται και ως μπιντέ με ρυθμιστή θερμοκρασίας, ακόμη και με λειτουργίες στεγνώματος. Είναι επίσης η πιο οικολογική επιλογή, καθώς δεν απαιτούν χαρτί υγείας, το οποίο μολύνει τα ποτάμια και τις θάλασσες. Επιπλέον, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση των καπακιών.

Αν και η τιμή τους είναι υψηλότερη, προσφέρουν ορισμένα πλεονεκτήματα που κάνουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις συμβατικές. Το θερμαινόμενο κάθισμα ή το καπάκι που ανοίγει και κλείνει αυτόματα, η λειτουργία μπιντέ, οι διαφορετικοί τύποι καθαρισμού με πίδακες νερού, ακόμα και το νυχτερινό φως είναι κοινά χαρακτηριστικά.

Είναι αναμφίβολα μια ελκυστική πρόταση που εισέρχεται σταδιακά στη διεθνή αγορά.

Διαβάστε περισσότερα: Ξύδι για τους κάλους στα πόδια

4. Ξύλινα καλύμματα καθισμάτων τουαλέτας

Τέλος, το ξύλο ντύνει τους χώρους και τους δίνει μια αίσθηση σπιτικής ζεστασιάς, ώστε να μπορεί να αντισταθμίσει τη συνήθη απρόσωπη ατμόσφαιρα του μπάνιου. Αυτό το ευγενές υλικό έχει άπειρες χρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καπακιών τουαλέτας.

Το πρώτο πλεονέκτημα είναι ο τρόπος που το αισθάνεστε όταν κάθεστε, καθώς δεν είναι τόσο ψυχρό όσο τα πορσελάνινα καπάκια. Επιπλέον, σας βοηθά να αποφύγετε εκείνη την πρώτη άβολη στιγμή που κάθεστε σε μια κρύα επιφάνεια (ειδικά το χειμώνα)!

Δεύτερον, αν πρόκειται να αγοράσετε ένα ξύλινο καπάκι, είναι σημαντικό να είναι καλής ποιότητας ξύλο και να είναι καλά επεξεργασμένο με σμάλτα και βερνίκια που το προστατεύουν από την υγρασία. Να θυμάστε ότι θα βρίσκεται σε ένα μέρος που θα έρχεται σε συνεχή επαφή με το νερό και καλό είναι να είναι πολύ καλά προστατευμένο.

Τώρα έχετε μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε τα καπάκια του καθίσματος της τουαλέτας σας! Ωστόσο, νέες προτάσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται συνεχώς, όπως π.χ. καλύμματα με βελονάκι, χαραγμένες χιουμοριστικές φράσεις ή ακόμα και εξατομικευμένα σχέδια.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Jaglarz, A. (2015). Sustainable Development in the Concepts of Modern Bathrooms. Procedia Manufacturing. https://doi.org/10.1016/j.promfg.2015.07.481
  • Baño, A. (2011). La arquitectura bioclimática: términos nuevos, conceptos antiguos. Introducción al diseño de espacios desde la óptica medioambiental. Dpto. de Arquitectura de la Universidad de Alcalá.
  • Danielski, I., Engineering, S. B., Svensson, M., Engineering, S. B., & Engineering, S. B. (2013). Adaption of the passive house concept in northern Sweden – a case study of performance. In Passivhus Norden 2013, Göteborg,Sweden, 15-17 October 2013.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.