Πώς να κάνετε έναν καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων σας

Για να διατηρήσουμε την υγεία των πνευμόνων και των βρόγχων μας, εκτός από την επαφή με τη φύση όποτε μπορούμε, είναι επίσης πολύ σημαντικό να μάθουμε να αναπνέουμε συνειδητά.
Πώς να κάνετε έναν καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων σας
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου, 2022

Ακούμε συχνά για την ανάγκη να κάνουμε μια θεραπεία καθαρισμού για το συκώτι, τα νεφρά, το δέρμα ή ακόμη και το έντερο. Ωστόσο, γιατί δεν ακούμε ποτέ για τον καθαρισμο των πνευμόνων και των βρόγχων; Εξάλλου, αυτά τα όργανα υποφέρουν καθημερινά από τις εξωτερικές συνέπειες της ρύπανσης και τις συσσωρευμένες τοξίνες.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να κάνετε έναν καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων για να βελτιώσετε το αναπνευστικό σας σύστημα και τη συνολική σας υγεία. Μην ανησυχείτε, πρόκειται για φυσικές, ανέξοδες και πολύ απλές λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε στην πράξη!

Τι είναι ο καθαρισμός των πνευμόνων και των βρόγχων;

Ο καθαρισμός των πνευμόνων και των βρόγχων διαφέρει από εκείνους που επικεντρώνονται σε άλλα όργανα, καθώς απαιτεί σημαντικές αλλαγές στη ζωή και τα αποτελέσματά του χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Για το λόγο αυτό, αντί να τον κάνουμε για 15 ημέρες ή ένα μήνα, πρόκειται περισσότερο για την ενσωμάτωση αυτών των αλλαγών σταδιακά και σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε ατόμου.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η κατάσταση των πνευμόνων μας αντανακλάται στο δέρμα μας. Αυτό το όργανο εκτελεί το μέγιστο έργο αναγέννησης από τις 3 έως τις 5 το πρωί και επηρεάζεται πολύ αρνητικά από το αίσθημα της θλίψης, σύμφωνα με αυτό το σύστημα πεποιθήσεων.

Στη συνέχεια, ας δούμε μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε έναν σωστό καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων με φυσικό τρόπο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα παρατηρήσετε πώς βελτιώνεται αισθητά η γενική σας υγεία!

Κινηθείτε και ιδρώστε

Πώς να κάνετε έναν καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων σας
Η άσκηση αποτελεί κρίσιμο μέρος κάθε καθαρισμού.

Η άσκηση δεν μπορεί να λείπει από κανενός είδους καθαρισμό. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να κάνουμε μια άσκηση μέτριας έντασης τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Αρκούν μόλις 20 ή 30 λεπτά, αν μπορείτε να αρχίσετε να ιδρώνετε σε αυτό το διάστημα.

Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν ιδρώνουν εύκολα, μπορείτε να συνηθίσετε να καταναλώνετε τζίντζερ κάθε μέρα για να ενισχύσετε αυτόν τον μηχανισμό. Αυτό μπορεί να καταναλωθεί σε αφεψήματα, σε ροφήματα και smoothies ή ως καρύκευμα.

Ελάτε σε επαφή με τη φύση

Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη φύση έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι εκείνων που ζουν σε πόλεις, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την υγεία των πνευμόνων.

Επειδή όμως είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον τόπο που ζούμε από τη μια μέρα στην άλλη, καλό είναι να προσπαθούμε να δραπετεύουμε κάθε τόσο σε απομακρυσμένα μέρη στα βουνά ή στην παραλία. Αυτό μας επιτρέπει να αναπνέουμε καθαρότερο αέρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε γυμναστική σε αυτά τα μέρη για να βελτιώσουμε το έργο των πνευμόνων μας.

Δοκιμάστε καγιέν για να διασπάσετε τη βλέννα

Πώς να κάνετε έναν καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων σας
Το πιπέρι καγιέν έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία και μπορεί επίσης να βοηθήσει τον οργανισμό να διασπάσει τη βλέννα.

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα μπαχαρικό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κυκλοφορίας, την παροχή ζεστασιάς και τη βοήθεια στην απομάκρυνση της βλέννας. Για το λόγο αυτό, είναι μια καλή προσθήκη για τον καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την κατανάλωσή του σε μικρές ποσότητες, για παράδειγμα, με μια πρέζα μόνο που προστίθεται στα καθημερινά γεύματα. Με την πάροδο των ημερών, μπορείτε να αυξήσετε λίγο τη δόση, αν ο οργανισμός δεν έχει ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε αυτό το πικάντικο συστατικό.

Αγοράστε μερικά φυτά Potus για το σπίτι σας

Plants at home

Η ύπαρξη φυτών στο σπίτι σας μπορεί να βοηθήσει στον φυσικό καθαρισμό του αέρα.

Αν και συχνά ζούμε στην πόλη, μπορούμε επίσης να κάνουμε μικρές αλλαγές για να αναπνέουμε καθαρότερο αέρα. Μια απλή συμβουλή για να το πετύχετε αυτό είναι να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα από τις τοξικές ουσίες στο σπίτι σας, όπως είναι η περίπτωση του Potus.

Το Potus μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα χωρίς κανένα κίνδυνο. Αυτό το φυτό θα εξαλείψει τα σωματίδια φορμαλδεΰδης, ξυλόλης και βενζολίου που συσσωρεύονται στα σπίτια. Πρόκειται για τοξίνες που, όταν τις αναπνέουμε, μπορούν να μας προκαλέσουν πολλών ειδών ενοχλήσεις.

Ένα άλλο από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτού του φυτού είναι ότι δεν απαιτεί μεγάλη φροντίδα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι είναι τοξικό για τα κατοικίδια ζώα.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη γλυκόριζα εδώ: Πώς να φτιάξετε ένα σιρόπι για τον βήχα

Μάθετε να αναπνέετε συνειδητά για να κάνετε καθαρισμό των πνευμόνων και των βρόγχων

Φαίνεται προφανές, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να μάθετε να αναπνέετε σωστά. Αν ζούμε σε μολυσμένα περιβάλλοντα και επίσης αναπνέουμε χρησιμοποιώντας μόνο ένα μέρος της πνευμονικής μας χωρητικότητας, οι πνεύμονές μας θα έχουν πολύ περιορισμένη λειτουργία και θα καταλήξουν να ατροφούν.

Για το λόγο αυτό, μια πολύ καλή λύση για να καθαρίσετε καλά το αναπνευστικό σύστημα είναι να μάθετε να αναπνέετε σωστά. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την συνειδητοποίηση αυτής της ζωτικής σημασίας πράξης που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε χωρίς να το σκεφτόμαστε και μάλιστα λανθασμένα.

Συχνά, μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές νιώθουμε την ανάγκη να αναπνεύσουμε βαθιά. Σε γενικές γραμμές, τείνουμε να αναπνέουμε πολύ διακριτικά. Επιπλέον, πολλές καταστάσεις δημιουργούν αγωνία, φόβο ή άγχος, γεγονός που περιορίζει ακόμη περισσότερο την αναπνοή μας. Για το λόγο αυτό, από καιρό σε καιρό, είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε μια βαθιά, συνειδητή αναπνοή.

Εν ολίγοις, ο καθαρισμός των πνευμόνων και των βρόγχων είναι μια σταδιακή διαδικασία, η οποία όμως θα προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για τη συνολική μας υγεία. Επιπλέον, δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από μια αλλαγή συνηθειών, δέσμευση και επιμονή.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.