Πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα σας το καλοκαίρι

Η κουζίνα μπορεί επίσης να δείχνει υπέροχη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σήμερα, μοιραζόμαστε μερικές ιδέες για να τις εφαρμόσετε στο σπίτι.
Πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα σας το καλοκαίρι

Έχει γραφτεί από Maria Jimena Freytes

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλη ανακαίνιση για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές απλές ιδέες που σας επιτρέπουν να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα αυτού του χώρου του σπιτιού με λίγα απλά βήματα. Το κλειδί είναι να εκμεταλλευτείτε το φως, τα χρώματα και τα αρώματα αυτής της εποχής του χρόνου. Θα δοκιμάσετε, λοιπόν, κάποια από αυτές τις συμβουλές;

Ιδέες για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας το καλοκαίρι

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που οι περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε υπάρχουν κάποιοι που αποφασίζουν να την ανακαινίσουν. Ευτυχώς, μερικές μικρές αλλαγές είναι αρκετές για να κάνουν μεγάλη διαφορά. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ιδέες.

1. Έχετε μια ανοιχτή κουζίνα

Οι ανοιχτοί χώροι ευνοούν την καλή κυκλοφορία του αέρα, του φωτός και των ανθρώπων. Το καλοκαίρι οι μέρες είναι μεγαλύτερες και οι οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επέκταση του χώρου της κουζίνας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Ίσως η κουζίνα μπορεί να συνδεθεί με την τραπεζαρία με ένα μπαρ με σκαμπό ή έναν πάγκο. Μια ανοιχτή κουζίνα είναι ιδανική για τη διεύρυνση των χώρων κυκλοφορίας. Επιπλέον, δίνει μια αίσθηση ευρυχωρίας και φρεσκάδας.

decorate your kitchen with a bar
Η διατήρηση των χώρων της κουζίνας χωρίς ακαταστασία συμβάλλει στο να αποκτήσει μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας.

2. Βελτιώστε τον φωτισμό

Αν η κουζίνα σας είναι ήδη ενσωματωμένη με το σαλόνι ή την τραπεζαρία, σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φυσικό φως που εισέρχεται από τα παράθυρα. Όταν η φωτεινότητα μοιράζεται σε όλα τα δωμάτια που απαρτίζουν την κουζίνα, θα παρατηρήσετε μεγαλύτερη φωτεινότητα στα έπιπλα και τα άλλα αντικείμενα.

3. Διακοσμήστε με ανοιχτά χρώματα

Γνωρίζουμε ότι τα κατ’ εξοχήν φωτεινά χρώματα είναι το λευκό και το μπεζ. Ωστόσο, η παλέτα είναι πολύ ευρύτερη όσον αφορά τη φωτεινότητα και τη διαύγεια. Για παράδειγμα, το κίτρινο χρώμα – στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του – μπορεί επίσης να δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας σε ένα περιβάλλον όπως η κουζίνα. Ομοίως, αποχρώσεις όπως το πράσινο του νερού ή το μεσογειακό μπλε συμβάλλουν με την καλοκαιρινή τους διάθεση στην κουζίνα.

Ένας καλός τρόπος για να τα ενσωματώσετε είναι μέσω εικόνων, επίπλων, συσκευών, διακοσμητικών, κ.λπ. Όταν το φως εισέρχεται και αντανακλάται σε αυτά τα αντικείμενα, θα παρατηρήσετε τη διαύγεια στο χώρο αυτό.

4. Χρησιμοποιήστε ταπετσαρία

Η ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, αρκεί να την τοποθετήσετε σε σημεία που δεν είναι εκτεθειμένα σε υγρά και λίπη. Η ιδέα είναι να αναζητήσετε floral μοτίβα, πράσινα φύλλα ή φρούτα για να δώσετε ένα υπέροχο καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

5. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά αυτοκόλλητα βινυλίου

Αυτή η επιλογή διακόσμησης είναι εξαιρετικά φιλική προς τον προϋπολογισμό και βολική, αφού μπορείτε να ανανεώσετε τα κομμάτια βινυλίου μόλις τελειώσει το καλοκαίρι. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε πλακάκια, παράθυρα, έπιπλα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Για άλλη μια φορά, τα μοτίβα λουλουδιών και φρούτων θα είναι τα καταλληλότερα για να μεταδώσουν τη φρεσκάδα και το καλοκαιρινό πνεύμα.

6. Διακοσμήστε την κουζίνα σας με εποχιακά φυτά και λουλούδια

Μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις είναι να ποντάρετε σε ανθοσυνθέσεις. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το βάζο σε ένα μέρος όπου υπάρχει άπλετο φυσικό φως για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα.

Μια άλλη καλή επιλογή είναι να προσθέσετε φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν πράσινους τόνους στο περιβάλλον. Αν αναρωτιέστε πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα το καλοκαίρι, τα κοινά και τα αρωματικά φυτά είναι δύο επιλογές χαμηλού κόστους που θα κάνουν τη διαφορά. Αρωματικά φυτά όπως η μέντα, η ρίγανη και το δεντρολίβανο, δίνουν καλοκαιρινό αέρα σε μια κουζίνα.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Πέντε ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας

7. Κρεμάστε καλοκαιρινές φωτογραφίες

Αν και η τοποθέτηση φωτογραφιών δεν είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα διακοσμητικά κόλπα, είναι πολύ χρήσιμες για να δημιουργήσουν μια καλοκαιρινή διάθεση στην κουζίνα. Τα μοτίβα είναι πολύ προσωπικά και εξαρτώνται από το γούστο του καθενός, αν και οι παραλίες, η θάλασσα, τα ποτάμια και κάθε εικόνα που μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι, μπορεί να αποτελούν φανταστικές ιδέες. Ομοίως, τα λουλούδια, τα φρούτα και τα πολλά χρώματα είναι διακοσμητικές επιλογές που ταιριάζουν πολύ καλά.

8. Προσθέστε καλάθια με φρούτα

Εκτός από τα λουλούδια, ένα καλάθι με φρούτα στο κέντρο είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι επίσης ιδανικό να αυξήσουμε την ενυδάτωσή μας το καλοκαίρι, οπότε εκτός από το νερό, καλό είναι να τρώμε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό, όπως τα φρούτα. Μερικά συνιστώμενα φρούτα είναι το πεπόνι, το καρπούζι, ο ανανάς και η παπάγια.

Εκτός από την εξασφάλιση της σωστής ενυδάτωσης, μπορούμε να πούμε ότι ένα καλάθι με φρούτα αποτελεί ένα υγιεινό είδος διακόσμησης!

Decorate your kitchen in the summer
Ένα καλάθι με φρούτα όχι μόνο συμβάλλει στη διακόσμηση, αλλά σας επιτρέπει επίσης να έχετε πρόχειρα υγιεινά και δροσιστικά τρόφιμα.

9. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά σκεύη

Η αλλαγή των σκευών το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια άλλη επιλογή για να δώσετε μια φρέσκια πινελιά στην κουζίνα σας. Μπορείτε να επιλέξετε λουλουδάτα μοτίβα ή φωτεινά και χαρούμενα χρώματα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε καλοκαιρινά αυτοκόλλητα βινυλίου σε γυάλινα μπουκάλια και ποτήρια. Το αποτέλεσμα θα σας αρέσει!

 Απλές αλλαγές για να διακοσμήσετε την κουζίνας σας

Με λίγα λόγια, αρκούν μικρές αλλαγές για να δώσετε μια πιο καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Βασικά στοιχεία όπως καλάθια με φρούτα, φυσικά λουλούδια και πίνακες ζωγραφικής μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Επιπλέον, αξίζει να επιλέξετε αποχρώσεις που φέρνουν φωτεινότητα και φρεσκάδα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Urdampilleta, A., & Martínez-Sanz, J.M., & Julia-Sanchez, S., & Álvarez-Herms, J. (2013). Protocolo de hidratación antes, durante y después de la actividad físico-deportiva. Motricidad. European Journal of Human Movement, 31( ),57-76.[fecha de Consulta 19 de Julio de 2021]. ISSN: 0214-0071.
  • Pérez Castaño, V. (2013). Cocina creativa o de autor. Ediciones Paraninfo, SA.
  • Olivera, M., Ruiz, T., Tarazona, A., & Giraldo, C. (2006). La decoración del hogar rectángulo Flash mosaico de vidrio para la cocina TV la decoración de fondo (G849011-13) hasta la fertilización. Revista Colombiana de Ciencias Pecuarias19(4), 426-436.
  • Falcón, B., & Maribel, Y. Acabados en cerámica y técnicas de decoración.
  • Cepedal, E., & Rodríguez, L. (2002). El papel pintado. De lo artesanal a lo industrial. Fabrikart, (2).
  • Della, B. M. T. (1997). El Gran Libro de la Plantas de Interior. Guía Práctica para conocer e identificar las especies más comunes. GEOPLANETA. Editorial Planeta SA Barcelona, España.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.