Εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων: επιστημονικές εξελίξεις

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στις επιστημονικές εξελίξεις που οδήγησαν στην αναζήτηση ενός εμβολίου κατά των καρκινικών όγκων, στα ευρήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και σε άλλες πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν.
Εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων: επιστημονικές εξελίξεις

Τελευταία ενημέρωση: 26 Φεβρουαρίου, 2019

Μάθετε τα πάντα για το εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων. Πάντα, ο καρκίνος αποτελούσε έναν από τους κύριους στόχους της έρευνας στην αναζήτηση μιας θεραπείας για αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια.

Οι ογκολόγοι ορίζουν τον καρκίνο ως μια ασθένεια που παρουσιάζεται λόγω της παραγωγής ανώμαλων κυττάρων, τα οποία δεν προσαρμόζονται στον φυσικό προγραμματισμό της ζωής τους και τα οποία αναπαράγονται δυσανάλογα, χωρίς να πεθαίνουν.

Κάνουν αυτό με την εξάπλωση σε όλο το σώμα, προκαλώντας τον σχηματισμό εσωτερικών μαζών που ονομάζονται όγκοι.

Ένα εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων;

εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων

Συνολικά, έχουν σημειωθεί πολλές ιατρικές πρόοδοι στη μάχη κατά του καρκίνου. Από την ανίχνευσή του, τον χαρακτηρισμό και την ταξινόμησή του σε πιθανές θεραπείες που αφυπνίζουν την ελπίδα των ασθενών που αγωνίζονται να επιβιώσουν από αυτή την ασθένεια, υπάρχουν νέες εξελίξεις σχεδόν κάθε χρόνο.

Πρώτον, η γνώση του τύπου του καρκίνου επέτρεψε στους ερευνητές να καθορίσουν την εξέλιξη, τις επιπτώσεις και τις συνέπειές του στον οργανισμό. Ευτυχώς, αυτό τους βοήθησε να ανακαλύψουν διάφορες θεραπείες που γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές.

Μεταξύ αυτών των βημάτων, μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ανάπτυξη φαρμάκων που δρουν υπό μορφή εμβολίων. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα παραδοσιακό εμβόλιο. Ωστόσο, έχει παρόμοιο σκοπό.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες) λένε ότι έχουν δοκιμάσει ένα εμβόλιο σε ποντίκια που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με καρκινικά κύτταρα.

Τα αποτελέσματά τους έδειξαν την καταστροφή των όγκων και την εξαφάνιση της μετάστασης στο ζώο.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό είναι ένα καταπληκτικό εύρημα!

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων;

εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων

Το εμβόλιο θα κατευθυνθεί απευθείας στον όγκο. Θα έχει ανοσοδιεγερτικά τα οποία θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση της ανοσολογικής άμυνας που καταστρέφει τον όγκο από μέσα και θα σταματήσει την αναπαραγωγή αυτών των ανώμαλων κυττάρων.

Η σύνθεση αυτού του εμβολίου αντιστοιχεί σε δύο παράγοντες:

  1. Ένα είναι ένα θραύσμα DNA που ονομάζεται CpG.
  2. Το άλλο είναι ένα αντίσωμα εναντίον του ανοσοποιητικού πρωτεϊνικού κυττάρου ΟΧ40.

Το μείγμα αυτών των συστατικών βοήθησε στην εξάλειψη του καρκίνου σε 87 από 90 εργαστηριακά ποντίκια. Επιπλέον, στις τρεις περιπτώσεις που ο όγκος επέστρεψε, μια δεύτερη δόση κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Ronald Levy , ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, εξέφρασε αισιοδοξία σχετικά με τα αποτελέσματα που έδειξαν τα εργαστηριακά ποντίκια. Εξάλλου, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι όγκοι εξαφανίστηκαν. Ο καρκίνος του μαστού, το μελάνωμα και ο καρκίνος του λεμφικού συστήματος ήταν οι τύποι που εξετάστηκαν.

Επισκεφτείτε αυτό το άρθρο: Ένα νέο μόριο δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών και του παγκρέατος

Επιδράσεις αυτών των εμβολίων στους ανθρώπους

εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων

Αυτή η επιστημονική εξέλιξη βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της δοκιμής στα ζώα. Έτσι, δεν το έχουν χρησιμοποιήσει σε ανθρώπους.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν μια αισιόδοξη πρόβλεψη των επιπτώσεων που μπορεί να εμφανιστούν στους ανθρώπους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σχέση με άλλες θεραπείες που είναι πολύ πιο επιθετικές, όπως η χημειοθεραπεία.

Από τις μελέτες τους, οι ερευνητές συνήγαγαν ότι:

  • Η χρήση του μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις παρενέργειες που προκαλούν οι παραδοσιακές μέθοδοι καταπολέμησης του καρκίνου σε ασθενείς με καρκίνο. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μια λιγότερο επεμβατική τεχνική.
  • Επιπλέον, τα αποτελέσματα εμφανίζονται πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή η δράση αυτού του εμβολίου στα εργαστηριακά ποντίκια έδειξε αποτελέσματα μετά από μόλις δέκα ημέρες εφαρμογής.
  • Θα αποτελούσε πολύ πιο προσιτή επιλογή οικονομικά για τον ασθενή.
  • Επιπλέον, καλύπτει ευρύτερο φάσμα δράσεων. Εν κατακλείδι, όχι μόνο επιτίθεται στον όγκο, αλλά βοηθά επίσης τα Τ κύτταρα (κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος) να διασκορπίζονται σε αναζήτηση άλλων κακοήθων κυττάρων.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα κάθε θεραπείας εξαρτάται από κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Ενώ ελπίζουμε ότι αυτή η νέα εναλλακτική λύση θα πάρει το πράσινο φως για να εφαρμοστεί στους ανθρώπους, πρέπει να τονίσουμε ότι το ερευνητικό εργαστήριο στο οποίο ανήκει ο Levy έχει ήδη λάβει την άδεια δημιουργίας του rituximab. Αυτό είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα εγκεκριμένο για χρήση ως θεραπεία για καρκινικούς όγκους σε ανθρώπους.

Οι προοπτικές είναι καλές για το νέο εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.