Επτά συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε επτά συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ.
Επτά συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ

Έχει γραφτεί από Virginia Martínez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσουμε για τα επτά συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ και πώς να τα αποφύγετε.

Στο σεξ αρέσουν διαφορετικά πράγματα στον καθέναν. Εξαιτίας αυτού, αν ένα ζευγάρι δεν έχει καλή επικοινωνία, ίσως να μην έχει και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Επίσης, η παραπληροφόρηση ή η έλλειψη πληροφόρησης, μπορεί να οδηγήσει τους άνδρες να κάνουν ορισμένα λάθη στο σεξ.

Επτά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ

1. Πιστεύουν πως σε όλες τις γυναίκες αρέσουν τα ίδια πράγματα

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι κάθε άτομο είναι διαφορετικό όσον αφορά το σεξ. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποτελεί ένα πολύ βασικό λάθος το να πιστεύουμε πως υπάρχουν πρακτικές τις οποίες απολαμβάνουν όλες οι γυναίκες.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Πάρα τους μύθους, σε ορισμένες γυναίκες θα αρέσουν πράγματα που δεν αρέσουν σε άλλες. Είναι τόσο απλό. Για ν’ αποφύγετε αυτό το λάθος, μιλήστε με την σύντροφό σας ώστε να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να βρείτε τι της αρέσει και τι την ευχαριστεί.

Πολλοί άνθρωποι ερεθίζονται αμέσως μόλις τους ρωτάτε τι τους αρέσει και πώς μπορείτε να τους ευχαριστήσετε καλύτερα.

2. Ένα από τα λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ: Δεν διεγείρουν σωστά την κλειτορίδα

Επτά συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ

Η κλειτορίδα είναι ένα σεξουαλικό όργανο με ρόλο κλειδί για τον γυναικείο οργασμό. Η μη διέγερσή της κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άνδρες.

Όμως, η κλειτορίδα είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο όργανο το οποίο θα πρέπει να διεγείρεται πολύ προσεκτικά.

Εξάλλου, μόνο η διέγερση της κλειτορίδας δεν αρκεί… Θα πρέπει να το κάνετε καλά. Θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι ένα όργανο με χιλιάδες νευρικές απολήξεις και πως η βίαιη διέγερσή του μπορεί να προκαλέσει πόνο.

3. Πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι όπως στο πορνό

Δυστυχώς, σε ό,τι αφορά το πορνό, το σεξ δεν είναι όπως είναι στην πραγματικότητα. Έτσι, δε θα πρέπει να το θεωρείτε αξιόπιστη πηγή για το πώς θα πρέπει να είναι το σεξ.

Οι ταινίες πορνό δείχνουν συνήθως σεξουαλικές σκηνές και εικόνες που έχουν ως στόχο, κατά κύριο λόγο, την ανδρική φαντασία και ικανοποίηση, γι’ αυτό και δεν αρέσουν σε πολλές γυναίκες.

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ λοιπόν, είναι πως πιστεύουν ότι το σεξ όπως στο πορνό είναι ιδανικό ή ακόμη και φυσιολογικό. Θα πρέπει να μιλήσετε στη σύντροφό σας για να αποφασίσετε μαζί αν θέλετε να δοκιμάσετε ορισμένες σκηνές ή στάσεις. Μόνο μέσα από την καλή επικοινωνία θα ικανοποιηθούν και οι δύο από το σεξ.

4. Πηγαίνουν πολύ γρήγορα: ένα από τα συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ

Ζευγάρι φιλιέται στο κρεβάτι

Τα προκαταρκτικά βοηθούν τις γυναίκες να υγρανθούν και διεγείρουν και τους δύο.

Από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ, αυτό ίσως είναι το πιο γνωστό. Για την ακρίβεια, πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι στόχος του σεξ είναι η διείσδυση και ο οργασμός.

Ωστόσο, για να είναι άκρως ικανοποιητική μια σεξουαλική σχέση, τα προκαταρκτικά όπως ένα μασάζ, τα χάδια, τα φιλιά, και οι αγκαλιές είναι τόσο σημαντικά όσο και ο ίδιος ο οργασμός.

Γι’ αυτό μη βιάζεστε. Αντ’ αυτού, αφιερώστε λίγο χρόνο στα προκαταρκτικά. Επίσης, να έχετε ανοιχτό μυαλό και θα δείτε ότι αυτές οι δραστηριότητες θα σας προσφέρουν τόση – αν όχι περισσότερη – ευχαρίστηση όση η διείσδυση.

5. Δεν δίνουν προσοχή μετά το σεξ

Όπως και με τα προκαταρκτικά, οι στιγμές μετά το σεξ είναι πολύ σημαντικές. Η ψυχρότητα και η απόσταση μετά το σεξ μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και να επηρεάσουν τα επίπεδα ευχαρίστησης της γυναίκας.

Έτσι, είναι σημαντικό να διατηρήσει τη διάθεσή του το ζευγάρι και να συνεχίσει τις αγκαλιές, τα χάδια, και τα φιλιά μετά τον οργασμό. Αυτό σημαίνει πως η στοργή πρέπει να συνεχιστεί.

6. Ρωτούν “Τελείωσες;”

Γυναίκα έχει οργασμό

Παρότι ο οργασμός αποτελεί σημαντικό μέρος της σχέσης, δεν είναι το μοναδικό.

Για τις γυναίκες, ο οργασμός είναι διαφορετικός. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, το σεξ είναι κάτι παραπάνω από τον οργασμό και προσφέρει άλλες, ίσες ικανοποιητικές απολαύσεις. Για την ακρίβεια, μια σεξουαλική σχέση χωρίς οργασμό δεν είναι μια αποτυχημένη σεξουαλική σχέση.

Έτσι λοιπόν, αν ρωτάτε “Τελείωσες;”, μπορεί να κάνετε τη γυναίκα να αισθανθεί άβολα, και έτσι ίσως να πει και ψέματα για να νιώσει καλύτερα ο σύντροφός της. Επίσης, ο άνδρας που κάνει αυτή την ερώτηση δείχνει ανασφαλής.

7. Παρατείνουν τη συνουσία σκεπτόμενοι πως “περισσότερο είναι καλύτερο”

Η παράταση της συνουσία είναι ακόμη ένα τεράστιο λάθος στο σεξ. Το σεξ δεν έχει να κάνει με την ποσότητα αλλά με την ποιότητα. Βασικά, σύμφωνα με μια μελέτη, η υγιής συνουσία θα πρέπει να διαρκεί από 7 έως 13 λεπτά.

Από την άλλη, ίσως να είναι πολύ μικρή αν διαρκεί λιγότερο από δύο λεπτά και υπερβολική αν διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, η συνουσία θα πρέπει να διαρκεί όσο επιθυμεί το ζευγάρι. Θα πρέπει να την απολαμβάνουν και να την ευχαριστιούνται και οι δύο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια.

Τώρα γνωρίζετε τα επτά συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτά είναι απίστευτα συχνά και – αν είστε άνδρας – μάλλον τα κάνετε και εσείς. Όμως, δεν φταίτε εσείς, και το κλειδί είναι να μάθετε πώς να τα αλλάξετε.

Το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι κάθε άτομο είναι διαφορετικό, με τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Γι’ αυτό, μόνο με την καλή επικοινωνία θα βεβαιωθείτε ότι ο/η σύντροφός σας γνωρίζει τι σας αρέσει και σας κάνει να αισθάνεστε ωραία.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.