Μπάλα φενγκ σούι: Πώς να την ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας;

Η μπάλα φενγκ σούι πιστεύεται ότι προσελκύει θετική ενέργεια και βοηθά στη δημιουργία αρμονικών περιβαλλόντων. Μάθετε πώς να τη χρησιμοποιείτε σε αυτό το άρθρο.
Μπάλα φενγκ σούι: Πώς να την ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας;

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 23 Απριλίου, 2023

Η επίγνωση και η αρμονία του χώρου είναι οι βασικές αρχές του φενγκ σούι. Αυτή η κινεζική φιλοσοφία προσελκύει την προσοχή όσων αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να απομακρύνουν τη βαριά ή αρνητική ενέργεια. Ένας από τους τρόπους που μπορούν να το κάνουν αυτό είναι η μπάλα φενγκ σούι.

Στον τομέα της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, οι ταοϊστικές προτάσεις είναι πολύ ελκυστικές όσον αφορά την κατανομή και τον προσανατολισμό ορισμένων στοιχείων που βοηθούν στη διάχυση της θετικής ενέργειας σε ολόκληρο τον χώρο.

Πώς το επιτυγχάνει κανείς αυτό; Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Ideas y Tendencias Interiores, η πεποίθηση αυτή εξαρτάται από μια αόρατη ενέργεια που ονομάζεται “τσι”, η οποία διαπερνά τους χώρους και τους ανθρώπους, ενεργοποιώντας την ηρεμία και την αίσθηση ευεξίας. Οι μπάλες του Φενγκ Σούι είναι μια εξαιρετική πηγή για το σκοπό αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Τι είναι η μπάλα φενγκ σούι;

Οι μπάλες φενγκ σούι είναι μπάλες φτιαγμένες με κομμένους κρυστάλλους που αντανακλούν το φως που πιστεύεται ότι καθαρίζει την αρνητική ενέργεια. Μπορούν να τοποθετηθούν σε περιοχές-κλειδιά όπου τείνει να συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο φορτίο βαριάς ενέργειας.

Συνήθως κατασκευάζονται από 30% μόλυβδο, που θεωρείται ιδανικό συστατικό για την ενεργοποίηση της ενέργειας. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από 40 χιλιοστά έως 50 χιλιοστά. Η ουσία αυτών των σφαιρών ανταποκρίνεται στις αρχές της αρχαίας κινεζικής τέχνης του φενγκ σούι, που βασίζεται στη ζωή σε αρμονία με τη ροή των ορατών και άυλων ενεργειών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτών των σφαιρών, πιστεύεται ότι διαλύουν οτιδήποτε εμποδίζει την αρμονία ενός χώρου και διατηρούν μια υγιή ενεργειακή ισορροπία. Αυτό συμβαίνει χάρη στην τριγωνική σμίλευση, η οποία είναι ιδανική για τη διανομή του λαμπερού φωτισμού.

Οι σφαίρες φενγκ σούι ξεχωρίζουν επίσης για την εντυπωσιακή τους εμφάνιση.

A feng shui ball
Η αρχή που διέπει αυτό το στοιχείο είναι ότι απομακρύνει την κακή ενέργεια από ένα περιβάλλον και την αναδιανέμει, δημιουργώντας έτσι χώρο για τη θετική ενέργεια.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα φενγκ σούι στο σπίτι;

Οι θεωρίες που εκτίθενται σε βιβλία εξηγούν ότι το φενγκ σούι είναι “η εσωτερική διακόσμηση του όντος, που αντανακλάται στη διακόσμηση του περιβάλλοντός του”. Με βάση αυτό, η χρήση της μπάλας θα μπορούσε να γίνει κατανοητή ως η εγκατάσταση ενός διακοσμητικού εργαλείου που διοχετεύει υγιή συναισθήματα.

Για να τις ενσωματώσετε στη διακόσμηση του σπιτιού και ώστε να εκπληρώσουν το στόχο τους, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου μερικά πράγματα:

  • Η κλωστή της μπάλας πρέπει να είναι κόκκινη.
  • Οι μπάλες του φενγκ σούι δεν μπορούν να αγγίζουν τοίχους ή δάπεδα.
  • Είναι προτιμότερο να τις τοποθετήσετε σε μια γωνία.
  • Χρησιμοποιήστε το πολύ 4 σφαίρες στον ίδιο όροφο.
  • Για να τις κρεμάσετε από την οροφή, να τηρείτε πάντα ένα ύψος που είναι πολλαπλάσιο των 9 εκατοστών. Αυτός είναι ένας αριθμός που το φενγκ σούι συνδέει με την αφθονία, την υγεία, την επιτυχία και τη μακροζωία.

Οι μπάλες είναι πιο αποτελεσματικές αν τις χρησιμοποιείτε μαζί με άλλα φυλαχτά φενγκ σούι και με αρωματοθεραπεία. Επίσης, είναι σημαντικό ο χώρος εγκατάστασης να είναι πάντα καθαρός, καθώς η βρωμιά και η ακαταστασία εξουδετερώνουν τις ιδιότητες της μπάλας και θέτουν σε κίνδυνο τα οφέλη της.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει επίσης να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Φενγκ σούι και αρωματοθεραπεία για να εξισορροπήσετε την ενέργεια του σπιτιού

Χώροι που μπορείτε να βάλετε τη μπάλα φενγκ σούι

Ακόμα και αν τοποθετήσετε τη μπάλα φενγκ σούι σε μια γωνία ή σε ένα μεγάλο δωμάτιο, είναι σημαντικό να ορίσετε ένα σημείο από το οποίο περνάει το φως. Μπορείτε να τις βάλετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και είναι αποτελεσματικές τόσο σε πολυσύχναστες περιοχές όσο και σε πιο ήρεμα δωμάτια.

Είσοδοι

Όταν ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού, δίνετε είσοδο σε κάθε είδους ενέργεια, οπότε είναι καλή ιδέα να έχετε μια μπάλα που μετατρέπει το κακό σε αρμονία και το διανέμει, κάνοντας χώρο για την καλή ενέργεια.

Ο χώρος εργασίας ή μελέτης σας

Ένας χώρος που απαιτεί ηρεμία και συγκέντρωση είναι ο χώρος εργασίας ή μελέτης. Αν κρεμάσετε τη σφαίρα στον πάγκο ή στη λάμπα του γραφείου, προσπαθήστε πάντα να την κρατάτε ψηλά. Αυτό αντανακλά τον ευεργετικό φωτισμό, ώστε οι εκκρεμότητες να ρέουν και η μέρα να είναι παραγωγική.

Διαχωρισμοί μεταξύ δωματίων

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία, τα όρια μεταξύ των δωματίων συγχωνεύουν τις ενέργειες. Ωστόσο, η κινεζική φιλοσοφία προτείνει μια λύση: κρεμάστε σκαλιστές μπάλες στα ακριβή σημεία όπου γίνεται ο διαχωρισμός των δωματίων, για να εξουδετερώσετε τις δονήσεις και να τις διασκορπίσετε με καλύτερο τρόπο.

Διάδρομοι

Οι διάδρομοι κατατάσσονται στους καλούς χώρους για να διακοσμήσετε με μπάλες φενγκ σούι, καθώς σηματοδοτούν το δρόμο προς άλλα δωμάτια, κάτι που είναι ευεργετικό για να πετύχετε ένα χαρούμενο περιβάλλον.

Παράθυρα

Αυτό είναι το κατ’ εξοχήν μέρος για να κρεμάσετε τις σκαλιστές μπάλες, ειδικά αν το φως που εισέρχεται είναι φυσικό. Απομακρύνετέ τις από το τζάμι και τον τοίχο, κεντράροντάς τις έτσι ώστε οι ακτίνες του ήλιου να διασκορπίζουν το εφέ του ουράνιου τόξου που αναδύεται από τη σφαίρα.

Αυτή η προβολή αποτελεί ένδειξη διασποράς της ενέργειας, ενώ παράλληλα προσφέρει μια αισθητική και διακριτική πινελιά με χρώματα.

The feng shui ball is believed to attract positive energy and help create harmonious environments. Learn how to use it in this article.
Τα παράθυρα είναι ιδανικά σημεία για αυτή τη διακόσμηση.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: 10 αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Γωνίες

Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σούι, οι γωνίες χωρίς έπιπλα ή αυτές που δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την εσωτερική διακόσμηση τείνουν να συσσωρεύουν κακή ενέργεια. Μπορείτε να το διορθώσετε αυτό κρεμώντας μια μπάλα φενγκ σούι.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέρος για να τοποθετήσετε μια μπάλα φενγκ σούι

Μπορείτε να έχετε πολλές μπάλες φενγκ σούι σε όλο το σπίτι, αλλά αν έχετε μόνο μία ή πολύ λίγες, φροντίστε να αναλύσετε πού θα είναι πιο αποτελεσματική στην προβολή του φωτός.

Όταν επιλέγετε το μέρος για τη μπάλα, καλό είναι να λαμβάνετε υπόψη αν θα μπορούσε να υπάρξει διακοπή στην ενεργειακή αρμονία του συγκεκριμένου χώρου, αν πρόκειται για δωμάτιο όπου επικρατεί αρνητική ενέργεια ή αν υπάρχει καλή συνολική κυκλοφορία.

Θα προσθέσετε λοιπόν μια από αυτές τις λαμπερές, μυστικιστικές μπάλες στη διακόσμηση του σπιτιού σας;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Evraud M, Le Hardy S. Cómo aplicar el feng shui. Claves para el hogar, el jardín, el trabajo, el amor y la amistad. pp. 14. Amat Editorial. 2006. https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=atu_peR9jS8C&oi=fnd&pg=PA11&dq=feng+shui+y+el+%C3%A9xito+laboral&ots=L2HFl-pAgR&sig=X1SrG9RdybSdimO78SmpuHuhBH4#v=onepage&q&f=false
  • Feng Shui: qué es, qué beneficios tiene y cómo aplicarlo en 5 sencillos pasos. Ideas y Tendencias Interiores. España. https://www.revistainteriores.es/tendencias/secretos-orden-feng-shui_40047
  • Roldán CE. Feng Shui para vivir mejor. https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=wAG-CgAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT6&dq=feng+shui+y+el+%C3%A9xito+laboral&ots=80uw6ewpxq&sig=ALjRvWZN5Goak9vu_YpO3pVXp8A#v=onepage&q=feng%20shui%20y%20el%20%C3%A9xito%20laboral&f=false

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.