Φενγκ Σούι: 10 αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια

Υπάρχουν πολλά κλειδιά για την εναρμόνιση ενός χώρου. Η γνώση των αντικειμένων που προσελκύουν την κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι μπορεί να βοηθήσει.
Φενγκ Σούι: 10 αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια

Έχει γραφτεί από Jonatan Menguez

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Το φενγκ σούι είναι ένα κινεζικό φιλοσοφικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την επίτευξη αρμονίας σε έναν χώρο. Για το λόγο αυτό, η διαρρύθμιση και η διακόσμηση του σπιτιού είναι θεμελιώδεις πτυχές όταν πρόκειται να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον με καλή ενέργεια. Όπως ακριβώς υπάρχουν στοιχεία που δημιουργούν θετικά φορτία, έτσι υπάρχουν και κάποια αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι.

Το θέμα είναι να επιτευχθεί μια ενεργειακή ισορροπία με την απομάκρυνση αυτών των αντικειμένων ή την τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένα μέρη. Οι σπασμένοι καθρέφτες, τα μυτερά έπιπλα και τα σταματημένα ρολόγια είναι μερικά από τα στοιχεία που προσελκύουν την κακή ενέργεια. Μερικά ακόμα αντικείμενα είναι αυτά που υποδηλώνουν την παρουσία του θανάτου, όπως αποξηραμένα λουλούδια ή διακοσμητικά με μέρη ζώων.

Αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι

Φενγκ σούι σημαίνει “άνεμος και νερό” και στόχος του είναι να κάνει το σπίτι ένα αρμονικό περιβάλλον που δημιουργεί θετική επιρροή σε όσους μένουν εκεί. Για να επιτευχθεί αυτό, το φενγκ σούι προτείνει τη συνειδητή κατάληψη του χώρου, μέσω της οργάνωσης, της παρουσίας του νερού και της ποικιλίας των χρωμάτων.

Ωστόσο, δεν συνδέονται όλα τα στοιχεία με αυτή τη φιλοσοφία. Υπάρχουν αρκετά αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι και εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας του χώρου. Ας ρίξουμε μια ματιά στο ποια είναι αυτά.

1. Σταματημένα ρολόγια

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι αναφέρει ότι τα σταματημένα ρολόγια απορροφούν την ενέργεια του σπιτιού, προκαλώντας στασιμότητα. Το θετικό είναι ότι ένα ακριβό ή συναισθηματικό ρολόι μπορεί να επισκευαστεί.

Μπορεί να χρειάζεται απλώς αλλαγή μπαταρίας. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να γίνει αμέσως μόλις σταματήσει. Διαφορετικά, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας και την πρόοδο των έργων μας.

Φενγκ Σούι: 10 αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια
Τα ρολόγια που δεν λειτουργούν συνδέονται με κακή διάθεση.

2. Η υπερβολική σκόνη στα αντικείμενα προσελκύει κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι

Το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να φαίνεται επαχθές έργο, αλλά η σκόνη συσσωρεύεται γρήγορα στα έπιπλα και τα αντικείμενα. Πρόκειται για μια πτυχή που, σύμφωνα με το φενγκ σούι, δεν επιτρέπει τη διέλευση θετικής ενέργειας. Επομένως, η διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού και χωρίς σκόνη είναι συνώνυμη της υγείας και της ζωτικότητας.

3. Φυτά με αγκάθια

Ορισμένα είδη, όπως οι κάκτοι και άλλα φυτά με αγκάθια, αποτελούν συχνά αντικείμενα διακόσμησης στους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, το φενγκ σούι προτείνει να τα έχουμε σε εξωτερικούς χώρους ή, τουλάχιστον, σε ένα παράθυρο.

Σύμφωνα με το ανατολικό φιλοσοφικό σύστημα, τα αγκάθια προσελκύουν την κακή τύχη, ιδίως στον οικονομικό τομέα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι φυτά όπως οι κάκτοι είναι εύκολα στη φροντίδα και ευχάριστα στην όψη, δεν είναι απαραίτητο να τα απορρίψουμε. Αρκεί απλώς να τα κρατάτε σε εξωτερικό χώρο, ώστε να μπορούν να απελευθερώσουν τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια.

4. Σπασμένοι καθρέφτες

Οι καθρέφτες, εκτός από διακοσμητικά και λειτουργικά στοιχεία, είναι αντικείμενα που περιβάλλονται από πολλαπλούς μύθους και θρύλους στη λαϊκή παράδοση. Σύμφωνα με το σύστημα φενγκ σούι, δεν είναι αρνητικό να έχετε έναν, αλλά πρέπει να είναι καθαρός και χωρίς ρωγμές. Ένας σπασμένος καθρέφτης είναι συνώνυμο της κακής ενέργειας.

Τα σπασμένα αντικείμενα αντιπροσωπεύουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Από την άλλη πλευρά, δεν συνιστάται να υπάρχουν καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα, ακόμη και αν είναι σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με την ταοϊστική φιλοσοφία, μπορούν να κλέψουν ενέργεια κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα την κακή ξεκούραση.

5. Τα ψαλίδια είναι αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι

Φυσικά, τα ψαλίδια είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στο σπίτι. Γι’ αυτό και η ανατολίτικη φιλοσοφία δεν συνιστά την εξάλειψή τους, αλλά το να τα αφήνετε αποθηκευμένα σε ένα συρτάρι και όχι κάπου έξω.

Επιπλέον, για να αποφύγετε τις αρνητικές ενεργειακές επιπτώσεις τους, προτείνεται να παραμένουν πάντα κλειστά. Αυτό λειτουργεί επίσης για την αποφυγή κοψιμάτων και ατυχημάτων, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

6. Νεκρά ζώα

Υπάρχουν ορισμένα διακοσμητικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν νεκρά ζώα. Για παράδειγμα, τα κεφάλια ελαφιών είναι πολύ χαρακτηριστικά των χώρων κυνηγιού.

Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι συνιστά να μην έχετε τέτοιου είδους εξωτικά διακοσμητικά, καθώς η παρουσία του θανάτου φέρνει κακή τύχη και αρνητική ενέργεια.

7. Έπιπλα με άκρες

Τα τραπέζια, τα ράφια ή οι βιβλιοθήκες με μυτερές άκρες είναι άλλα αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι. Αν οι γωνίες είναι πολύ έντονες ή αιχμηρές, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο ενεργειακό κέντρο του χώρου, αφού κόβουν τη ροή και τη λιμνάζουν.

Σε αυτή την περίπτωση, η ανατολίτικη φιλοσοφία συνιστά τη χρήση κυκλικών, οβάλ επίπλων ή επίπλων με πιο οργανικές λεπτομέρειες. Από την άλλη πλευρά, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα τραπεζομάντιλο σε τετράγωνα τραπέζια για να καλύψετε τις άκρες.

8. Τα αποξηραμένα λουλούδια προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα λουλούδια και τα φυτά είναι από τα πιο χαρακτηριστικά διακοσμητικά αντικείμενα στα σπίτια. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία φυτών, τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών χώρων, για να διακοσμήσετε πάγκους, έπιπλα, γωνίες του σαλονιού ή κήπους. Ωστόσο, τα αποξηραμένα λουλούδια προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι.

Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με το κινεζικό φιλοσοφικό σύστημα, μπορούν να εμποδίσουν τη ροή της ενέργειας. Τα μαραμένα λουλούδια αντικατοπτρίζουν την έλλειψη ζωής.

Επομένως, αν ένα φυτό ξεραθεί είτε λόγω έλλειψης φροντίδας είτε λόγω ασθένειας, είναι σημαντικό να το απομακρύνετε από το σπίτι σας. Θα πρέπει επίσης να ανανεώνετε το νερό και να διατηρείτε τα φυτά σας καθαρά και υγιή.

Φενγκ Σούι: 10 αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια
Τα αποξηραμένα λουλούδια χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση, αλλά το φενγκ σούι δεν τα συνιστά.

9. Βίαιες εικόνες

Υπάρχουν όλων των ειδών πόστερ και αφίσες με βίαιες εικόνες. Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν θα τις επέλεγαν εξ αρχής, άλλοι τις προτιμούν ή ίσως αντιπροσωπεύουν την εικόνα μιας ταινίας που τους αρέσει. Ωστόσο, το φενγκ σούι προτείνει την απομάκρυνση αυτών των διακοσμητικών αντικειμένων, καθώς δημιουργούν ένταση και κακή ενέργεια.

10. Παλιά ρούχα

Τα ρούχα που συσσωρεύονται και δεν χρησιμοποιούνται στις ντουλάπες μας γίνονται αντικείμενα που προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι. Αυτού του είδους τα ρούχα, εκτός του ότι φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, εμποδίζουν την ανανέωση της ενέργειας.

Τα μεταχειρισμένα αντικείμενα προσελκύουν κακή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι

Πέρα από τα συγκεκριμένα αντικείμενα, υπάρχει ένας γενικός κανόνας σχετικά με τα ανακυκλωμένα αντικείμενα για τη φιλοσοφία του φενγκ σούι. Παρόλο που μπορεί να είναι ένα μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα, δεν είναι πάντα συμβατά με το ταοϊστικό σύστημα πεποιθήσεων.

Το αξίωμα υποδηλώνει ότι προσελκύουν την ενέργεια των προηγούμενων ανθρώπων. Αυτό μεταφράζεται σε εμπόδιο στο να αποκτήσετε το μέρος που σας αξίζει και που αντανακλά αυτό που πραγματικά είστε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.