Φενγκ σούι: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού

Το φενγκ σούι είναι μια αρχαία τέχνη που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το σχεδιασμό και τη ροή της ενέργειας στους χώρους σας. Μάθετε πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας εδώ.
Φενγκ σούι: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού

Έχει γραφτεί από Maria Margarita Barrios Quintero

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ορισμένες αρχές της διακόσμησης του φενγκ σούι είναι βασικές και μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν σε πολλούς χώρους του σπιτιού, όπως στην είσοδο. Ποιες είναι λοιπόν οι συστάσεις του φενγκ σούι για αυτόν τον σημαντικό χώρο; Υπάρχουν αρκετές βασικές αρχές και στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε την είσοδο, από μια συρταριέρα μέχρι έναν καθρέφτη ή ακόμη και μια παπουτσοθήκη.

Το καλωσόρισμα των καλεσμένων σας δεν περιορίζεται μόνο στο να προσφέρετε ένα κρύο ποτό το καλοκαίρι ή ένα ζεστό τσάι όταν κάνει κρύο. Καλωσορίστε τους επισκέπτες σας με έναν χώρο γεμάτο καλή ενέργεια. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας δώσουμε αρκετές ιδέες για να προσαρμόσετε τον χώρο αυτό.

6 προτάσεις για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας σύμφωνα με το φενγκ σούι

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, το φενγκ σούι συμβάλλει στην προώθηση μιας υγιούς αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους. Με βάση αυτή την παραδοχή, μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στους χώρους μας για να προωθηθεί μια θετική ροή ενέργειας.

Με άλλα λόγια, η προσαρμογή των χώρων του σπιτιού στις αρχές αυτής της φιλοσοφίας μεταφράζεται σε καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε αυτή την περίπτωση, η διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού καθίσταται θεμελιώδης. Στην πραγματικότητα, αυτό το σημαντικό σημείο θεωρείται το σημείο συνάντησης του γιν και του γιανγκ.

Το γιν αντιπροσωπεύει τη ζεστασιά του σπιτιού, ενώ το γιανγκ είναι ο ρυθμός της ζωής έξω από το σπίτι. Πώς λοιπόν να διακοσμήσετε αυτόν τον χώρο; Λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές!

1. Τοποθετήστε έναν ή περισσότερους καθρέφτες στη σωστή θέση

Ένα από τα αλάνθαστα στοιχεία για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σύμφωνα με το φενγκ σούι είναι οι καθρέφτες. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι οι καθρέφτες είναι το κλειδί για την εξουδετέρωση των κακών ενεργειών και την απομάκρυνση των προβλημάτων.

Ωστόσο, η θέση τους είναι πολύ σημαντική. Αν τοποθετήσετε έναν καθρέφτη μπροστά από την πόρτα, μπορεί να απορρίπτετε τις καλές ενέργειες. Επομένως, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε στα πλάγια, ώστε να σχηματίζει σχήμα L με την πόρτα.

Cómo decorar el recibidor de tu casa según el feng shui
Η στρατηγική τοποθέτηση ενός καθρέφτη στο διάδρομο μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της εισόδου αρνητικής ενέργειας στο σπίτι.

2. Προσαρμόστε το διάδρομο για να τοποθετήσετε τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα σύμφωνα με το φενγκ σούι

Όταν φτάνετε στην είσοδο του σπιτιού, τα παπούτσια πρέπει να μένουν στο διάδρομο. Αυτό βοηθάει να αφήσετε τη βρωμιά και την ενέργεια του εξωτερικού χώρου στην πόρτα.

Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να επικρατεί τάξη σε αυτό το χώρο, οπότε θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα έπιπλο κατάλληλο για την αποθήκευση παπουτσιών, χειμωνιάτικων παλτών και τσαντών.

3. Προσφέρετε ζεστασιά

Όταν πρόκειται να προσφέρετε ζεστασιά στους χώρους, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Στην περίπτωση της εισόδου του σπιτιού, ένα εξαιρετικό διακοσμητικό συμπλήρωμα θα μπορούσε να είναι ένα χαλί. Αυτό χρησιμεύει τόσο για την οριοθέτηση των χώρων όσο και για την ενίσχυση της εισόδου με χρώμα και ένα ωραίο σχέδιο.

4. Προσθέστε πράσινη ενέργεια, σύμφωνα με το φενγκ σούι

Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, τα φυτά κατέχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση όταν πρόκειται για την προσέλκυση καλής ενέργειας. Εφόσον φροντίζονται καλά, φέρνουν φρεσκάδα στους χώρους και συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα.

Για τη βέλτιστη διακόσμηση του χώρου, καλό είναι να επιλέξετε φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτά είναι πιο ανθεκτικά και ευκολότερα στη φροντίδα τους. Επιπλέον, ορισμένα από αυτά αναδίδουν ευχάριστα αρώματα.

5. Διατηρήστε το χώρο τακτοποιημένο και καθαρό

Το σπίτι πρέπει να είναι ένα καταφύγιο ξεκούρασης και ιδανικό για χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα δουλειάς. Υπό αυτή την έννοια, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να πετύχετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στους χώρους του σπιτιού.

Έτσι, η είσοδος του χολ πρέπει να είναι απαλλαγμένη από άχρηστα αντικείμενα ή οποιαδήποτε στοιχεία δημιουργούν ακαταστασία. Το κλειδί είναι να μπορείτε να εισέλθετε άνετα στο σπίτι, χωρίς να σκοντάφτετε σε αντικείμενα που δεν είναι στη θέση τους.

6. Εξασφαλίστε μια ευχάριστη θέα

Μπορείτε να αναδείξετε τον χώρο με την ενσωμάτωση κάποιων εικόνων. Επιπλέον, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι υπάρχει ζεστός φωτισμός. Σε περίπτωση που η είσοδος δεν διαθέτει φυσική πηγή φωτισμού, μπορείτε να τοποθετήσετε λαμπτήρες LED με απαλό φωτισμό. Οι αρχές του Φενγκ Σούι συμβουλεύουν να διατηρείτε την αίθουσα καθαρή, ώστε να διευκολύνεται η ροή της καλής ενέργειας.

Garantizar una vista agradable
Τα φυτά, οι εικόνες και τα λειτουργικά έπιπλα είναι ιδανικά για να έχει η είσοδος μια ωραία και τακτοποιημένη εικόνα.

Μάθετε πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σύμφωνα με το φενγκ σούι

Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, η είσοδος του σπιτιού παίζει θεμελιώδη ρόλο στη ροή της ενέργειας. Ως εκ τούτου, καλό είναι να τη διακοσμήσουμε με τρόπο που να προωθεί την αρμονία.

Επιπλέον, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτός ο χώρος είναι ένας χώρος για να απαλλαγούμε από τα αντικείμενα που φέρνουμε από έξω. Επομένως, αν συνήθως αφήνετε στην είσοδο την ομπρέλα, τα παπούτσια, το παλτό, το πορτοφόλι κ.λπ. όταν μπαίνετε στο σπίτι, καλό είναι να προμηθευτείτε μια λειτουργική συρταριέρα που θα σας επιτρέπει να έχετε όλα αυτά τα αντικείμενα σε τάξη. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός και το χρώμα ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμησή σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.