Χυμός ενάντια στη δυσάρεστη αναπνοή και την κακοσμία του σώματος

Η καθημερινή κατανάλωση αυτού του φυσικού χυμού μαζί με μια καλή σωματική υγιεινή μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση και στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν σωματική οσμή.
Χυμός ενάντια στη δυσάρεστη αναπνοή και την κακοσμία του σώματος
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η σωματική δυσοσμία, σε συνδυασμό με τη δυσάρεστη αναπνοή, προκαλούν αρκετή αμηχανία στο άτομο που υποφέρει από αυτές καθώς και σε όσους το περιβάλλουν.

Πιο συχνά οφείλεται σε ανεπαρκή υγιεινή, ενώ μερικές φορές προκαλείται από ορμόνες, μολύνσεις ή νόσους.

Πολλοί πιστεύουν ότι η εφίδρωση αποτελεί την κύρια αιτία αυτών των δυσάρεστων οσμών. Ωστόσο η αιτία είναι τα βακτήρια από άλλες πηγές.

Αν σε αυτό προσθέσουμε την ποσότητα των τοξινών στις οποίες εκτιθέμεθα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας το γεγονός ότι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, κάποια στιγμή μπορεί όλοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.

Ευτυχώς υπάρχουν υγιεινά προϊόντα και συνήθειες που συμβάλλουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της δυσοσμίας, όταν έχει ήδη προκύψει.

Μεταξύ των επιλογών βρήκαμε ένα φυσικό χυμό του οποίου οι αντιβακτηριακές και αποτοξινωτικές ιδιότητες εξουδετερώνουν τη χαλίτωση και τη δυσοσμία που οφείλεται στην εφίδρωση.

Παρακάτω θα σας πούμε ποιος είναι και πώς να τον φτιάξετε στο σπίτι ακολουθώντας λίγα απλά βήματα.

Δοκιμάστε τον!

Φυσικός χυμός για να καταπολεμήσετε τη δυσάρεστη αναπνοή και τη σωματική δυσοσμία

δυσοσμία μασχάλης

Αυτός ο φυσικός χυμός περιλαμβάνει ένα συνδυασμό πράσινου μήλου, μαγειρικής σόδας, μαϊντανού και άλλων αλκαλικών τροφών που προλαμβάνουν την οξύτητα και την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ίσως να μην αποτελεί τη μοναδική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Παρέχει όμως μεγάλη βοήθεια σε εκείνους που, παρά το γεγονός ότι ακολουθούν σωστή υγιεινή, εξακολουθούν να πασχίζουν να εξουδετερώσουν τις οσμές.

Τα κύρια πλεονεκτήματά του οφείλονται στις αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές ουσίες του. Με την πέψη, προάγουν την αποβολή των τοξινών και ρυθμίζουν τις μεταβολικές και τις ορμονικές δραστηριότητες.

Διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες οι οποίες προλαμβάνουν τις παθήσεις που ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα και στο δέρμα.

Οι ουσίες αυτές ελαχιστοποιούν επίσης τις έντονες οσμές που προέρχονται από την πέψη τροφών όπως: κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά.

Πώς να φτιάξετε αυτό το φυσικό χυμό ενάντια στη δυσάρεστη αναπνοή και σωματική οσμή

χυμός ενάντια στη δυσάρεστη αναπνοή και την κακοσμία του σώματος

Αυτό το φυσικό προϊόν που εξουδετερώνει δυσάρεστες οσμές στο στόμα και στο δέρμα λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε σώμα ανάλογα με τη ρίζα του προβλήματος.

Τα συστατικά του έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες, που διεγείρουν τη δραστηριότητα του συκωτιού, του παχέος εντέρου και των νεφρών.

Αυτό σημαίνει ότι, μαζί με την εξάλειψη των βακτηρίων πίσω από τη δυσοσμία, θα αποτοξινώσετε το σώμα από κατακρατημένες άχρηστες ουσίες.

Το καλύτερο απ’όλα είναι ότι ο συγκεκριμένος χυμός περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ επίσης εξασφαλίζει στη διατροφή σας μεγάλες ποσότητες ινών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Υλικά

 • 1 πράσινο μήλο
 • 2 φύλλα μέντας
 • 1 ματσάκι μαϊντανό
 • το χυμό από 2 λεμόνια
 • 1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα (5 γραμμάρια)
 • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Προετοιμασία

 • Πλύντε καλά το πράσινο μήλο και έπειτα κόψτε το σε φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια.
 • Πλύντε τα φύλλα της μέντας και του μαϊντανού και τεμαχίστε τα έτσι ώστε να χτυπηθούν εύκολα στο μπλέντερ.
 • Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του λεμονιού και το νερό. Χτυπήστε τα για τρία λεπτά περίπου.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχου μεγάλα κομμάτια και σερβίρετε το χυμό χωρίς να τον στραγγίσετε.
 • Πιείτε τον αμέσως πριν χάσει τις ιδιότητές του.
 • Η καλύτερη στιγμή για να τον καταναλώσετε είναι κάθε πρωί πριν φάτε.

Έχετε υπόψη σας

δυσοσμία

Για να καταπολεμήσετε και να εξουδετερώσετε τη δυσάρεστη αναπνοή, πίνετε το χυμό πριν το πρωινό γεύμα και μετά την κατανάλωση τροφών με έντονη οσμή και πικάντικων φαγητών.

Για να εξασφαλίσετε περισσότερες ωφέλειες, καταρτίστε ένα σχέδιο αποτοξίνωσης δύο εβδομάδων και πίνετε αυτό το χυμό κάθε πρωί πριν φάτε.

Κατά το διάστημα αυτό αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, το αλεύρι, τη ζάχαρη και ουσίες που αυξάνουν τα επίπεδα τοξινών.

Συνιστάται επίσης να πίνετε περισσότερο νερό κάθε μέρα για να προάγετε την αποτοξίνωση όλων των οργάνων.

Ταυτόχρονα, συνιστάται να αναθεωρήσετε τα προϊόντα υγιεινής σας και τις συνήθειές σας για να βεβαιωθείτε ότι προλαμβάνουν αποτελεσματικά τη δυσοσμία.

Το επίπεδο pH του δέρματος μπορεί να αλλάξει λόγω της χημικής σύνθεσης ορισμένων αρωμάτων, γεγονός που διευκολύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και επομένως δυσοσμίας.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βρείτε την πηγή της δυσοσμίας και την πιο κατάλληλη αντιμετώπιση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.