Γάλα σκόρδου: μαγικό για την ισχιαλγία. Εσείς το ξέρετε;

Ο ερεθισμός του ισχιακού νεύρου προκαλείται όταν αυτό συμπιέζεται ή όταν βρίσκεται σε φλεγμονή, ως αποτέλεσμα δισκοκήλης, σπονδυλικής στένωσης, συνδρόμου του απιοειδούς μυ, κάκωσης ή κατάγματος στη λεκάνη ή ακόμα και λόγω ύπαρξης κάποιου όγκου.
Γάλα σκόρδου: μαγικό για την ισχιαλγία. Εσείς το ξέρετε;
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Τι μπορεί να κάνει το γάλα σκόρδου; Η ισχιαλγία είναι ένας πόνος που προκαλείται όταν υπάρχει ερεθισμός στο ισχιακό νεύρο. Ο πόνος μπορεί να είναι πολύ έντονος και να διαρκεί για αρκετές ημέρες, σε τέτοιο βαθμό ώστε να εμποδίζει το άτομο να επιδοθεί στις συνηθισμένες καθημερινές του δραστηριότητες. Η ισχιαλγία μπορεί να ξεκινά στο κάτω μέρος της πλάτης και να φτάνει μέχρι το πίσω μέρος των ποδιών. Μερικές φορές φτάνει μέχρι και τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών.

Ο ερεθισμός του ισχιακού νεύρου προκαλείται όταν αυτό συμπιέζεται ή όταν βρίσκεται σε φλεγμονή, ως αποτέλεσμα δισκοκήλης, σπονδυλικής στένωσης, συνδρόμου του απιοειδούς μυ, κάκωσης ή κατάγματος στη λεκάνη ή ακόμα και λόγω ύπαρξης κάποιου όγκου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ισχιαλγίας;

Η ισχιαλγία μπορεί να έχει διαφορετικές εντάσεις. Το άτομο που πάσχει από αυτή μπορεί να αισθάνεται ένα ελαφρό μούδιασμα ή μικρό πόνο, που όμως μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρότερο πόνο ο οποίος το εμποδίζει να επιδοθεί στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Γενικά, ο συγκεκριμένος πόνος εμφανίζεται έντονα στη μία πλευρά, αν και μερικοί άνθρωποι πονούν επίσης σε ένα μέρος του ποδιού ή του γοφού ή αισθάνονται μούδιασμα σε άλλα σημεία του σώματος.

γάλα σκόρδου και ινομυαλγια

Η ισχιαλγία μπορεί να επιδεινωθεί καθώς περνούν οι ώρες ή οι ημέρες, ειδικά αν το άτομο αισθάνεται αδύναμο. Αυτός ο έντονος πόνος τείνει να γίνεται αισθητός ειδικά όταν το άτομο είναι όρθιο ή καθιστό, τη νύχτα, όταν το άτομο βήχει, φτερνίζεται ή γελάει, μετά από πολύ περπάτημα, μετά τη στροφή του κορμού.

Γάλα σκόρδου για ανακούφιση από την ισχιαλγία

Το γάλα σκόρδου είναι μια φυσική θεραπεία με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την καταπολέμηση σκωλήκων και για την ανακούφιση πόνων όπως η ισχιαλγία. Αυτή η εναλλακτική θεραπεία συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής στο ισχιακό νεύρο και λειτουργεί ως παυσίπονο για την ανακούφιση από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα που μπορεί να μη σας αφήνει να ζήσετε μια κανονική ζωή.

Διαβάστε περισσότερα: Συνήθειες που βλάπτουν τα νεφρά

Γνωρίζετε ότι το σκόρδο είναι μια πολύ ωφέλιμη τροφή για το σώμα σας, ειδικά χάρη στις αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε διαφορετικά είδη λοιμώξεων και προβλημάτων υγείας. Στο παρόν άρθρο, θα φτιάξουμε μια ισχυρή συνταγή με σκόρδο που θα σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά την ισχιαλγία και θα σας εξασφαλίσει διάφορες ωφέλειες για την υγεία, προκειμένου να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας.

Συστατικά

 • 4 σκελίδες σκόρδο
 • 200 ml γάλα

Οδηγίες

Αρχικά, λιώστε πολύ καλά το σκόρδο, σαν να το χρησιμοποιούσατε ως καρύκευμα. Έπειτα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λιωμένο σκόρδο. Αφήστε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά. Κατόπιν γλυκάνετέ το με λίγο μέλι κατά βούληση.

Για να έχετε καλά αποτελέσματα με τη συγκεκριμένη θεραπεία, συνιστούμε να πίνετε τουλάχιστον 200 ml γάλακτος σκόρδου την ημέρα.

Άλλες ωφέλειες του γάλακτος σκόρδου

 • Το γάλα σκόρδου αποτελεί επίσης ισχυρή θεραπεία που συμβάλλει στην ανακούφιση από πεπτικά προβλήματα και από τη δυσκοιλιότητα.
 • Είναι πολύ αποτελεσματικό για την απαλλαγή από εντερικά παράσιτα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφήστε το γάλα σκόρδου στην άκρη για τρεις με τέσσερις ώρες και πιείτε το για δέκα ημέρες στη σειρά, με άδειο στομάχι.
 • Αυτή η σπιτική συνταγή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον ξερό βήχα. Συνιστούμε να το πίνετε τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο, επειδή θα σας βοηθήσει επίσης να αποκοιμηθείτε.
 • Οι άνθρωποι που υποφέρουν από άσθμα, δύσπνοια και άλλα προβλήματα στους πνεύμονες μπορούν επίσης να αρχίσουν να πίνουν γάλα σκόρδου για να αισθανθούν καλύτερα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το γάλα σκόρδου θα πρέπει να πίνεται όσο το δυνατόν πιο καυτό, κατά προτίμηση πριν τον ύπνο.
 • Αν σκέφτεστε να κάνετε δίαιτα και ακολουθείτε ένα πρόγραμμα άσκησης για να πετύχετε το στόχο σας, το γάλα σκόρδου μπορεί επίσης να σας προσφέρει μεγάλη υποστήριξη. Το σκόρδο είναι μια τροφή που συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού για τη διευκόλυνση της καύσης του λίπους. Είναι καλύτερα να το τρώτε ωμό, αν όμως δεν σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να το πίνετε με γάλα.
 • Η κατανάλωση γάλακτος σκόρδου θα σας δώσει ενέργεια και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα χάρη στις αντιβιοτικές ιδιότητες του σκόρδου. Θα κρατήσει επίσης μακριά λοιμώξεις που οφείλονται σε ιούς, μύκητες και βακτήρια.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Tesfaye A., Traditional uses, phytochemistry and pharmacological properties of garlic (allium sativum) and its biological active compounds. Ijjrsert, 2015.
 • Moosavian SP, Paknahad Z, Habibagahi Z, Maracy M. The effects of garlic (Allium sativum) supplementation on inflammatory biomarkers, fatigue, and clinical symptoms in patients with active rheumatoid arthritis: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Phytother Res. 2020 Nov;34(11):2953-2962. doi: 10.1002/ptr.6723. Epub 2020 Jun 1. PMID: 32478922.
 • Nakamoto M, Kunimura K, Suzuki JI, Kodera Y. Antimicrobial properties of hydrophobic compounds in garlic: Allicin, vinyldithiin, ajoene and diallyl polysulfides. Exp Ther Med. 2020 Feb;19(2):1550-1553. doi: 10.3892/etm.2019.8388. Epub 2019 Dec 27. PMID: 32010337; PMCID: PMC6966194.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.