6 ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε τις κηρομπογιές

Κεριά, πίνακες ζωγραφικής, βιτρό.... Είναι απίστευτο το τι μπορείς να κάνεις με τις κηρομπογιές. Ακολουθούν 6 χειροτεχνίες που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά σας.
6 ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε τις κηρομπογιές

Έχει γραφτεί από Maria Margarita Barrios Quintero

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν στην τάση της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων και της κατασκευής χειροτεχνιών, ακόμη και της επαναχρησιμοποίησης χρωματιστών κηρομπογιών. Ναι, καλά διαβάσατε: με κομμάτια από κηρομπογιές, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες κατασκευές! Αυτό σημαίνει επίσης λιγότερα απορρίμματα για το περιβάλλον και χρήσιμα στολίδια για το σπίτι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κηρομπογιές σε πολλές κατασκευές, αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να τις λιώσετε. Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για αυτή την ιδέα DIY; Ακολουθούν μερικές επιλογές για να τονώσετε τη δημιουργικότητά σας και να περάσετε και μερικές ώρες με το παιδί σας!

1. Διασκεδαστικές φιγούρες με κηρομπογιές

Αυτή είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά. Η ιδέα είναι να ανακυκλώσετε τις άκρες από τις κηρομπογιές για να τις λιώσετε μαζί ή ξεχωριστά.

Στη συνέχεια, προμηθευτείτε μερικά καλούπια διαφόρων σχημάτων και κερωμένο χαρτί για να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση. Σε αυτό το σημείο, αλείψτε τις άκρες του καλουπιού με λίγο λάδι, καθώς αυτό θα διευκολύνει το ξεφορμάρισμα.

Τώρα μπορείτε να ρίξετε το μείγμα από τις κηρομπογιές, ένα προς ένα, για να σχηματίσετε ωραίες στρώσεις χρωμάτων. Περιμένετε να στερεοποιηθεί και ξεφορμάρετε προσεκτικά. Μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε αυτό το σχήμα για να φτιάξετε άλλες κατασκευές.

6 ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε τις κηρομπογιές
Οι κηρομπογιές προκαλούν πονοκέφαλο στους γονείς, αλλά μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το πρόβλημα σε λύση ανακύκλωσης!

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει και αυτό το άρθρο: Πέντε ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας

2. Επαναχρησιμοποιήστε τις κηρομπογιές για όμορφα κεριά

Είναι χρήσιμα, όμορφα και αρωματικά αν τους προσθέσετε λίγο από το αγαπημένο σας άρωμα. Τα κεριά από κηρομπογιές είναι ιδανικά για όσους απολαμβάνουν αυτό το είδος φωτισμού. Τι χρειάζεστε λοιπόν; Φιτίλια, ένα γυάλινο δοχείο, λιωμένες ανακυκλωμένες κηρομπογιές, κηροζίνη και κάποια εσάνς της επιλογής σας.

Ζεστάνετε τις μπογιές και αναμείξτε τις με λίγη ζεστή κηροζίνη και μερικές σταγόνες από την εσάνς. Πάρτε ένα κομμάτι φιτίλι, λίγο μακρύτερο από το καλούπι, κάντε έναν κόμπο στη μία άκρη και αυτή η πλευρά θα μπει στον πάτο του δοχείου.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ρίξετε το μείγμα λίγο-λίγο στο καλούπι, αν θέλετε να δείτε τη διαφορά στα χρώματα. Στη συνέχεια, απλά περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει το πρώτο στρώμα πριν προσθέσετε άλλο στρώμα.

3. Πολύχρωμο βιτρό με κηρομπογιές

Πρόκειται για ένα έργο τέχνης! Θα χρειαστείτε μόνο ένα φύλλο ρεγιόν, σκόνη για ανάγλυφη αποτύπωση και λιωμένες κηρομπογιές. Σχεδιάστε το σχήμα που θέλετε να έχει το βιτρό, όπως γεωμετρικές φιγούρες ή λουλούδια, για παράδειγμα.

Στη συνέχεια, καλύψτε το σχέδιο με τη σκόνη και προχωρήστε στο γέμισμα με το κερί από τις λιωμένες κηρομπογιές. Για το έργο αυτό, είναι σημαντικό να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας.

4. Δημιουργικές ζωγραφιές με λιωμένες κηρομπογιές

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ιδέες ή κατασκευές με κηρομπογιές. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αν και τα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν συχνά καινούργιες μπογιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλιές σας κηρομπογιές.

Όπως και να έχει, πιθανότατα έχετε δει μια γυναίκα, ένα ζευγάρι ή έναν ελέφαντα με ομπρέλα να έχει φτιαχτεί με τις κηρομπογιές. Και ενώ σίγουρα μπορείτε να αναπαράγετε το σχέδιο, σκεφτείτε επίσης ότι έχετε έναν κενό καμβά για να κάνετε ό,τι θέλετε.

Εκτός από τις μπογιές και τον καμβά, θα χρειαστείτε και ένα πιστολάκι μαλλιών. Αυτό είναι απαραίτητο για το λιώσιμο των χρωμάτων.

5. Ζωντανέψτε τα γυάλινα βάζα σας!

Αυτή είναι άλλη μια δραστηριότητα που τα παιδιά θα απολαύσουν πραγματικά. Πάρτε αρκετά άδεια βάζα και αρχίστε να δημιουργείτε. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση άλλων αντικειμένων. Απλά λιώστε τις μπογιές, φτιάξτε σχήματα και κολλήστε τα στα βάζα.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τις μπογιές μέσα στο βάζο και να τις λιώσετε με ένα πιστολάκι μαλλιών. Το καλύτερο είναι να παρακολουθείτε τις μπογιές να παίρνουν διαφορετικά σχήματα.

6 ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε τις κηρομπογιές
Μόλις αδειάσετε τα μπουκάλια και τα βάζα, μην τα πετάξετε. Μπορούν να ανακυκλωθούν.

6. Δημιουργήστε πρωτότυπα μπλουζάκια

Αυτή η ιδέα εκπλήσσει πραγματικά τους ανθρώπους! Απλά πάρτε ένα μάτσο μπογιές και σκεφτείτε πώς θα φτιάξετε τα μπλουζάκια των παιδιών σας.

Πρώτα, συγκεντρώστε ό,τι χρειάζεστε: κηρομπογιές, ύφασμα για εκτύπωση, έναν τρίφτη (μπορεί να είναι για τυρί), ένα κομμάτι χαρτόνι και ένα σίδερο ρούχων.

Μόλις τα έχετε όλα έτοιμα, φτιάξτε το σχέδιο στο χαρτόνι και κόψτε το εσωτερικό. Στη συνέχεια, τρίψτε τις κηρομπογιές, τοποθετήστε το χαρτόνι με το σχέδιο πάνω στο ύφασμα και απλώστε τα κομμάτια. Για να ολοκληρώσετε, τοποθετήστε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω από το μπλουζάκι που θέλετε να εμφανιστεί το σχέδιο, σιδερώστε το και είστε έτοιμοι!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Πώς να χρησιμοποιήσετε παλιά γυάλινα βάζα

Μάθετε πώς να επαναχρησιμοποιείτε τις κηρομπογιές

Τα μικρά κομμάτια από τις κηρομπογιές δεν είναι βολικά για να ζωγραφίσετε. Έτσι, εκτός από τα παραπάνω, μπορεί να είναι καλή ιδέα να μαζέψετε τα υπολείμματα, να τα τοποθετήσετε σε ένα καλούπι, να τα ψήσετε και ιδού: έχετε νέα, εύχρηστα χρώματα για εσάς ή τα παιδιά σας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.