Πώς να διακοσμήσετε το μπάνιο με ξύλινες παλέτες

Ένας τοίχος, ένα καλάθι πλυντηρίου και άλλα αξεσουάρ μπάνιου είναι έργα που μπορείτε να φτιάξετε με ξύλινες παλέτες. Ανακαλύψτε μερικές ιδέες.
Πώς να διακοσμήσετε το μπάνιο με ξύλινες παλέτες

Έχει γραφτεί από Maria Margarita Barrios Quintero

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Σήμερα, η διακόσμηση με επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Και οι ξύλινες παλέτες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τη διακόσμηση του μπάνιου, του τοίχου ενός δωματίου ή ακόμη και της κουζίνας. Φυσικές, τριμμένες, με λίγο βερνίκι ή βαμμένες με χρώματα, η αλήθεια είναι ότι χρησιμεύουν για την πραγματοποίηση διαφόρων κατασκευών.

Οι παλέτες είναι ξύλινα κουτιά ή πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τις παλιές παλέτες (του 2005 ή παλαιότερες), καθώς ορισμένες από αυτές έχουν υποστεί επεξεργασία με βρωμιούχο μεθύλιο, μια τοξική ουσία.

Πάντως, δεν πρέπει να τρομάζετε. Αυτή τη στιγμή το υλικό θεωρείται ασφαλές. Μπορείτε μάλιστα να το αγοράσετε σε διαφορετικά μεγέθη, ώστε να μπορείτε επίσης να διαφοροποιήσετε τις χρήσεις του. Πώς να το εισαγάγετε στη διακόσμηση του μπάνιου; Ακολουθούν μερικές ιδέες.

10 τρόποι για να διακοσμήσετε το μπάνιο με ξύλινες παλέτες

Από τοίχους επενδεδυμένους με ξύλινες παλέτες μέχρι θήκες για ρολά ή ράφια για περιοδικά, όλα εξαρτώνται από τη δημιουργικότητα και την ανάγκη της στιγμής. Ας δούμε τα παρακάτω παραδείγματα για το τι μπορείτε να κάνετε για να διακοσμήσετε με αυτό το υλικό.

1. Διακοσμήστε το μπάνιο με ξύλινες παλέτες: Δίσκος με παλέτες για τη μπανιέρα

Αν έχετε μπανιέρα στο σπίτι, η κατασκευή ενός δίσκου με παλέτες θα είναι πολύ χρήσιμη για να τοποθετήσετε αρωματικά κεριά, ένα ποτήρι κρασί ή το αγαπημένο σας βιβλίο.

Αυτό το έργο μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να επενδύσετε πολλά χρήματα. Ίσως μπορείτε να του δώσετε ένα εξατομικευμένο φινίρισμα με ανοιχτούς τόνους ή ένα σχέδιο της προτίμησής σας.

decorate the bathroom with pallets
Για να πετύχετε ένα καλύτερο φινίρισμα συνιστάται να τρίψετε και να βάψετε.

2. Ράφι για πετσέτες

Η δημιουργία ενός βοηθητικού επίπλου για να γεμίσετε έναν τοίχο με ένα ράφι για πετσέτες είναι πολύ πρακτική. Εκτός από το να προσθέσετε στο στυλ του δωματίου, θα έχετε ένα μέρος για να κρεμάσετε πετσέτες και να τοποθετήσετε κάποια προϊόντα μπάνιου. Επίσης, μπορείτε να το τελειώσετε με σκούρο χρώμα ξύλου.

3. Μια βάση για οδοντόβουρτσες

Η βάση για οδοντόβουρτσες είναι απαραίτητο στοιχείο στο μπάνιο, αφού οι οδοντόβουρτσες, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να αφήνονται σε εξωτερικό χώρο, σε ασφαλές μέρος. Προετοιμάστε την επιφάνεια με τη βοήθεια γυαλόχαρτου. Στη συνέχεια, διακοσμήστε το κομμάτι με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίζεται με την υπόλοιπη διακόσμηση του μπάνιου.

4. Μικρό ράφι

Τα ράφια είναι ιδανικά για αποθήκευση. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε, για παράδειγμα, τσιμπιδάκια για τα μαλλιά, στεγνωτήρες μαλλιών ή λαβίδες. Είναι επίσης εξαιρετικοί χώροι για σαπούνια, αιθέρια έλαια, άλατα μπάνιου και άλλα προϊόντα ομορφιάς. Ένα ράφι δεν είναι ποτέ περιττό στο σπίτι.

5. Διακοσμήστε το μπάνιο με ξύλινες παλέτες: Ένα ράφι για πετσέτες και μπουρνούζια

Μια πολύ δημιουργική ιδέα είναι να κρεμάσετε πετσέτες και μπουρνούζια για να στεγνώσουν και να μην στοιβάζονται μετά τη χρήση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε δαχτυλίδια ή κρεμάστρες στο πλαίσιο, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε από ένα κατάστημα με σιδηρικά.

6. Καθρέφτης

Είναι δυνατόν να πλαισιώσετε έναν καθρέφτη με ξύλινες παλέτες. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε ένα ράφι που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε κάποια αντικείμενα.

7. Διακοσμήστε το μπάνιο με παλέτες: Προσθέστε κάποιο διακοσμητικό στοιχείο

“Η ομορφιά είναι τόσο απαραίτητη όσο και η χρησιμότητα”… επομένως, η πρόταση είναι να πάρετε μερικές σανίδες και να κάνετε σχέδια πάνω τους. Εκμεταλλευτείτε τη δημιουργικότητά σας! Μπορείτε να ζωγραφίσετε το χαρακτηριστικό σύμβολο του άνδρα και της γυναίκας των δημόσιων τουαλετών και να το κολλήσετε στην πόρτα. Θυμηθείτε να περιποιηθείτε το ξύλο και να γυαλίσετε τις άκρες με τη βοήθεια κάποιου γυαλόχαρτου.

8. Ντουλάπι

Τα ντουλάπια είναι στοιχεία που μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τον νιπτήρα. Χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση του χαρτιού τουαλέτας. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε αυτό σε περίπτωση που το χρειάζεστε ενώ κάθεστε στην τουαλέτα.

9. Καλάθι για τα άπλυτα

Μπορείτε να φτιάξετε ένα ξύλινο κουτί με καπάκι. Αυτό το καλάθι μπορεί να χρειαστεί λίγη περισσότερη δουλειά, αλλά θα αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε να βάλετε ένα ύφασμα στο εσωτερικό του για να φαίνεται λιγότερο ρουστίκ. Εξάλλου, το θέμα είναι να του δώσετε την καλύτερη εμφάνιση και καλό φινίρισμα, ώστε να ομορφαίνει τον χώρο, χωρίς να αφήνετε στην άκρη τη χρησιμότητα.

10. Διακοσμήστε το μπάνιο με ξύλινες παλέτες: Παλέτες στους τοίχους

Δημιουργήστε έναν τοίχο από παλέτες και δώστε μια νότα κομψότητας στο μπάνιο. Αν θέλετε να βελτιώσετε έναν τοίχο στο μπάνιο, οι ξύλινες παλέτες είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πιστόλι για καρφιά, μπογιά και να κάνετε την καλύτερη δυνατή δουλειά. Θυμηθείτε να τρίψετε κάθε σανίδα πριν την τοποθέτηση στον τοίχο.

Paredes de pallets
Με τις ξύλινες παλέτες, μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τον τοίχο του μπάνιου. Θα λατρέψετε το αποτέλεσμα!

Ξύλινες παλέτες: Ένας εξαιρετικός τρόπος για να διακοσμήσετε και να δώσετε στυλ στο μπάνιο

Όταν θέλετε να δώσετε μια διαφορετική πινελιά στο μπάνιο, οι ξύλινες παλέτες μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Το ελκυστικό με αυτό το υλικό είναι ότι σας επιτρέπει να είστε δημιουργικοί και να εφαρμόσετε διάφορες διακοσμητικές μεθόδους. Απλά να έχετε κατά νου τη φροντίδα που χρειάζεστε για να το διατηρήσετε λαμπερό και σε καλή κατάσταση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Park MG, Choi J, Hong YS, et al. Negative effect of methyl bromide fumigation work on the central nervous system. PLoS One. 2020;15(8):e0236694. Published 2020 Aug 3. doi:10.1371/journal.pone.0236694

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.