Καλλιτέχνες του τατουάζ δίνουν θηλυκότητα μετά τον καρκίνο

Για να βοηθήσουν τις γυναίκες που επιβίωσαν μετά από καρκίνο του μαστού να ανακτήσουν την αίσθηση αυτοεκτίμησής τους, καλλιτέχνες του τατουάζ προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ζωγραφίζοντας στο δέρμα θηλή και θηλαία άλω για όσες το επιθυμούν.
Καλλιτέχνες του τατουάζ δίνουν θηλυκότητα μετά τον καρκίνο
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Πως μπορούν να παρέμβουν οι καλλιτέχνες του τατουάζ στο σώμα γυναικών που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού; Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 1,38 εκατομμύρια καινούργια κρούσματα καρκίνου του μαστού.

Ωστόσο το ποσοστό θνησιμότητας λόγω αυτής της νόσου μειώνεται. Η πρώιμη διάγνωση, σε συνδυασμό με τις όλο και περισσότερο καινοτόμες θεραπείες, σταδιακά αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των γυναικών που διαγιγνώσκονται με αυτή τη νόσο.

Η απλή ή ριζική μαστεκτομή προκαλεί αναγκαστικά αλλαγή στο σώμα των γυναικών και δημιουργεί μια πληγή που δύσκολα θεραπεύεται. Όπως γνωρίζετε, ο καρκίνος του μαστού προκαλεί μακροπρόθεσμο σωματικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό τραύμα.

Λόγω της μαστεκτομής πολλές ασθενείς αντιμετωπίζουν επιπλέον τη δύσκολη κατάσταση του να χάσουν τη θηλή και τη θηλαία άλω τ0υς. Στοιχεία για την αποκατάσταση του μαστού μετά τον καρκίνο δίνει σε δημοσίευσή του ο Sbitany, H.

Κινήματα όπως το “Καλλιτέχνες του Τατουάζ για τον Καρκίνο του Μαστού” προσφέρουν σε αυτές τις γενναίες γυναίκες μια ευκαιρία να αποκαταστήσουν τη θηλυκότητά τους.

Θα σας εξηγήσουμε πώς.

Αποκατάσταση της γυναικείας αυτοεκτίμησης χάρη σε ένα πολύ ξεχωριστό τατουάζ

Καλλιτέχνες του τατουάζ δίνουν θηλυκότητα μετά τον καρκίνο

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσουν ιδιαίτερα τα τατουάζ και η ιδέα ότι θα έχουν στο δέρμα τους ένα σχέδιο για όλη τους τη ζωή.

Ωστόσο, είτε μας αρέσει είτε όχι, οι παρακάτω ιστορίες αποκαλύπτουν πώς ένα απλό τατουάζ μπορεί να βοηθήσει σε ειδικές περιπτώσεις όπως ο καρκίνος του μαστού.

 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Ένας άντρας σώζει εκατομμύρια μωρά με το αίμα του.

 

Η Stephanie M. επιβίωσε πρόσφατα από τον καρκίνο. Αφού υπέστη μαστεκτομή, επέλεξε να καταφύγει στην επανορθωτική χειρουργική.

Ωστόσο η αποκατάσταση μαστού είναι μια περίπλοκη διαδικασία και συχνά οι θηλές δεν ανταποκρίνονται καλά.

Μια συνηθισμένη τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα είναι γνωστή ως “χρωματισμός”. Είναι μια τεχνική παρόμοια με το τατουάζ, όμως δυστυχώς χρησιμοποιείται σε πολύ λίγα νοσοκομεία και σε λιγοστές ιατρικές κλινικές. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι δεν έχει διάρκεια.

Μερικά χρόνια πριν, o Jero Velasco, ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες του τατουάζ που εδρεύουν στην περιοχή Collado Villalba (στη Μαδρίτη της Ισπανίας), ξεκίνησε ένα νέο πρότζεκτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέροντας δωρεάν τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του για να κάνει τατουάζ “θηλής” στο στήθος γυναικών που το είχαν ανάγκη.

Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, η Stephanie M. έχει ξανά στήθη. Όπως εξήγησε, το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ήταν στην παραλία, η κόρη της είπε, “μαμά, το μπικίνι σου έπεσε, καλύψου γρήγορα γιατί οι άνθρωποι μπορούν να δουν τα στήθη σου!”

Μπορεί να μη φαίνεται σαν κάτι ιδιαίτερο, όμως τα λόγια αυτά την έκαναν αμέσως να αισθανθεί χαρά. “Έχω ξανά στήθη”, είπε χαμογελώντας.

Ένα πραγματικά ξεχωριστό τατουάζ

Καλλιτέχνες του τατουάζ για τον καρκίνο του μαστού

Οι ασθενείς με καρκίνο που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή ξέρουν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό τατουάζ. Η θηλή και η θηλαία άλως αποτελούν σημαντικά μέρη της θηλυκότητας μιας γυναίκας.

Δεν έχει σημασία αν κανένας δεν τις βλέπει πέρα από τη γυναίκα και το σύντροφό της.

Πρόκειται για μια πολύτιμη και λεπτή περιοχή του γυναικείου σώματος. Η απώλειά της λόγω της μαστεκτομής, με αφαίρεση του ενός ή και των δύο μαστών, είναι κάτι πραγματικά τραυματικό και οδυνηρό.

  • Ο Jero Soriano, καλλιτέχνης του τατουάζ, το γνωρίζει καλά αυτό. Χρησιμοποιεί ένα μείγμα χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί και το καφέ, για να προσομοιώσει την υφή που έχει η θηλαία άλως και η θηλή, έτσι ώστε να δώσει πίσω στις γυναίκες αυτές την αυτοεκτίμηση που αξίζουν τόσο πολύ.
  • Πρέπει να επισημανθεί ότι η αποκατάσταση μαστού δίνει στη γυναίκα δύο μπάλες σάρκας που δεν μοιάζουν καθόλου με φυσικά στήθη.

Το σχήμα τους μπορεί να έχει καλή εμφάνιση κάτω από τα ρούχα, όμως εξακολουθεί να λείπει κάτι.

Σε προσωπικό επίπεδο, η έλλειψη θηλής μπορεί να προκαλεί χαμηλή αυτοεκτίμηση σε πολλές γυναίκες (όχι σε όλες, καθώς κάθε άτομο αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη κατάσταση διαφορετικά).

Χειρουργοί και καλλιτέχνες του τατουάζ

Χειρουργοί και καλλιτέχνες του τατουάζ

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια. Για να αναρρώσουν πλήρως αυτές οι γυναίκες, χρειάζονται και έναν χειρουργό και έναν από τους καλλιτέχνες του τατουάζ που γνωρίζουν την συγκεκριμένη τεχνική, προκειμένου να αποκατασταθεί τέλεια το στήθος τους.

 

Σας προτείνουμε επίσης να διαβάσετε το άρθρο: Ανιχνεύοντας τον καρκίνο του μαστού με ένα χάπι.

 

Ενώ αυτός ο καλλιτέχνης επιδίδεται στη λεπτή εργασία του, είναι σχεδόν αδύνατο να μην επηρεαστεί από την προσωπική ιστορία της κάθε γυναίκας. Οι γυναίκες που επιβιώνουν από τον καρκίνο προσφέρουν ελπίδα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, αυτά τα είδη τατουάζ συνήθως γίνονται σε ιδιωτική κλινική. Συχνά κοστίζουν από 300 έως 400 ευρώ ανά μαστό, κάτι που αποτελεί κλοπή.

Οι τιμές δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα όταν λαμβάνεται υπόψη η προσωπική κατάσταση των γυναικών. Πολλές από αυτές έχουν ήδη επιβαρυνθεί με το κόστος άλλων αντικειμένων, όπως μιας περούκας, για να εξακολουθήσουν να αισθάνονται γυναίκες.

Πάντα θα είναι όμορφες στα μάτια μας.

Ωστόσο η προσωπική πραγματικότητα κάθε ατόμου είναι μοναδική και εξαιρετική. Μερικές γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από άλλες μετά τα καταστροφικά επακόλουθα του καρκίνου.

Όμως, ιδέες που δείχνουν ενδιαφέρουν, όπως αυτή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη του τατουάζ, μας γεμίζουν χαρά.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.