Κατασκευή κομοδίνου με 5 πρωτότυπους τρόπους

Σχεδόν όλα τα καθημερινά αντικείμενα που γεμίζουν δεξιά κι αριστερά τις γωνιές του σπιτιού μας, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή ενός εξαιρετικά πρωτότυπου κομοδίνου. Διαβάστε τις παρακάτω 5 πρωτότυπες ιδέες για την κατασκευή κομοδίνου και διαλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο!
Κατασκευή κομοδίνου με 5 πρωτότυπους τρόπους

Τελευταία ενημέρωση: 30 Απριλίου, 2019

Το κομοδίνο είναι ένα έπιπλο που το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πέραν τούτου, όμως, δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα η ύπαρξή του. Είναι ώρα, ωστόσο, να πείτε αντίο στη μονότονη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Αρκεί να αξιοποιήσετε τις πολύ πρωτότυπες ιδέες για την κατασκευή κομοδίνου που ακολουθούν.

Γιατί το κομοδίνο δεν είναι απλώς ένα σημείο για να αποθέτουμε ρολόγια, κινητά και φωτογραφίες. Είναι, επίσης, ένα σημαντικό έπιπλο του υπνοδωματίου με πολύ συγκεκριμένη θέση σε κάθε δωμάτιο. Πάρτε απόφαση να ανακαλύψετε το κομοδίνο της αρεσκείας σας και το υπνοδωμάτιό σας θα μεταμορφωθεί κυριολεκτικά!

5 πρωτότυπες ιδέες για την κατασκευή κομοδίνου

1. Κατασκευή κομοδίνου από ανακυκλωμένα κιβώτια

κατασκευή κομοδίνου

 

Το καλό με αυτήν την ιδέα είναι ότι πρόκειται για μια κατασκευή πολύ εύκολη και πολύ φθηνή. Μπορείτε να βρείτε κιβώτια συσκευασίας εμπορευμάτων που δεν χρειάζονται πια σε οποιοδήποτε μπακάλικο ή σούπερ μάρκετ. Σίγουρα, τα εν λόγω καταστήματα θα χαρούν που θα τους απαλλάξετε από τα περίσσεια κιβώτια.

Αργότερα, στο σπίτι, βάψτε τα με όποιο χρώμα προτιμάτε και ζωγραφίστε επάνω τους σχέδια που σας αρέσουν, όπως για παράδειγμα κινέζικα ιδεογράμματα.

Προτιμάτε ένα πιο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα; Μια εναλλακτική λύση είναι να αγοράσετε τα κιβώτια στο χρώμα που θέλετε και κατόπιν να τα προσαρμόσετε μεταξύ τους για να δώσετε σχήμα στο κομοδίνο σας.

Όποιο και να είναι το γούστο σας, η λύση αυτή σας δίνει άπειρες δυνατότητες να προσαρμόσετε το σχέδιο του κομοδίνου ώστε να ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε τύπο δωματίου. Δοκιμάστε το σίγουρα!

2. Κατασκευή κομοδίνου από κορμούς δέντρου

Για όσους αγαπούν τη φύση και τις ανέξοδες προτάσεις διακόσμησης, ακολουθεί μια εξαιρετική ιδέα. Η κατασκευή βασίζεται στη χρήση κορμών δέντρων ως υλικό για να φτιάξετε το κομοδίνο σας.

Ίσως αυτό το στυλ να σας φαίνεται πολύ ρουστίκ ή απεριποίητο.  Μη βιαστείτε όμως να αποκλείσετε εξαρχής την ιδέα αυτή, διότι τα κομοδίνα από κορμό δείχνουν πολύ όμορφα.

Αρχικά, χρειάζεται να αγοράσετε ή να βρείτε κυλινδρικούς κορμούς δέντρων με επίπεδη επιφάνεια και με ύψος που να σας εξυπηρετεί. Μετά, μπορείτε να επιλέξετε να βερνικώσετε τον κορμό είτε στο σύνολό του είτε μόνο τις επίπεδες επιφάνειες. Μην παραλείψετε να λειάνετε ελαφρώς τις πλευρές για να απομακρύνετε τις ακίδες.

Υπάρχει, βέβαια, και η επιλογή να μην λειάνετε καθόλου τον κορμό για να δείχνει ακόμη πιο ρουστίκ. Πιο σύνηθες, όμως, είναι να λειαίνονται οι κορμοί για πιο απαλή υφή.

Σας παραθέτουμε και μερικές επιπλέον προτάσεις κατασκευής κομοδίνου:

  • Προσθέστε ρόδες ώστε να γίνει το κομοδίνο πιο λειτουργικό και να έχετε τη δυνατότητα να το μετακινείτε στο δωμάτιο.
  • Άλλη καλή ιδέα είναι να το χρωματίσετε λευκό ώστε να ταιριάζει με τα σεντόνια και τις κουρτίνες.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερους από έναν κορμό για την κατασκευή του κομοδίνου.

3. Καρέκλες και σκάλες μετατρέπονται σε κομοδίνο

κατασκευή κομοδίνου

 

Αυτήν την πρόταση σίγουρα δεν την έχετε ξανακούσει! Αν στο σπίτι σας υπάρχει κάποια καρέκλα που δεν τη χρησιμοποιείτε πια ή μια παλιά σκάλα, ιδού ένας τρόπος για να αποκτήσουν ξανά χρησιμότητα. Από το αποτέλεσμα θα δείτε ότι αυτά τα δύο αντικείμενα λειτουργούν φανταστικά ως πολύ πρωτότυπα αντικείμενα κατασκευής κομοδίνου.

Πώς να τα διαμορφώσετε:

Προτιμήστε ξύλινες καρέκλες καθώς είναι πιο εύκολο να τις επιδιορθώσετε και να τις προσαρμόσετε. Μία καρέκλα που γίνεται κομοδίνο έχει δύο πλεονεκτήματα. Εκτός από καινοτόμα λύση, είναι και χρηστική, αφού μπορείτε να χρησιμοποιείτε την πλάτη της ως κρεμάστρα. Συμβουλή: περάστε το έπιπλο με βερνίκι και συνδυάστε το χρώμα του με το πάτωμα, το κρεβάτι ή τα έπιπλα του δωματίου.

Στη συνέχεια, θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια σκάλα ως κομοδίνο. Είναι πραγματικά εύκολο. Όπως και στην περίπτωση της καρέκλας, χρειάζεται πρώτα να την προσαρμόσετε στο χώρο. Η προσαρμογή του νέου αντικειμένου εξαρτάται από τον τρόπο που θα το ταιριάξετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του υπνοδωματίου.

Προσοχή! Η επιδιόρθωση και η προσαρμογή των αντικειμένων δε σημαίνει απαραιτήτως ότι πρέπει να χάσουν τον παλαιικό χαρακτήρα τους. Αντιθέτως, αυτή η αίσθηση του παλιού είναι η ουσία των συγκεκριμένων επίπλων.

Ακόμη, για να αυξήσετε τον ωφέλιμο χώρο, τοποθετείστε ράφια στα σκαλοπάτια. Τέλος, προτιμότερο είναι να προσθέσετε κλασικά διακοσμητικά. Τα κλασικά αντικείμενα προσδίδουν μια νότα διαχρονικότητας. Αντιθέτως, αν η διακόσμηση είναι καινούργια, τότε είναι πιθανόν το παλαιικό κομοδίνο να δείχνει παράταιρο στο δωμάτιό σας.

4. Κατασκευή κομοδίνου από συρτάρια

Υπάρχει κάποιο παλιό οικογενειακό έπιπλο που μόνο χώρο πιάνει; Αν ναι, τότε κρατήστε τα συρτάρια του και φτιάξτε με αυτά ένα πολύ ευφάνταστο κομοδίνο. Τοποθετείστε τα συρτάρια πλαγίως και προσθέστε ξύλινα ράφια στο ενδιάμεσο.

Αν το συρτάρι είναι σχετικά στενό, υπάρχει λύση. Συνδέστε το με ακόμη ένα συρτάρι για να το μετατρέψετε σε κομοδίνο. Είναι, σαφώς, μια πολύ απλή επιλογή. Ωστόσο, εφόσον ταιριάξετε την κατασκευή αρμονικά με τα υπόλοιπα αντικείμενα στο υπνοδωμάτιό σας το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Θα δείτε την απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

5. Κατασκευή κομοδίνου από βαλίτσες

κατασκευή κομοδίνου

 

Είναι μεγάλη παράλειψη να μην έχετε δει τέτοιο κομοδίνο. Και πάλι, η ιδέα είναι να ανακυκλώσουμε αντικείμενα που μένουν αχρησιμοποίητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βαλίτσες.

Το κομοδίνο σας θα φαίνεται ακόμη πιο ωραίο αν οι βαλίτσες είναι χρωματιστές. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, θα είναι μαύρες. Αν ισχύει αυτό, η λύση είναι να τις βάψετε ή να τις “ντύσετε” εξωτερικά. Έτσι, θα προσθέσετε μια πινελιά ζωντάνιας στη διακόσμησή σας. Αν δεν έχετε διαθέσιμες βαλίτσες στο σπίτι σας μπορείτε να ψάξετε στην αγορά σε καταστήματα με είδη χαμηλού κόστους.

Πώς θα φτιάξετε ένα κομοδίνο από βαλίτσες; Στοιβάξτε τη μία επάνω στην άλλη και κρεμάστε έναν καθρέφτη στον πίσω τοίχο. Ο καθρέφτης θα εμπλουτίσει την κατασκευή και επιπλέον, θα βελτιώσει το φωτισμό του δωματίου σας.

Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε, αν αντί για βαλίτσες, επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό μπαούλο. Ίσως το μπαούλο που έχετε διαθέσιμο να είναι χαμηλό και να χρειάζεται να το φέρετε στο ίδιο ύψος με το κρεβάτι σας. Για να το πετύχετε, τοποθετείστε στο πάτωμα δυο ισομεγέθη ξύλινα στηρίγματα που θα ανυψώσουν το νέο σας κομοδίνο.

Αξιοποιείστε αυτές τις συμβουλές και κάντε ακόμη ένα βήμα προς τη διακόσμηση του υπνοδωματίου των ονείρων σας. Τα κομοδίνα που περιγράψαμε είναι πραγματικά μοναδικά και πρωτότυπα και θα απογειώσουν το χώρο σας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.