Η μόνη επιλογή είναι να είμαστε δυνατοί ή να τα παρατήσουμε

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που φαίνεται ότι όλα πηγαίνουν στραβά. Μην τα παρατάτε, συνεχίστε να παλεύετε. Τίποτα δεν έχει χαθεί πραγματικά και τα καλύτερα έρχονται.
Η μόνη επιλογή είναι να είμαστε δυνατοί ή να τα παρατήσουμε

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Μερικές φορές η μόνη επιλογή είναι να είμαστε δυνατοί ή να τα παρατήσουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά. Όλα μοιάζουν να είναι εναντίον μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό.

Ωστόσο, θα ανακαλύψετε κάτι που μπορεί να μην είχατε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα: θα δείτε ότι μερικές φορές η μόνη επιλογή είναι να είστε δυνατοί.

Η ζωή πάντα μας φέρνει δυσκολίες από τις οποίες μαθαίνουμε να μην τα παρατάμε. Αν και μπορεί να φαίνεστε αβοήθητοι και να αναρωτιέστε γιατί έπρεπε να σας συμβούν όλα αυτά, θα δείτε ότι μπορείτε να τα ξεπεράσετε, όπως και άλλες ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Πρέπει να είμαστε δυνατοί.

Η ιστορία των δυο ποντικών

είμαστε δυνατοί

“Κάποτε ήταν δυο ποντικοί που έπεσαν μέσα σε ένα κουβά με κρέμα. Αμέσως κατάλαβαν ότι βούλιαζαν. Ήταν αδύνατο να επιπλέουν για πολλή ώρα στην πηχτή κρέμα. Ήταν σαν να είχαν κολλήσει σε κινούμενη άμμο.

Κολυμπούσαν γύρω από τον κουβά στην προσπάθειά τους να βρουν μια έξοδο διαφυγής αλλά ήταν ακατόρθωτο. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να συνεχίσουν να κολυμπούν στο ίδιο μέρος ή να βουλιάξουν.

Δυσκολεύονταν όλο και περισσότερο να παραμείνουν στην επιφάνεια.

Ένα από τα δυο ποντίκια είπε δυνατά:

-Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω από αυτό το πράγμα και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κολυμπάμε για πάντα. Αφού θα πεθάνω έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να παρατείνω το μαρτύριό μου. Δεν έχει νόημα να πεθάνω από εξάντληση για μια μάταιη προσπάθεια.

Αφού είπε αυτά, το ποντίκι σταμάτησε να παλεύει και βούλιαξε γρήγορα μέσα στην πηχτή άσπρη κρέμα.

Το άλλο ποντίκι που ήταν πιο επίμονο ή πιο πεισματάρικο, είπε:

“Δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής! Αλλά αν πρόκειται να πεθάνω, θα το κάνω παλεύοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή. Δεν θέλω να πεθάνω ούτε δευτερόλεπτο πριν από την ώρα μου.”

Συνέχισε να βασανίζεται μέσα στην κρέμα επί ώρες. Μετά από τόσες ώρες αγώνα, η κρέμα άρχισε να γίνεται βούτυρο.

Το ξαφνιασμένο ποντίκι σύντομα θα μπορούσε να βρει ένα πάτημα και να πηδήξει έξω από τον κουβά. Μετά το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια τελευταία προσπάθεια για να επιστρέψει στο σπίτι του.”

είμαστε δυνατοί απογνωση

Γιατί να τα παρατήσετε; Όλοι έχουμε το ένστικτο της επιβίωσης που μας βοηθά να συνεχίσουμε αλλά πολλοί άνθρωποι είναι σαν το πρώτο ποντίκι και απλά τα παρατάνε. Η επιμονή και η προσεκτική εξέταση των πραγμάτων είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγουμε από οποιαδήποτε κατάσταση.

Ποτέ μην τα παρατάτε, η μόνη μας επιλογή είναι να είμαστε δυνατοί

Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές τα παρατάμε επειδή δεν έχουμε αρκετά κίνητρα. Αλλά φανταστείτε μια από τις χειρότερες καταστάσεις που σας έχει συμβεί.

Σε τέτοιες στιγμές έχετε μόνο δυο επιλογές: να τα παρατήσετε ή να είστε δυνατοί.

Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν έχετε άλλη επιλογή από το να είστε δυνατοί. Αυτό το κάνετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ειδικά αν είστε γονιός. Γνωρίζουν ότι η μόνη επιλογή τους είναι να παραμείνουν δυνατοί επειδή αν τα παρατήσουν θα πάρουν και τους άλλους μαζί τους.

λουλούδι

Θα περάσετε πολλές δύσκολες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καμία άλλη επιλογή παρά μόνο να σηκωθούν όταν φτάνουν στον πάτο. Άλλοι αγωνίζονται από την αρχή και μερικοί εγκαταλείπουν τον εαυτό τους από την πρώτη δυσκολία που θα εμφανιστεί μπροστά τους.

Ποτέ μην τα παρατάτε επειδή τα καλύτερα έρχονται και δεν θέλετε να τα χάσετε! Μπορεί να περνάτε μια δύσκολη περίοδο τώρα και να βρίσκεστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που φαίνεται αδύνατο να τελειώσουν.

Αλλά υπάρχει φως στην άλλη άκρη του τούνελ ανεξάρτητα από το πόσο σκοτεινό είναι τώρα. Αργά ή γρήγορα, με υπομονή κι επιμονή το φως θα εμφανιστεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να καλυτερεύουν.

Σκεφτείτε όλα όσα έχετε καταφέρει και αντιμετωπίσει μέχρι τώρα. Να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο.

Γνωρίζοντας ότι όλα τα πράγματα θα περάσουν, θα μπορέσετε να βρείτε τη δύναμη για να συνεχίσετε. Επιμείνετε και συνεχίστε να παλεύετε και να ελπίζετε… Όλα θα επιλυθούν, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.