Το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια κάνει καλό στη σχέση

Το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια μπορεί να είναι η λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως ζευγάρι. Αυτό επειδή έτσι αυξάνεται η επιθυμία σας για τον σύντροφό σας.
Το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια κάνει καλό στη σχέση

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μπορείτε να φανταστείτε να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια από τον σύντροφό σας; Πρόκειται για μια ιδέα που μας προκαλεί έκπληξη όμως, αν την αναλύσουμε βαθύτερα, δεν μοιάζει τόσο παράλογη.

Φαίνεται ότι ένας από τους όρους που “υπογράφουμε” στην αρχή της σχέσης μας, αν πρόκειται να μείνουμε μαζί, είναι ότι πρέπει να κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο.

Γιατί πρέπει να είναι έτσι; Τι γίνεται αν κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια;

Το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια φαίνεται να δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας ή ότι ίσως δεν αγαπάτε πια τον σύντροφό σας τόσο όσο παλιά. Για κάποιον λόγο, δεν πιστεύετε ότι είναι σωστό, ακόμα και αν θέλετε να το κάνετε.

Είναι όμως αλήθεια αυτό;

Ο μύθος του να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια

Το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια κάνει καλό στη σχέση

Το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση σας δεν πηγαίνει καλά ή ότι δεν αγαπάτε τον σύντροφό σας τόσο όσο παλιά.

Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές το να κοιμάστε σε χωριστά δωμάτια μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο, όμως πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει πάντα επειδή συνηθίζουμε να κοιμόμαστε μαζί με τον σύντροφό μας.

Όταν ένα ζευγάρι ζει μαζί για πολλά χρόνια, οι σύντροφοι αρχίζουν να αναρωτιούνται τι έχει αλλάξει ανάμεσά τους, επειδή έχει χαθεί το πάθος στη σχέση τους και η ζωή τους έχει βυθιστεί στη ρουτίνα.

Η απάντηση βρίσκεται στη συμπεριφορά σας. Είναι φυσιολογικό να δώσετε στον σύντροφό σας λίγο χώρο αργά ή γρήγορα, αν ήσασταν πάντα ο ένας κολλημένος πάνω στον άλλον στην αρχή της σχέση σας.

Δεν είναι ασυνήθιστο να χαθεί η σεξουαλική επιθυμία για τον σύντροφό σας. Ξαφνικά δεν έχετε πια προσωπικό χώρο -δεν κλείνετε καν την πόρτα όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα.

Αν και κάτι τέτοιο είναι αλήθεια για μερικούς ανθρώπους, για κάποιους δείχνει απώλεια πάθους και επιθυμίας.

 

 

κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια - κάνει καλό στη σχέση

Όταν οι σύντροφοι κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια, μπορούν να έχουν τον δικό τους προσωπικό χώρο. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν χρειάζεται οι σύντροφοι να είναι πάντα κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Γιατί λοιπόν είναι αρνητικό το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια;

Σκεφτείτε πόσο θα σας ωφελούσε το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια αν συνηθίζετε να διαβάζετε ή αν θέλετε να δουλεύετε μέχρι αργά. Δεν θα χρειαζόταν να ανησυχείτε αν θα ξυπνήσετε τον σύντροφό σας και θα είχατε την ελευθερία να πάτε για ύπνο όποτε θέλετε και να αφήνετε το φως αναμμένο χωρίς να ανησυχείτε.

Ο ερωτικός χώρος

Μόνο μερικά νεαρά ζευγάρια επιλέγουν να μένουν σε διαφορετικά σπίτια αντί να ζουν μαζί. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους συντρόφους να είναι ανεξάρτητοι και να απολαμβάνουν τον χώρο τους αποφεύγοντας τη γρήγορη μείωση του πάθους.

Μια ασφαλής απόσταση μπορεί να είναι πολύ πιο ερωτική από το να είστε πάντα μαζί με τον σύντροφό σας. Γι’αυτό μερικοί νέοι άνθρωποι επιλέγουν να κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια. Είναι πολύ καλύτερο από το να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια.

Σημαίνει αυτό ότι δεν κοιμούνται ποτέ μαζί; Φυσικά και όχι. Μπορούν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο μαζί ή να πάνε διακοπές μαζί. Όμως στην καθημερινότητά τους προτιμούν να ζουν τις ζωές τους χωριστά, ακόμα και αν βρίσκονται σε επικοινωνία.

Γυναίκα με κόκκινα χείλη

Ας μην ξεχνάμε ότι η ρουτίνα και οι διαφωνίες, που θεωρούνται φυσιολογικό μέρος της καθημερινής ζωής, τελικά προκαλούν φθορά στη σχέση.

Ίσως η συνήθεια των συντρόφων να ζουν μαζί να μην είναι η πιο σωστή επιλογή για μια υγιή σχέση. Τουλάχιστον όχι αν οι σύντροφοι επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν τον προσωπικό τους χώρο και τον δικό τους ερωτικό χώρο.

Η απόσταση αυξάνει την επιθυμία

Ακόμα και αν δεν το πιστεύουμε, το να κοιμόμαστε σε διαφορετικά δωμάτια μπορεί να κάνει τη σεξουαλική επιθυμία για τον σύντροφό μας να αυξηθεί. Αυτό επειδή η απόσταση είναι μερικές φορές θετική.

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση “θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε”. Αν εσείς και ο σύντροφός σας κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια και δεν είστε τόσο κοντά όσο συνήθως, τότε θα αρχίσετε να βλέπετε την επιθυμία σας για τον σύντροφό σας να αυξάνεται.

Ίσως αυτή να αποτελεί μια επιλογή ή μια λύση για τα ζευγάρια που έχουν χάσει το πάθος στη σχέση τους επειδή ζουν μαζί για χρόνια.

Το κλειδί είναι να μην παρασυρόμαστε από αυτό που θεωρείται σωστό και λάθος. Αυτό που μας έχουν μάθει δεν είναι πάντα το σωστό. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια χωρίς να ανησυχείτε.

Γυναίκα στο κρεβάτι

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Περισσότερο σεξ ή καλύτερο σεξ;

 

Αν η σχέση σας έχει βυθιστεί στη ρουτίνα, το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε αυτήν τη ρουτίνα. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε τις συνήθειές σας και να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα.

Το να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.