Οι κωματώδεις σχέσεις θα σας καταστρέψουν

Οι κωματώδεις σχέσεις είναι εκείνες στις οποίες βρίσκετε τον εαυτό σας παγιδευμένο, είτε λόγω δικής σας συμμόρφωσης είτε επειδή φοβάστε να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Δείξτε δύναμη και αναζητήστε την ευτυχία.
Οι κωματώδεις σχέσεις θα σας καταστρέψουν

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Βρεθήκατε ποτέ χαμένοι σε κωματώδεις σχέσεις; Μιλάμε για το είδος των σχέσεων στις οποίες αισθάνεστε παγιδευμένοι, όταν δεν μπορείτε να πάτε πίσω αλλά ούτε και να προχωρήσετε μπροστά.

Πρόκειται για σχέσεις που σας καταστρέφουν ολοκληρωτικά.

Αυτό το είδος δεσμού είναι το τέλος σας, επειδή σας παρασύρει σε μια κατάσταση ακινησίας. Όλα στη ζωή σας μοιάζουν να σταματούν, ενώ περιμένετε κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Δεν συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό είναι το να είστε διεκδικητικοί σε στιγμές όπως αυτές. Πρέπει να συνειδητοποιείτε αυτό που αξίζετε, να εκτιμάτε τον εαυτό σας και να μη φοβάστε να αφήσετε το άλλο άτομο.

Γιατί όμως συχνά φοβόμαστε τόσο πολύ να το κάνουμε αυτό;

Οι κωματώδεις σχέσεις θα σας καταστρέψουν

Μην αποδεχτείτε τις κωματώδεις σχέσεις

Κανένας δεν σας αναγκάζει να χάσετε τον εαυτό σας σε μια σχέση όπως αυτή, όμως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καταλήγετε να αποδέχεστε μια κατάσταση η οποία ακολουθεί ελικοειδώς κατιούσα πορεία, μέχρι που δεν μπορείτε πια να ανεβείτε ξανά ψηλά.

Θέλετε να μάθετε τι είδους κωματώδεις σχέσεις υπάρχουν;

Είμαστε ζευγάρι ή είμαστε φίλοι;

Ο φόβος και οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος μερικές φορές σάς εμποδίζουν να μιλήσετε ανοιχτά μέσα στις σχέσεις. Έτσι δημιουργούνται αμφιβολίες και δεν ξέρετε πώς να ενεργήσετε ή πώς να προχωρήσετε μπροστά.

Δεν έχει να κάνει με το να βάζετε ετικέτες αλλά με το να γνωρίζετε τι συμβαίνει έτσι ώστε να μπορείτε να ενεργείτε αναλόγως.

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα: κωματώδεις σχέσεις

Η συναισθηματική εξάρτηση είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στον σημερινό κόσμο.

Αν αναζητάτε ανήσυχοι κάποιον για να σας εξασφαλίσει την αίσθηση ότι δεν είστε μόνοι και αν χρειάζεστε κάποιον για να σας κάνει ευτυχισμένους, τότε η συναισθηματική εξάρτηση μπορεί να είναι το πρόβλημά σας.

Δεν θέλω να είμαι μαζί σου πια, όμως δεν μπορώ να σπάσω τη συνήθεια και να σε αφήσω

Πολλές σχέσεις διαρκούν πολύ καιρό παρά το γεγονός ότι τα μέλη του ζευγαριού δεν θέλουν να είναι πια μαζί.

Αυτό συμβαίνει όταν έχετε συνηθίσει να είστε μαζί και φοβάστε να απελευθερωθείτε. Η κατάσταση αυτή σάς εμποδίζει να προχωρήσετε μπροστά.

 

Μην αποδεχτείτε τις κωματώδεις σχέσεις

Κωματώδεις σχέσεις

Οι τρεις παραπάνω καταστάσεις είναι όλες πραγματικές και πιο συνηθισμένες από ό,τι νομίζετε. Ωστόσο η πρώτη είναι η πιο σημαντική που πρέπει να προσέξετε.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε μια σχέση, ανεξάρτητα από το είδος της, από το να μη γνωρίζετε τι είναι.

Αν δεν γνωρίζετε αν είστε ζευγάρι ή απλώς φίλοι, πώς ενεργείτε; Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική, όμως σε αυτό το είδος κωματώδους σχέσης ο ένας από τους δύο φοβάται.

Ίσως να έχει πληγωθεί στο παρελθόν ή ίσως να έχει διαφορετικές προθέσεις.

Δυστυχώς, ένας από τους δυο σας τελικά θα πληγωθεί, αν έχετε προσδοκίες που δημιουργούνται στα πλαίσια μιας “ψεύτικης” σχέσης και οι οποίες πιθανώς θα ματαιωθούν.

Στη δεύτερη κατάσταση, μία από τις πιο επικίνδυνες, η ευτυχία σας καταλήγει να γίνει βάρος για το άλλο άτομο. Μπορεί να είναι μία από τις σχέσεις που τερματίζονται πιο δύσκολα.

Το πρόβλημα δεν είναι η σχέση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεστε με τον/τη σύντροφό σας. Πρόκειται για μια εξάρτηση που προέρχεται από συναισθηματικές ελλείψεις, φόβους και τραύματα.

Η εξάρτηση από το άλλο άτομο είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Δεν προοδεύετε και μπορεί να χαθείτε μέσα σε μια καταστροφική σχέση προσπαθώντας να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Μερικές φορές μπερδεύουμε την αγάπη με την ανάγκη και καταλήγουμε σε κωματώδεις σχέσεις.

κωματώδεις σχέσεις

Μάθετε να αφήνετε τα πράγματα πίσω σας

Όλες αυτές οι σχέσεις έχουν κάτι κοινό: τον φόβο του να αφήσετε τα πράγματα πίσω σας.

Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε σχέσεις στις οποίες υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το τι είναι αυτές, επειδή υπάρχει μονόπλευρα η ελπίδα ότι τελικά θα προκύψει κάτι.

Όμως η κατάσταση αυτή προκύπτει ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, όπου η συνήθεια σας εμποδίζει να πάρετε τις αποφάσεις σας και να χωρίσετε τους δρόμους σας.

Ωστόσο το πιο καταστροφικό μέρος των κωματωδών σχέσεων είναι ότι δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να βρει κάποιο άτομο με το οποίο θα είστε ευτυχισμένοι.

 

αφήστε πίσω τις κωματώδεις σχέσεις

Είναι δύσκολο να αφήσετε κάτι πίσω σας και, καθώς μεγαλώνετε, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Ο φόβος του να μείνετε μόνοι και να του να μη βρείτε ποτέ κάποιον άλλον σάς κάνει να συμβιβάζεστε.

Βρεθήκατε ποτέ σε μια κωματώδη σχέση;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.