Περίεργες ενοχλήσεις που μπορεί να νιώσετε μετά το σεξ

Μετά από την πρώτη μας ερωτική επαφή δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθουμε διάφορες ενοχλήσεις. Αν δεν περάσουν μόνες τους ή διαρκέσουν πολύ, σωστό είναι να επισκεφτούμε το γιατρό μας.
Περίεργες ενοχλήσεις που μπορεί να νιώσετε μετά το σεξ
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πριν κάνουμε σεξ για πρώτη φορά, οι περισσότεροι από εμάς είχαμε αγωνία για να νιώσουμε πώς είναι η αίσθηση. Όταν ρωτούσαμε τους φίλους μας, το περιέγραφαν ως κάτι μαγικό, ως κάτι που πρέπει να ζήσουμε οι ίδιοι για να το καταλάβουμε. Με το άκουσμα της λέξης “μαγικό”, δεν μας περνούσαν ποτέ από το μυαλό αυτές οι περίεργες, ακόμα και επώδυνες, ενοχλήσεις που μπορεί να νιώσουμε όλοι μετά το σεξ.

Σε πολλές ταινίες το πριν, το μετά και το χρονικό διάστημα που διαρκεί το σεξ περιγράφονται με ρομαντικές πινελιές. Αυτό που κανένας δεν περιγράφει είναι τις ενοχλήσεις που μπορεί να προκύψουν μετά το σεξ και που στην πρώτη τους αίσθηση μας προκαλούν ανησυχία και φόβο.
Ένα από τα πράγματα που μαθαίνουμε στη ζωή είναι πως δεν είναι όλα ρόδινα μετά το σεξ. Αυτές είναι μόνο λίγες από όλες εκείνες τις ενοχλήσεις που μπορεί να συμβούν.

Τσούξιμο και φαγούρα κατά την ούρηση

φαγούρα μετά το σεξ
Μετά το σεξ πολλές γυναίκες νιώθουν ένα αίσθημα καψίματος και φαγούρας όταν ουρούν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο γυναικολόγο, μάλιστα, η αιτία που προκαλεί αυτά τα συμπτώματα αποτελεί μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις τους.

Πρόκειται για κοινή ανησυχία όσων γυναικών έχουν μόλις ενεργοποιηθεί σεξουαλικά, μιας και συχνά διερωτώνται αν οι ενοχλήσεις αυτές είναι σύμπτωμα κάποιου σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος ή ένδειξη κάποιου άλλου προβλήματος με την υγεία τους.

Πρέπει να θυμόμαστε πως η γυναικεία ανατομία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αποτελείται από το κολπικό άνοιγμα και την ουρήθρα, τα οποία απέχουν μόλις μερικά εκατοστά το ένα από το άλλο. Η περιοχή, λοιπόν, μπορεί να ερεθιστεί από την τριβή με το προφυλακτικό, από το ίδιο το πέος ή από τα ίδια τα γυναικεία σωματικά υγρά.

Είναι αναμενόμενο να νιώσετε λίγη φαγούρα ή κάψιμο στην ούρηση μέσα στις επόμενες μέρες από το σεξ.

Το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι αρκετά συχνό και μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες μέχρι λίγες μέρες. Μπορεί, επίσης, να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε κάποια ουρολογική εξέταση για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας λοίμωξης.

Δείτε το άρθρο: 5 συνταγές για τη ρύθμιση του pH της ευαίσθητης περιοχής

Ανάγκη να επισκεφτείτε την τουαλέτα

Πολλές γυναίκες συνήθως ντρέπονται να μιλήσουν για αυτό το σύμπτωμα, όμως δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε. Δεν είστε οι μόνες που νιώθουν πως θα ήθελαν να διακόψουν τη σεξουαλική πράξη για να πάνε στην τουαλέτα. Οπότε, χαλαρώστε.

Γνωρίζατε πως όταν νιώθουμε την ανάγκη να πάμε τουαλέτα, είναι επειδή έχουμε φτάσει σχεδόν σε εκείνο το σημείο κορύφωσης όλων μας των αισθήσεων; Ναι, μιλάμε ακριβώς για τον πολυπόθητο οργασμό.

Κατά τη διάρκεια της κολπικής διείσδυσης, το πέος μπορεί να ερεθίσει το σημείο G. Αυτό ακριβώς είναι που εγείρει την επιθυμία να επισκεφτούμε την τουαλέτα. Μερικές φορές, μάλιστα, η διέγερση είναι τόσο έντονη που ακόμα και μετά το σεξ μπορεί να συνεχίζετε να έχετε την επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα.

Αυτό εξαρτάται επίσης από τις ερωτικές στάσεις που ακολουθεί το ζευγάρι και κατά πόσον επηρεάζουν τις γυναικείες αισθήσεις.

Είναι σημαντικό να υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη στον ερωτικό σας σύντροφο, ώστε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα εκπλαγεί κανένας από τους δυο, όταν συμβούν αυτά τα απολύτως φυσιολογικά πράγματα.

Διαβάστε το άρθρο: Η συχνοουρία: τι είναι και πώς να την αντιμετωπίσετε

Μικρές κηλίδες αίματος μετά το σεξ

κηλίδες αίματος μετά το σεξ

Σχεδόν 1 στις 10 γυναίκες έχει ελαφριά κολπική αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή. Η αιμορραγία συνήθως κρατά μία ή δύο μέρες.

Όλοι γνωρίζουμε πως αυτό μπορεί να συμβεί κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή, αλλά δεν είναι απίθανο ακόμα και στις μετέπειτα σεξουαλικές συνευρέσεις.

Το βίαιο σεξ, η υπερβολική τριβή και η έλλειψη λιπαντικών μέσων είναι κάποιες από τις συχνότερες κοινές αιτίες που δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία σας. Υπάρχουν, ωστόσο, αιτίες που είναι επικίνδυνες και απαιτούν άμεση ιατρική παρακολούθηση.

Σε γενικές γραμμές, η αιμορραγία προέρχεται από τον τράχηλο, το κατώτατο τμήμα της μήτρας και είναι συχνότερη στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Ακόμα κι αν ο τράχηλος είναι απόλυτα υγιής, η τριβή κατά τη διάρκεια της επαφής μπορεί να προκαλέσει ήπιες βλάβες.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν η αιμορραγία είναι μικρή, ακόμα κι αν συνοδεύεται από μικρό πόνο. Η πιο σύντομη λύση είναι να ξεκουραστείτε για λίγο ή να μην κάνετε βίαιες κινήσεις στο σεξ.

Το θέμα πρέπει να σας απασχολήσει σοβαρότερα αν η αιμορραγία δεν σταματά ακόμα κι αν έχει περάσει μία μέρα από τη σεξουαλική επαφή.

Πόνος στο υπογάστριο

Ο πόνος στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς είναι μια ακόμα ασυνήθιστη ενόχληση που μπορεί να νιώσει κάποιος μετά το σεξ. Αυτού του τύπου οι ενοχλήσεις μπορεί να έχουν διαφορετική αιτιολογία. Οι επίμονες περιπτώσεις πρέπει να τίθενται υπόψη του γιατρού.

Ο πόνος μετά το σεξ δεν αποτελεί ένδειξη ασθένειας. Η ενόχληση δεν είναι αισθητή κατά τη διάρκεια του σεξ εξαιτίας του γρήγορου ρυθμού.

Μετά την εκσπερμάτιση, μια αδρή πυελική ενόχληση γίνεται πιο αισθητή και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το παχύ έντερο προκαλεί πιέσεις από τις δονήσεις των κινήσεων τις οποίες έχει δεχτεί.

Αυτή η έντονη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει ένταση στους μυς της λεκάνης. Όταν το έντερο ερεθίζεται συστέλλεται και όταν πιέζεται προκαλεί πόνο.

Ο πόνος μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα βλάβης στα κολπικά τοιχώματα από την έλλειψη επαρκούς λίπανσης κατά τη διάρκεια της επαφής.

Αυτό που μοιάζει περίεργο στην αρχή, γίνεται φυσιολογικό στη συνέχεια

Περίεργες ενοχλήσεις μετά το σεξ
Καθώς εξερευνούμε τον κόσμο του σεξ, σιγά σιγά αρχίζουμε να συνηθίζουμε αυτά τα ασυνήθιστα πράγματα που το ακολουθούν.

Θα έχετε πιθανόν παρατηρήσει μέχρι τώρα πως  συμβαίνουν μερικές φορές, ενώ άλλες όχι. Αν είστε πραγματικά άτυχοι, μπορείτε να νιώσετε όλα αυτά τα συμπτώματα μαζί, την ίδια στιγμή.

Σημειώστε πως σε μερικές περιπτώσεις, αυτά τα συμπτώματα μπορούν να προκληθούν από τη γυναικεία ανασφάλεια και τις αναστολές. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν η γυναίκα δεν είναι απόλυτα ερεθισμένη και κατά συνέπεια δεν έχει πολλά κολπικά υγρά.

Αν δεν μπορείτε να επιτύχετε την κατάλληλη λίπανση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τεχνητά λιπαντικά καλής ποιότητας.

Τα καλά νέα είναι πως καμιά από αυτές τις σωματικές αλλαγές δεν είναι μόνιμη. Αν, ωστόσο, διαρκέσουν περισσότερο από το συνηθισμένο, συνιστάται πάντα η επίσκεψη στο γιατρό σας.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.