Ξηροί καρποί Pili: Διατροφικές ιδιότητες και οφέλη

Οι ξηροί καρποί Pili είναι ένα είδος ξηρού καρπού που παρέχει υψηλή ποσότητα ποιοτικών λιπαρών και βασικών μετάλλων. Μάθετε περισσότερα.
Ξηροί καρποί Pili: Διατροφικές ιδιότητες και οφέλη

Τελευταία ενημέρωση: 07 Απριλίου, 2023

Οι ξηροί καρποί Pili είναι πολύ ευεργετικοί και μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας σε τακτική βάση. Ωστόσο, είναι άγνωστοι στους περισσότερους ανθρώπους. Θα σας ενημερώσουμε λοιπόν για όλες τις ιδιότητες αυτών των ασυνήθιστων ξηρών καρπών με τα εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να σημειωθεί ότι η καθημερινή πρόσληψη ξηρών καρπών συνιστάται από τους περισσότερους ειδικούς σε θέματα διατροφής. Πρόκειται για τρόφιμα που θεωρούνται ότι έχουν υψηλή διατροφική πυκνότητα. Παρέχουν πρωτεΐνες, ποιοτικά λίπη και πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Είναι αρκετά ενεργητικοί και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με την κατανάλωσή τους.

Τι είναι οι ξηροί καρποί Pili;

Οι ξηροί καρποί Pili καλλιεργούνται στην Αυστραλία, τη Νέα Γουινέα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Έχουν διαφορετικό διατροφικό προφίλ από άλλα προϊόντα της ίδιας ομάδας, καθώς αποτελούν πηγή κορεσμένων και μονοακόρεστων λιπαρών.

Από την άλλη πλευρά, περιέχουν μεγάλη ποσότητα μαγνησίου, οπότε βοηθούν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του στοιχείου αυτού.

Μπορούν να καταναλωθούν ωμοί ή μετά από ελαφρύ καβούρδισμα. Συνήθως έχουν πολύ μαλακή και κρεμώδη υφή και λιώνουν στο στόμα μετά το δάγκωμά τους.

Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη πιο λευκοί από τους ξηρούς καρπούς μακαντέμια. Συνδυάζονται πολύ καλά με γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, βελτιώνοντας το θρεπτικό τους περιεχόμενο.

Some dishes of food.
Είναι μια καλή επιλογή να συνδυάσετε αυτούς τους ξηρούς καρπούς με τρόφιμα που έχουν διαδικασίες ζύμωσης κατά την παρασκευή τους

Διατροφικές πληροφορίες

Από διατροφική άποψη, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ξηροί καρποί pili αποτελούν πηγή λίπους και πρωτεΐνης. Έχουν 31 γραμμάρια λιπιδίων ανά 100 γραμμάρια προϊόντος και σχεδόν 11 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ωστόσο, οι πρωτεΐνες είναι χαμηλής βιολογικής αξίας. Δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Ωστόσο, θα βοηθήσουν στη συμπλήρωση των ημερήσιων αναγκών.

Όσον αφορά τα μικροθρεπτικά συστατικά, οι ξηροί καρποί pili έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β. Περιέχουν επίσης μέταλλα, όπως μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο και σίδηρο.

Οφέλη

Η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών pili μπορεί να έχει αρκετές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Για παράδειγμα, θα επηρεάσουν θετικά τη φυσιολογία του ύπνου, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο. Το στοιχείο αυτό έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση των διαταραχών που σχετίζονται με την ανάπαυση.

Επιπλέον, μπορούν να παράγουν μια ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αυτό οφείλεται στα φυτοχημικά που περιέχουν, τα οποία εξουδετερώνουν το σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Η επίδραση αυτή σχετίζεται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων και σύνθετων παθολογιών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, χάρη σε αυτούς τους ξηρούς καρπούς, είναι δυνατή η συμπλήρωση των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η άλιπη μάζα διατηρείται σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Nutrition & Metabolism, τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή πρέπει να προσλαμβάνουν τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους την ημέρα.

Τέλος, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι ξηροί καρποί Pili παρέχουν επίσης ασβέστιο σε σημαντικές ποσότητες. Μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αποτρέψει τον εκφυλισμό των οστών με την πάροδο των ετών.

Pili nuts and other nuts.
Από όλους τους ξηρούς καρπούς, οι ξηροί καρποί Pili έχουν ελαφρώς διαφορετικό διατροφικό περιεχόμενο, αλλά είναι εξίσου ωφέλιμοι.

Οι ξηροί καρποί Pili είναι ωφέλιμοι

Οι ξηροί καρποί Pili δεν είναι πολύ γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά.

Για το λόγο αυτό συνιστάται η κατανάλωσή τους. Επιπλέον, είναι πολύ νόστιμοι και έχουν ωραία σύσταση, με κρεμώδη και μεταξένια υφή, που μασιέται εύκολα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Cao Y, Zhen S, Taylor AW, Appleton S, Atlantis E, Shi Z. Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients. 2018;10(10):1354. Published 2018 Sep 21. doi:10.3390/nu10101354
  • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019;178:687-704. doi:10.1016/j.ejmech.2019.06.010
  • Richter M, Baerlocher K, Bauer JM, et al. Revised Reference Values for the Intake of Protein. Ann Nutr Metab. 2019;74(3):242-250. doi:10.1159/000499374

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.