Πώς να αποφύγετε τους ανόητους διαπληκτισμούς

Η επικοινωνία σε μια σχέση προλαμβάνει τους ανόητους διαπληκτισμούς. Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για τα πάντα και να μην καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας.
Πώς να αποφύγετε τους ανόητους διαπληκτισμούς
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς να αποφύγετε τους ανόητους διαπληκτισμούς με το σύντροφό σας. Οι διαπληκτισμοί είναι κάτι φυσιολογικό σε μια σχέση. Τι γίνεται όμως με όλους αυτούς τους διαπληκτισμούς που ξεκινούν από κάτι ανόητο; Οι ανόητοι διαπληκτισμοί μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση μας, επομένως πρέπει να μάθουμε πώς να τους αποφεύγουμε.

Ακούσατε ποτέ την έκφραση ότι μερικές φορές κάνουμε την τρίχα τριχιά; Αυτό συμβαίνει με τους διαπληκτισμούς ανάμεσα σε συντρόφους.

Ωστόσο, ο λόγος για τον τσακωμό τους είναι η έλλειψη επικοινωνίας και το γεγονός ότι δεν ακούει ο ένας τον άλλο.

Σε μια σχέση το να μιλάμε και το να ακούμε είναι εξίσου σημαντικά. Είναι θεμελιώδες το να κατανοούμε ο ένας τον άλλο και το να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.

Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα προκύπτουν ανόητοι διαπληκτισμοί και θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα που θα επηρεάσουν τη σχέση μας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να τους αποφεύγουμε αποτελεσματικά.

Πώς να αποφύγετε τους ανόητους διαπληκτισμούς

Τα κοινωνικά δίκτυα και η επικοινωνία με το σύντροφό σας

ανόητους διαπληκτισμούς

Η χρήση ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελεί μια φανταστική επιλογή για να μένετε σε επαφή με το σύντροφό σας, όμως μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές συγκρούσεις.

Οι παρεξηγήσεις, τα λόγια που σημαίνουν ένα πράγμα και κατανοούνται σαν να εννοούσαν κάτι άλλο, η ζήλια και η προσθήκη ανθρώπων ως φίλων μπορούν όλα να οδηγήσουν σε ανόητους διαπληκτισμούς που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Είναι καλύτερα να μιλάτε με το σύντροφό σας πρόσωπο με πρόσωπο, ακόμα και αν είναι μέσω Skype. Τηλεφωνήστε του και αποφύγετε να του στέλνετε μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις.

Επιπλέον, οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να προκύψουν αναφορικά με τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να συζητιούνται αμέσως. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε μια σχέση είναι να κρατάτε τα πράγματα μέσα σας.

Η συζήτηση θα πρέπει πάντα να αποτελεί την οδό προς μια λύση. Φυσικά, μην επικοινωνείτε μέσω μηνυμάτων αλλά πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουν δύο άνθρωποι ο ένας τον άλλο.

Προσοχή με την καταπίεση των συναισθημάτων σας

ανόητους διαπληκτισμούς

Πολλοί ανόητοι διαπληκτισμοί προκύπτουν όταν ο ένας σύντροφος μιλάει τελικά στον άλλο για κάποιο συναίσθημα που καταπίεζε. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Όταν δεν εκφραζόμαστε κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας, δεν το ξεχνάμε, παρόλο που μπορεί να το αγνοούμε. Το πρόβλημα είναι ότι τα συναισθήματά μας θα ξεχειλίσουν στην πιο ακατάλληλη στιγμή και μπορεί να οδηγήσουν σε ανόητους διαπληκτισμούς.

Ξέρετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό; Βρείτε χρόνο να μιλήσετε για τη σχέση σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να μιλήσετε στο σύντροφό σας για όλα όσα έχετε καταπιέσει μέσα σας επειδή δεν βρήκατε τη στιγμή να τα εκφράσετε.

Είναι απαραίτητο να μιλάτε στο σύντροφό σας για τα σημαντικά πράγματα που περνούν από το μυαλό σας, ακόμα και αν θεωρείτε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια γι’αυτό. Μπορεί να πρόκειται για κάτι ασήμαντο όμως, αν δεν μιλήσετε, ίσως προκληθεί κάποιος ανόητος διαπληκτισμός.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 5 συμβουλές για να βελτιώσετε τη σχέση σας.

 

Το μεγάλο πρόβλημα που πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν σήμερα είναι ότι η επικοινωνία τους μέσα στη σχέση δεν είναι εντελώς ειλικρινής και ανοιχτή. Έτσι, συνεχίζουμε να κρατάμε μέσα μας πράγματα που θα προκαλέσουν δυσανασχέτηση στο μέλλον.

Ας μην το κάνουμε αυτό. Ας μη φοβόμαστε να λέμε αυτά που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.

Μην αφήνετε προβλήματα του παρελθόντος να αναδύονται ξανά

ανόητους διαπληκτισμούς

Αυτό είναι κάτι που συνδέεται με την καταπίεση των συναισθημάτων μας. Οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε συνεχώς στραμμένοι προς το παρελθόν ή, με άλλα λόγια, προς τις καταστάσεις ή τις στιγμές που μας πλήγωσαν.

Πρόκειται για ένα δύσκολο και σκληρό τρόπο σύγκρισης της τρέχουσας πραγματικότητας με ένα πρόβλημα που είχατε στο παρελθόν, το οποίο υποτίθεται ότι έχετε ήδη λύσει αλλά τώρα αναδύεται ξανά.

Πρέπει να μάθουμε να κοιτάζουμε μπροστά προκειμένου να κατευθυνθούμε προς ένα περισσότερα υποσχόμενο μέλλον, αντί να παραμένουμε αγκιστρωμένοι σε εμπειρίες του παρελθόντος που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε μπροστά.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν πλήρως το παρόν καθώς δεν έχουν ξεπεράσει εμπειρίες του παρελθόντος. Φόβοι, αμφιβολίες, τραυματικές εμπειρίες. Πρέπει να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά τώρα.

Όπως λέει το γνωστό ρητό, κάλλιο αργά παρά ποτέ -επομένως γιατί να μην επιλύσετε όλα αυτά τα ζητήματα τώρα στο παρόν; Μην καταπιέζετε όλα σας τα συναισθήματα σε μια σχέση και μην αφήνετε πίσω σας άλυτα ζητήματα.

ανόητους διαπληκτισμούς

Σε μια σχέση είναι απαραίτητο να δείχνουμε ενδιαφέρον και φροντίδα. Για να το καταφέρουμε, δεν πρέπει να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας για να αποφύγουμε τις δυσανασχετήσεις. Αντί αυτού, πρέπει να συγχωρούμε το σύντροφό μας και, το πιο σημαντικό, να επικοινωνούμε μαζί του.

Μιλήστε στο σύντροφό σας, πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς να αισθάνεστε αμηχανία, χωρίς να φοβάστε να πείτε ορισμένα πράγματα. Το να είστε σε μια σχέση σημαίνει να αισθάνεστε ελεύθεροι να εκφράζετε όσα αισθάνεστε και όσα σκέφτεστε.

Έτσι αποφεύγετε τους ανόητους διαπληκτισμούς.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.