Πώς να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας

Σε όλους μας αρέσει αυτή η τρομερά γοητευτική ιδέα να αποπλανηθούμε από το πρόσωπο που αγαπάμε, αλλά ξέρετε πώς να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας; Μάθετε πώς σε αυτό το άρθρο.
Πώς να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Σύμφωνα με το λεξικό, στη δεύτερη σημασία της, η λέξη “αποπλανώ” δηλώνει την ενέργεια της σωματικής προσέλκυσης κάποιου για να υπάρξει σεξουαλική σχέση μαζί του. Πώς μπορείτε να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας;

Η αποπλάνηση μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύνολο τεχνικών (κολακεία, χειρονομίες, χάδια κ.λπ.) που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα οικειότητας με ένα συγκεκριμένο άτομο, προκειμένου να πυροδοτήσουν μια σεξουαλική συνάντηση. Μέσα από αυτές τις χειρονομίες και αυτά τα λόγια, τα χάδια και τα αγγίγματα, ένα άτομο επιδιώκει να κάνει τον άλλον να νιώσει έλξη γι’ αυτόν ή αυτήν.

Πόσες φορές το έχουμε δει αυτό στις ταινίες; Υπάρχουν παραδείγματα παντού, όλη την ώρα! Ωστόσο, ας μη περιοριζόμαστε σε αυτά που βλέπουμε στις κινηματογραφικές οθόνες. Έχουμε επίσης παραδείγματα αποπλάνησης στη λογοτεχνία, τη μουσική, την τέχνη και, φυσικά, περιστασιακά στην καθημερινή μας ζωή.

Είναι η αποπλάνηση το ίδιο με τη μαγεία;

Κάποιοι λένε ότι η αποπλάνηση μπορεί να είναι σαν ένα “ξόρκι” που αιχμαλωτίζει τόσο τον αποπλανητή όσο και το άτομο που αποπλανάται. Πράγματι, κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να γίνει αντιληπτή με αυτόν τον τρόπο, αφού οι εμπλεκόμενοι είναι τόσο επικεντρωμένοι στην προσέγγιση που συχνά δεν δίνουν καν σημασία στο τι συμβαίνει γύρω τους. Τότε, η σεξουαλική ένταση είναι αισθητή.

Η αποπλάνηση μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστική όσο θέλετε να είναι και μπορεί να οδηγήσει σε “μαγικές” και πολύ ευχάριστες εμπειρίες (και όχι μόνο στο κρεβάτι!). Στην πραγματικότητα, συχνά λέγεται ότι η αποπλάνηση εφαρμόζεται κυρίως σε δύο τύπους καταστάσεων:

 1. Όταν θέλετε να ερωτευτείτε κάποιον με τον οποίο σκοπεύετε να ξεκινήσετε μια σχέση,
 2. Όταν θέλετε να έχετε μια περιστασιακή σεξουαλική επαφή σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η αποπλάνηση μπορεί επίσης να είναι απλώς μέρος της δυναμικής της σχέσης σας. Υπό αυτή την έννοια, κάποιοι τη θεωρούν ως “τη σπίθα” που τους βοηθά να διατηρούν ζωντανό το πάθος και το ενδιαφέρον, αφού τους δένει και δημιουργεί εγγύτητα.

Πώς να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας

Στις σχέσεις, τα μικρά παιχνίδια, οι αγκαλιές και οι εκδηλώσεις στοργής συχνά τροφοδοτούν τη σεξουαλική επιθυμία.

Συμβουλές για να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας και να διατηρήσετε τη φλόγα ζωντανή

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο δημιουργικοί όταν πρόκειται να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας και να απολαύσετε περισσότερο τη διαδικασία της αποπλάνησης.

1. Ξεχάστε οπωσδήποτε τη ρουτίνα αν θέλετε να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας

Ναι, θα ήταν καλύτερο να ξεχάσετε τη ρουτίνα. Τέρμα τα συνηθισμένα σχόλια ή η καταφυγή στην ίδια παλιά τεχνική για να προκαλέσετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας. Τολμήστε να καινοτομήσετε – έστω και λίγο.

Δεν χρειάζεται να ξεχάσετε ότι ορισμένες πρακτικές ήταν επιτυχημένες στο παρελθόν, αλλά προσπαθήστε να τις συνδυάσετε με κάποιες καινούργιες για να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας.

Η εύρεση ενός χώρου και χρόνου (όσο σύντομος κι αν είναι) για να τον μοιραστείτε μαζί με τον σύντροφό σας είναι απαραίτητα στοιχεία για να διατηρήσετε τη φλόγα του πάθους ζωντανή.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα μαζί. Έχει να κάνει με το να αφιερώνετε μια στιγμή για να απολαύσετε αποκλειστικά την παρέα του άλλου.

Το να κρατάτε τα χέρια σας, να ακουμπάτε το κεφάλι σας στο σώμα του άλλου, να διατηρείτε οπτική επαφή και στη συνέχεια να κλείνετε τα μάτια σας και να εκτιμάτε τη θερμότητα του σώματος και το άρωμα του άλλου είναι χειρονομίες που μπορούν να είναι τόσο ρομαντικές όσο και σαγηνευτικές.

Οι καθημερινές ευθύνες είναι σημαντικές, αλλά το να σταματάτε και να απολαμβάνετε τα απλά πράγματα συμβάλλει πολύ στην ενίσχυση του δεσμού με ένα άτομο και στη διατήρηση του ενδιαφέροντος, του ρομαντισμού και, του πάθους σας ζωντανού.

3. Αποπλανήστε ανεξαρτήτως ημέρας

Πώς να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας

Είναι πολύ καλό να θυμάστε ειδικές ημερομηνίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι για να αποπλανήσετε το σύντροφό σας, δεν χρειάζεστε μια συγκεκριμένη ώρα στο ημερολόγιό σας.

Ο αυθορμητισμός ανταμείβει πολλά σε μια σχέση. Γι’ αυτό, πάρτε την πρωτοβουλία να δώσετε στον σύντροφό σας λουλούδια ή να του φτιάξετε ένα ξεχωριστό δείπνο όποτε σας καπνίσει και όταν ο σύντροφός σας δεν το περιμένει!

4. Πειραματιστείτε χωρίς να φοβάστε

Μερικές φορές, πολλοί άνθρωποι (αν και το θέλουν) δεν αποπλανούν τον σύντροφό τους επειδή φοβούνται μήπως “φανούν λυσσάρηδες” όταν το κάνουν. Κατά κάποιον τρόπο, όμως, αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι η απόρριψη. Ανησυχούν ότι το άλλο άτομο δεν θα παίξει μαζί τους ή απλά θα πει “όχι τώρα”.

Αν και είναι φυσιολογικό να φοβάστε την απόρριψη, αν θέλετε να αποπλανήσετε το σύντροφό σας, πρέπει να πάρετε το ρίσκο. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας! Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχετε νέες εμπειρίες μαζί.

 • Για να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας, πρέπει να μεταδώσετε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.
 • Διατηρήστε μια καλή στάση του σώματος. Η γλώσσα του σώματος είναι σημαντική και η φροντίδα της γλώσσας του σώματός σας θα σας βοηθήσει να προσθέσετε έναν αέρα γοητείας στη συνάντηση.
 • Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες και μη φοβηθείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Μια ευγενική λέξη, μια απλή χειρονομία, μια ζεστή αγκαλιά… όλα έχουν μεγάλη σημασία.
 • Κάντε την αφή και τον ήχο πρωταγωνιστές της εμπειρίας.
 • Ξέρετε τι είναι αυτό που ελκύει τον σύντροφό σας; Μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο άρωμα (σώματος ή κερί), η αίσθηση ενός συγκεκριμένου τύπου υφάσματος ή φαγητού… Αν ξέρετε τι είναι αυτό, δώστε το! Η ευχαρίστηση πρέπει να είναι παρούσα, ακόμη και σε τέτοια θέματα.
 • Πειραματιστείτε με την απλότητα στην αρχή. Μην περιπλέκετε υπερβολικά τα πράγματα και προχωρήστε σιγά-σιγά.

5. Εκφραστείτε και μοιραστείτε αυτά που αισθάνεστε για να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας

A couple holding hands - how to seduce your partner
Οι απλές χειρονομίες μπορούν να συμβάλουν πολύ στην αποπλάνηση του συντρόφου σας.

Για να αποπλανήσετε τον σύντροφό σας, πρέπει επίσης να διατηρήσετε καλή επικοινωνία. Οι αγκαλιές, τα φιλιά, τα χάδια και η αλληλοσυμπλήρωση μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικά, αλλά η ανταλλαγή σαγηνευτικών, συναρπαστικών και ενδιαφερουσών λέξεων μπορεί να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη και να σας φέρει και τους δύο ακόμα πιο κοντά.

Οι λέξεις μπορούν να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι όταν πρόκειται να διατηρηθεί η σεξουαλική ένταση ζωντανή.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Αποπλανήστε τον σύντροφό σας σήμερα και απολαύστε την όμορφη εμπειρία!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Baranowski, Andreas & Vitouch, Oliver. (2011). The Science of Seduction: Teaching seduction techniques and evaluating their effectiveness.
 • Greene, Robert (2019). El arte de la seducción. Barcelona, España: Editorial Oceano.
 • Santos-Iglesias, Pablo; Sierra, Juan Carlos (2010). El papel de la asertividad sexual en la sexualidad humana: una revisión sistemática. International Journal of Clinical and Health Psychology. 10(3): 553-577.
 • Rathus, Spencer; Nevid, Jeffrey; Fichner-Rathus, Lois (2005). Sexualidad humana (6ª Ed.). México: Pearson Prentice Hall

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.