Πώς να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας

Για να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας, πρέπει να καλλιεργήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας, να νικήσετε τους φόβους σας και να σταματήσετε να εσωτερικεύετε τις απόψεις των άλλων. Ανακαλύψτε άλλες οδηγίες σε αυτό το άρθρο!
Πώς να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Το να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Τι σημαίνει αυτό;

Όταν αισθάνεστε ευτυχισμένοι ή άνετοι με τον εαυτό σας, μπορείτε να ζήσετε πλήρως στο παρόν και να προσβλέπετε στο μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Με άλλα λόγια, ρέετε με τη ζωή.

Το αντίθετο συμβαίνει εάν δεν μάθετε να αγαπάτε, να συγχωρείτε ή να αποδέχεστε τον εαυτό σας, καθώς αυτό οδηγεί σε φόβους, άγχος και ανησυχίες.

Πώς μπορείτε λοιπόν να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας; Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες! Όταν το κάνετε, θα αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία, από την οπτική της αγάπης για τον εαυτό σας.

ΜΠΟΡΕΊΤΕ να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας

Το να είσαι «ευτυχισμένος με τον εαυτό σου» σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε άτομο, γιατί ο δρόμος του καθενός προς την ευτυχία είναι διαφορετικός. Ωστόσο, όλοι μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που μας επιτρέπουν να ζούμε αρμονικά. Το νόημα της ευτυχίας είναι περίπλοκο. Για ορισμένους συγγραφείς :

«Η ευτυχία δεν είναι στόχος. Βρίσκεται στο ταξίδι, στο μονοπάτι ».

Ως εκ τούτου, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κάθε άτομο θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, καθώς είμαστε όλοι μοναδικοί. Ο στοχαστής Antonio Pérez Esclarín δήλωσε ότι:

«Υπάρχουν πάνω από επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Αλλά κανένας σαν εσένα. Είναι πιθανό ότι κάποιος σας μοιάζει σε δομή σώματος, στον τρόπο που περπατάτε, στον τόνο της φωνής, στον τρόπο που γελάει, στο χρώμα των ματιών του… Αλλά είστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους. Είσαι μοναδικός και ανεπανάληπτος ».

Ως εκ τούτου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είμαστε όλοι ανεπανάληπτα, μοναδικά όντα και ο καθένας από εμάς έχει το δικό του δρόμο προς την ευτυχία.

Πώς μπορείτε όμως να μάθετε να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας; Ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις!

Οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας

Μια γυναίκα με υψηλή αυτοεκτίμηση.
Για να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας, πρέπει να σπάσετε τα αρνητικά και περιοριστικά πρότυπα σκέψης και να καλλιεργήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας.

Θα πρέπει να ξεκινήσουμε τονίζοντας ορισμένα λάθη που σας εμποδίζουν να πετύχετε την ευτυχία. Αυτά είναι:

 • Αγνοείτε το παρόν. Αυτό συμβαίνει όταν εστιάζετε στο παρελθόν ή σε πράγματα ή άτομα που δεν είναι πλέον μέρος της ζωής σας. Έτσι, δεν απολαμβάνετε πλήρως ούτε εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που φέρνει κάθε νέα μέρα.
 • Έχετε περιοριστικές πεποιθήσεις. Για παράδειγμα, “Η ζωή είναι σκληρή”, “Δεν θα μπορώ να αλλάξω” ή “Αυτό είναι δύσκολο για μένα”, μεταξύ άλλων γνωστικών στρεβλώσεων.
 • Δεν απολαμβάνετε αυτό που κάνετε. Αυτό συμβαίνει όταν δεν σας αρέσει η δουλειά σας ή όταν εργάζεστε τόσο σκληρά που δεν έχετε χρόνο να χαλαρώσετε και να συνδεθείτε με τη φύση και τον εαυτό σας.
 • Παραμονή στο ίδιο μέρος ή με το ίδιο άτομο από συνήθεια και από φόβο για το άγνωστο.
 • Αναβάλλετε τα όνειρά σας, ίσως για να υποστηρίξετε τα άλλα.

Εκτός από αυτά τα λάθη, οι άλλοι μπορούν να σας εμποδίσουν να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Παρακάτω, θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό.

Οδηγίες ευτυχίας

Μια γυναίκα σε ειρήνη με τον εαυτό της.
Η εγκατάλειψη των φόβων σας, η τοποθέτηση των ονείρων σας πάνω από αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εσάς και η απόλαυση του εαυτού σας είναι κατευθυντήριες γραμμές που οδηγούν στην ευτυχία.
 1. Αφήστε τους φόβους σας και εξασκηθείτε στην απόσπαση. Η αίσθηση υπερβολικής προσκόλλησης σε υλικά πράγματα ή ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και να επηρεάσει την ευημερία σας.
 2. Αναγνωρίστε ότι είστε το σπίτι σας. Έτσι, το «σπίτι» σας δεν είναι ένα φυσικό μέρος, όπως το σπίτι στο οποίο μένετε ή το κτίριο όπου εργάζεστε. Εάν το καταλαβαίνετε αυτό, θα νιώσετε ειρήνη οπουδήποτε.
 3. Σεβάσου τον εαυτό σου. Μην απολαμβάνετε τους άλλους μόνο για να τους κάνετε να νιώσουν ευτυχισμένοι. Πρέπει να σεβαστείς τα όριά σου.
 4. Συγχωρήστε τα λάθη σας, καθώς δεν είστε τέλειοι. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν είναι! Όλοι κάνουμε λάθη. Ως εκ τούτου, το να μάθεις να συγχωρείς τον εαυτό σου είναι το κλειδί.
 5. Χαρίστε στον εαυτό σας. Επιβραβεύστε τα επιτεύγματά σας, αυτούς τους μικρούς στόχους που πετυχαίνετε καθημερινά. Φάτε παγωτό, αγοράστε ένα βιβλίο, βγείτε στην πόλη. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να είναι ευτυχισμένος.
 6. Μην αναβάλλετε τα έργα σας. Η ώρα είναι τώρα! Μην σταματήσετε να ακολουθείτε τους στόχους σας για να βοηθήσετε ένα άλλο άτομο να φτάσει στα όνειρά του. Είστε το κύριο έργο και η επένδυσή σας. Εάν συνεχίσετε να αναβάλλετε τα όνειρά σας, τελικά θα απογοητευτείτε, καθώς θα συνειδητοποιήσετε πόσα θα μπορούσατε να είχατε πετύχει αν απλώς νικούσατε τους φόβους σας.
 7. Μιλήστε για τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποφύγετε να είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Μιλήστε στους άλλους για τις ιδιότητές σας. Εάν είστε συμπονετικοί και γενναιόδωροι με τον εαυτό σας, θα νιώσετε ειρήνη.
 8. Επιλέξτε καλά τον κύκλο σας. Αποφύγετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τοξικούς ανθρώπους. Να περιβάλλεστε μόνο με άτομα που μεταφέρουν θετικά συναισθήματα και σας κάνουν να νιώθετε ενθουσιασμένοι.
 9. Διακοσμήστε τους χώρους σας. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο σας αρέσει ώστε να νιώθετε άνετα ενώ είστε στο σπίτι. Αν και η ευτυχία δεν εξαρτάται από τις φυσικές δομές, το να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ήρεμοι. Τα χρώματα είναι επίσης σημαντικά επειδή μεταδίδουν ενέργεια.
 10. Να έχετε θετική στάση. Αφήστε τον θυμό και την αγανάκτηση και αποφύγετε να πάρετε τα πράγματα προσωπικά. Θυμηθείτε ότι όλοι είμαστε μια αντανάκλαση των εσωτερικών μας καταστάσεων. Έτσι, μερικά από τα πράγματα που σας λένε οι άνθρωποι είναι απλώς προβολές του εαυτού τους.

Ακόμα παλεύετε;

Εάν έχετε σπάσει την αυτοεκτίμηση, εφαρμόστε αυτές τις οδηγίες. Θα σας βοηθήσουν να δείτε ότι μπορείτε να είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας χωρίς να εξαρτάστε από κανέναν!

Θα αρχίσετε επίσης να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις που σίγουρα θα αλλάξουν τη ζωή σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Aguado, M., Calvo, D., Dessal, C., Riechmann, J., González, J. A., & Montes, C. (2012). La necesidad de repensar el bienestar humano en un mundo cambiante. PAPELES de Relaciones Ecosociales y Cambio Global.
 • Margot, J.-P. (2011). LA FELICIDAD. Praxis Filosófica.
 • Chopra, D. (1999). El camino hacia el amor. Biblioteca de Bolsillo.
 • S, J. I. (2006). Sobre el amor. Fragmentos Del Libro «Al Margen de La Ciencia».
 • Savater, F. (1995). Ética Como Amor Propio. Libro de Mano.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.